ЛПХ "КозАрма"

хочу дууже подякувати Ладусі нашій, що забрала в мене двох Моніних козинят, - я б не впоралась по молоку. Ті двоє, що залишились, вже пьють на сьогодні 2.5 л в день, а що як би всі четверо?! :see_no_evil: :see_no_evil: :see_no_evil:

14 лайков

Кожен за життя, хоть то людина хоть тварина до цього прагне, а коли їй ще уміло допомагають то гріх не стать на ноги , от вона молодчинка прагне з усіх сил відновить здоров’я.
Маріна молодчина що не опустила руки і рішила все таки докласти зусиль і поставить любиму кізку на ноги.МОЛОДЕЦЬ

13 лайков

Дякую, джівчата! Чесно кажучи, дуже боялася, що не вітягне. Катя Стрекоза та Наташа Єки по вайберу керували, без них точно не впоралася б.Сьогодні була остання крапельниця, завтра останній АБ, залишаються тільки вітаміни та минеральна сумішь, .Так дохтур з Италії сказала Я Моньку обзиваю Дирчастою козою, бо стільки уколів в день - жах. А скільки разів в день піднімати, перевертати, підмивати - навіть не скажу. Чоловік на роботі, все сама, а вона ж важкезна. Думала, сама рядом ляжу та й будем разом помирати. Але ж не можна мені поки що помирати - оно їх скільки, крим Моні, всім догляд потрібен Чогось в мене смайлики не відкриваються

25 лайков

Крапельницю саморуч робите ?
Як ту вену знайти ?

2 лайка

не треба її шукати - підшкурно чудово заходить і глюкоза , і фізраствор .

4 лайка

Дівчата, допомагайте! Зробили мені подаруночок - сичуг теляті. Він заповнений сіллю, лежить у холодільнику. Що з ним робити?

2 лайка

вот здесь в теме говорят, что его высушивают

Для меня самый постой способ. Сычужная закваска - #242 by Kozuni

2 лайка

можливо, мене не всі зрозуміли… Я не питаю, як зробити сичуг, він вже готовий, висушений з сіллю. Я хочу знати, як з нього закваску зробити?

Берете сироватку від творога. В банку 3 л, кладете сичуг і хай постоїть декілька днів на столі, потім в холод. Пишуть, що місяць настоювати. Я пробувала десь через тиждень, уже працює. Потім використали, наприклад 100 мл і в банку додали 100 мл свіжої сироватки, від того що робите, бринза, твердий сир. Зберігається в холоді. Іноді додаєте сіль.

2 лайка

на даний момент це шлунок, заповнений сіллю. Цю сіль вичищати, ? Різать на шматочки? Чи як йго пхпти в банку? Мені його вже викинути хоцца

1 лайк

Порізати і разом із сіллю в банку. Все вийде, не переживайте.

1 лайк

я вже два рази намагалася щось зробити , але через те , що ніколи не бачила , який саме фермент повинен бути у підсумку - викидала психуючі . На початку війни вдалося набрати мейто - тепер расходую його на сири .

2 лайка

А мене ще восени пригостили літровою баночкою такої закваски-ферменту. Я на нього косилася, боячись використовувати. А як війна почалась, та все разом закінчилась, спробувала робити на ньому бринзу. Смачна виходить

там солі кила 2 мабуть. І що, її усю в банку кинути?

1 лайк

Кила два багато, ложок п’ять, шість буде добре.

1 лайк

можна взять сырое яйцо тщательно помытое и положить в банку с сычугом и когда шкарлупа станет мягкая раствор готов

2 лайка

Я колись хотіла зробити з сичуга сама. Начиталась рецептів. Розжилась сичугом молодого теляти. І навіть щось зробила. Але чоловік подивився і сказав що сир з цим їсте не буде. Я подумала, що теж не буду. Трохи на фоні негативних емоцій, але промислові ферменти цілком доступні.

4 лайка

немножко розкажу про Моню… ситуація досить сумна. Вона так і не встає, Вдвох з юрою піднімаемо, під час дойки трохи стоїть сама = тобто це хвилин 5-7. Дуже зрідка встає сама, один-два рази в день, на пару хвилин. Ноги не тримають. Хсть, пьє дуже добре, молока вже біля 3л , дою 2 рази.Зранку і до обід вітягуємо її на двір, на сонечко,але доводиться постійно наглядати, бо кози є кози, слабкого треба знищити. Тому Моню на двір, остальні на віпас. Після випасу вони стомлені, їм не до суперечок,Не знаю підійметься, чи ні, с кожним днем мязи все більше атрофуються, пересувати ноги вона не може… Вже третій тиждень пішов. Вот така … , малята

3 лайка

Сумно, ми таку козу 3 роки назад дорізали. Після окоту не встала. Причини не знаю, внутрі все здорове було. Так як коза куплена була, то причини такої слабості не знаю. Жалко було, бо і козел, і коза були породисті.

2 лайка