Зайкина хатинка (Зайкина избушка)

3 лайка

Господі , спаси та помилуй від цієї країни - тюрьми … Я не можу і не бажаю більше спілкуватися зі своїми тіткою та троюрідною сестрою , а “друзів” з краснодару я покинула ще у 2014 році з першими танками та градами на Донбасі . Україні не по дорозі з гвалтівниами та вбивцями , та й з тупими послушниками )(уйла також немає про що розмовляти та пояснювати . Саме тому Перемога буде за нами , бо інакше України не стане …

17 лайков

Стьоб
Хто хоче поставити с/г тварин на ветоблік в ленере? До складу входить: кров на бруцельоз, вакцина від сибірки та ветпаспорт. Ціна “забавки”: коза - 400 руб, корова - 700.
Для порівняння, минулоріч коза коштувала… 70 грн :person_facepalming:

3 лайка

Шановні козоводи, є питання. Оскільки козел в мене один, то постає питання, ким краще проводити імбридінг: батьком чи братом по батькові від іншої кози. Яке ваше бачення?
Собі від цього союзу нікого лишати не планую, бо вже повний сарай. Але, можливо, виставлю потомство на продаж. Козлик-брат від удойної кози :thinking:
Яка ваша думка?

1 лайк

Братом точно не варто, краще батьком.

6 лайков

Рідні вони не по матерям, а тільки по батькові. Все одно краще самим батьком крити?

Саме так, краще батьком. Якщо я не права, то може Оля @olga79 мене виправить.

1 лайк

Є схеми… Не можна сказати що щось краще , щось більш можна-не можна. Залежно від мети. Брат і сестра від одного батька але різних мам , то полубрат і полусестра , полусібси, це пишеться : ІІ-ІІ . Це менше накопичує одну і ту саму кров. А батько + донька то І-ІІ , це саме тісне схрещеня … Але теж не можна сказати що не можна, якщо батько дуже хороший та здоровий , від здорових, та молочних батьків , та це має сенс та якийсь план для того хто розводить … Доречі , пара батько + донька не дає “копії батька”, а дає різне потомство , все що несе батько скрито в собі , проявляє , діти можуть бути і різні , не схожі один на одного…

Заведіть в пошуку в інтернеті : "инбридинг , лайнбридинг инбредная депрессия и гетерозис … ". Читайте про коней , корів , собак , котів (дописуйте в пошуку різні варіанти , різні породи і буде більш інформації, бо її ще треба вміти знайти ) , бо про кіз мало або зовсім нічого не написано , але принцип той самий . Читайте та шукайте лекції та наукові роботи, крім форумов та відгуків…
Я багато читала та зберігала матеріали для себе , але планшет накрився та всі ссилки нажаль теж , разом з ним. Та багато сайтів в нас зараз не відкриваються (деякі які по пам’яті хочу найти , вже не відкриваються але може в Вас вони якраз працюють. )

Вибачаюся за багато тексту. Я тільки теоретик поки. Ольга практик , тому мені теж цікаво, буду чекати.
Всім мирного вечора.

6 лайков

Велике дякую. Пішла читати. Бо хотілося б, як краще, серед того, що є

2 лайка

Важлива не стільки ступінь інбридинга, скільки сама особина, на яку інбридуєте. Робіть інбридинг на того, кто кращий, плюс перевірений за нащадками. Але родич від іншої кози, то більш дальній родич, ніж батько. То менша ступінь інбридингу.

7 лайков

З мого досвіду і відгуків. Напівбрат-напівсестра - низькі надої у дочок. Батько-донька - з надоями все гарно, і з плодючістю, і з габаритами, але є такий вираз - “самое слабое звено” - от рано чи пізно вони ним стають. Я не скажу, що це прямо закономірність, але в мене склалось таке враження. До інбредних кізочок відношусь скептично (з появою навантаження не всі його витримають довго). З козлами простіше, в них не має кітності і лактації, а на потомство інбредність козла-батька не впливає (якщо матір чужої крові).

11 лайков

Велике дякую. Дуже корисна інформація :pray:

3 лайка

Не дивимось навкруги, надіємось на краще. Нарешті загуляли мої напівнубійки від коротковушки. 15 місяців дівчатам. Всі інші кози гуляють уже півтора місяця, а ці - ні. Тепер точно знаю, що нуби, то зовсім не моє. Не хватає мені витримки тримати їх ярками більше року. За час, коли всі машуть хвастами, а ці мовчать, думала, що посивію. Тож надіюся, що вдалося, і в лютому будуть козенята.
За розмірами дівчата пішли у маму-коротковушку - невеличкі, будуть до 75 см в холці (мама зараз 72 см, четвертий рік). Одна вдалася в маму - більш худа, струнка. Інша - в тата - коренаста, м’ясиста. Дуже сумніваюся, що тато їх був соткою, але то таке, подивимось по молоку.
А загалом…якось все без надії. Морально готова з усіма козами розпрощатися. Розумію, що якщо щось, то коз не буде довго. Тяжкувато морально. Живемо одним днем

23 лайка

Катюша , ми дуже тебе підтримуємо та розуміємо у який небезпеці ти зараз живеш . Бережі себе та дітей , а кози - діло наживне . Головне виживіть ! Молюся за тебе ! :pray:

23 лайка

Маленьке поповнення)

Перший опорос, без ознак, хоч і чекали. Прийшли вранці на готових поросят, одненьке замерзло. Мамка годувать відмовилась. Живуть тепер у брудері для ціплят, пьють козине молочко кожні 2-3 години, вночі перерва 5 годин. Щось та виросте

30 лайков

Прекрасные хрюни вырастут :+1:
Мелкие они такие милахи :heart_eyes:

5 лайков

Супер! Они такие милые!
Поздравляю с пополнением!

5 лайков

Спасибо. Пока инета не было, молоко пили. С сегодняшнего дня делаю кашку на овсяной муке и свином жире. Наедаются лучше.

4 лайка

Дякую. Крохотулі, як крисята) і пищать, як морські свинки :rofl:

6 лайков

Якщо є можливість - їм би препарати заліза подавати.

5 лайков