Обмін подарунками 2020р. УКРАЇНА

:tada: :tada: :tada: Всім всім привіт. Не дивлячись на те, що цей рік для всіх був важкий, не будемо змінювати традицій і Конкурсу “Обмін подарунками” БУТИ! :gift: :ribbon: :gift: :ribbon: :gift:

За традицією останніх років цей конкурс проведемо до дня Святого Миколая.


День святого Миколая (також Свято святого Миколая, у народі — День Миколи, Зимовий Миколай) — це день святкування та вшанування пам’яті Святого Миколая у католиків та православних. Ті церкви, які дотримуються юліанського календаря, відзначають свято 19 грудня за новим стилем (у 20–21 століттях), а ті, що дотримуються григоріанського і новоюліанського календаря6 грудня.

За традицією, цієї ночі діти отримують подарунки під подушками. Тому вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм і вчаться у святого бути милосердними. Святий Миколай опікується воїнами, водіями і тими, хто подорожує, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей і студентів, моряків, торговців, і лучників.

В Україні практика святкування цього свята не прижилася через те, що вона в той час належала Польщі та Росії, традиційно католицькій та православній державах, де ні про яку Реформацію не було й мови.

З приходом на більшу частину українських земель радянської влади, святий Миколай, як і всі інші релігійні символи, був витіснений. Згідно з постановою ЦК КПРС від 1937 року на заміну йому прийшов Дід Мороз, який дарує подарунки на Новий Рік. На Західній Україні, натомість, традиція збереглася, адже ці землі належали СРСР значно менший проміжок часу, за який встигла відбутися лише одна зміна поколінь, чого недостатньо для переривання традиції.

Але за давньою українською традицією, старші господарі села на свято збиралися, щоб зварити пшеничного пива. Влаштовувалася гостина, після якої всі весело з піснями їздили на санях довкола села. Дітям цього дня дарувалося особливе печиво — миколайчики.

На Харківщині існував звичай святкувати триденні Миколині святки, на які варили кутю і узвар, щоб у наступному році забезпечити врожай на жито й плоди. На всій території України влаштовували заздоровні обіди на честь Миколая Угодника з приготуванням ритуального пива й медів. На Поділлі цього дня чекали «полазника» — чоловіка, який першим зайде до хати, що віщувало багатство й щастя протягом року. Також, через подвір’я мав пройти хазяїн, дати худобині їсти й привітати її словами:

Дай, Боже, добрий день, щобись худібонька здорова була та й я з тобою ще й зі своєю дружиною!

На Київщині ґазда, прийшовши цього дня із церкви, брав миску зі свяченою водою, паляницю з грудочкою солі, квача з різного зілля, ішов кропити господу, худобу та збіжжя, примовляючи:

Святий Миколай, помилуй та сохрани нас від усякого лиха!

До дня Миколая заведено віддавати борги. Українська приказка говорить: «Якщо ти мені не віддаси до Миколи, то вже не оддаси ніколи». Також прийнято миритися і прощати, існує приказка: «На Миколу клич друга, клич і ворога, обидва будуть друзі».

Серед прикмет, що пов’язані з цим днем: великий іній — на врожай хліба. Якщо ж 19 грудня йде дощ — гарно вродить озимина. Мороз цього дня означав великий врожай хліба й городини. Якщо ж в цей день дороги засипе снігом, зима буде холодною і затяжною. Також за погодою у цей день визначають яким буде літній Миколай: скільки випало снігу на 19 грудня, стільки ж трави буде 22 травня.

33 лайка

Умови конкурсу та Анкета учасника будуть трошки пізніше. З анкетою думаю Антон @meg допоможе. :star_struck:

11 лайков

Ураа! Какие радостные новости :innocent: :innocent: :innocent:

12 лайков

Мені майже нічим вас здивувати бо в попередні роки наші форумчанки Юля @Jul, Ірина @Jorjina, Наталія @Natawa, Юлія @retera :heart_eyes: дуже гарно проводили цей конкурс, то ж буду використовувати досвід дівчат умови конкурсу теж істотно змінювати не буду. Головне для тих учасників які приймуть рішення брати участь не займатися відбувальщиною, підійти дуже відповідально до конкурсу вкласти максимум гарного настрою та душевної теплоти . :gift:

27 лайков

Ура! Наташа, ты супер :hugs: :kissing_heart:
Так неожиданно! Класс! Аж настроение поднялось :clap:t2: :clap:t2:

15 лайков

:clap: :clap: :clap: Ура!

4 лайка

ого … оце так новина … я в справі ! :wink: :stuck_out_tongue_winking_eye: :tada: :evergreen_tree:

9 лайков

Молодчинка Наточка :blush:, так несподівано. Будемо розганяти карантинні новини приємними турботами “що ж подарувати :thinking:”, всі думки направляємо на конкурс.

11 лайков

Довгий час не наважувалась зайти на форум а тут одразу конкурс чудово!

11 лайков

А чому ж не наважвалася? Невже хтось образив?

1 лайк

Юхуууу! Натали! Вот это с добрым утром с форума! Супер! Аж слезу пустила, как же классно :hugs: я тоже беру участь! Новый год к нам мчится, скоро всё случится, сбудется, что снится…ждать его не долго, скоро будет елка…:christmas_tree:

13 лайков

Тааак, прийдеться вже складати список учасників. Може хто не бачив тему з ким ви спілкуєтеся, то повідомте їм. :ear:

3 лайка

Ні своїх улюбленець прийшлось продати тому і душа не на місці думала час змінить але ні будемо працювати щоб придбати

10 лайков

Поки готується анкета учасника почнемо потрошку згадувати умови проведення конкурсу.

  • Брати участь в грі можуть користувачі які досягли рівня Активний форумчанин і Лідер
    (В окремих випадках можемо розглянути варіанти прийняття на участь тих, хто ще не досяг цих звань. Але учасник при цьому повинен бути зареєстрований на форумі не пізніше 1-го вересня. Це робиться, щоб уникнути форс-мажорів і випадання учасників з ланцюжка. Адміністрація залишає за собою право прийняти або виключити учасника.)

  • Звичайно, як і в минулі роки вітаються подарунки, зроблені своїми руками. Саме в них ви можете показати свої таланти і вкласти частинку тепла, душі і любові. Подарунок кожен готує на свій розсуд і фінансові можливості.
    Для допомоги з визначенням подарунка в анкеті буде пункт “Пару слів про себе”. Тому, будь ласка, якщо ви хочете, щоб вашому дарувальнику було легше визначиться з подарунком і підібрати його саме для вас - заповнюйте цей пункт якомога детальніше.

22 лайка

Натуль, яка ти умничка. :+1::hibiscus:Це так класно, я обов’язково приймаю участь. Правда послідні півроку я не активний форумчанин :wink:,але буду виправлятись.:relaxed:

10 лайков

Давай виправляйся, а то як же без тебе? :kissing_heart:

3 лайка

Ух ты :heart_eyes:,и я участвую. :rose:

4 лайка

Можно принять участие?)
Было бы хорошим поводом познакомится)

2 лайка

Девочки, соорентируйте .
В прошлые года, что являлось подарком ?

Тут почитайте
В темі фотозвіти подарунків.

4 лайка