У Немарты 🐝

Поиски решения, как безопасно провести коз возле соседских огородов продолжаются, испытываем намордник.

кстати, рога козы на фото - результат эксперимента, я тут несколько лет тому описывала мысли вслух: что если, если рога у козленка зафиксировать на этапе роста и направить рости не в стороны а назад, вроде неплохо получилось.

13 лайков

интересный вариант!

1 лайк

Замість блокнотика, блокнотики і листочки маюсть властивість губитись, а форум нікуди не дінеться.

14 лайков

А в мене нова іграшка, на козах ще не пробувала, пробувала на своїй руці: діапазон можна задавати від 01 до 99. Є де розгулятися, на 01 нічого не чути, на 25 ледь пощипує, на 43 вже відчутно щіпає током, надіюсь вищих значень застосовувати не прийдеться.
Сила вібрації ніби регулюється, але якось однаково звучить на різних настройках так само як і гучність звуку.

5 лайков

Это по типу радиоуправления? Мол, не туда пойдёшь - получишь пощипывания?

2 лайка

да управляєтся пультом, который в руке, дальность заявлена 800, но это ж китайские сказки, но в пределах 100 метров работает точно, на больших расстояниях еще не приходилось проверять. Сначала включаю вибрацию как только зайдут на огород - только после вибрации разряд если не ушли сразу. До разряда доходило лишь пару раз, обычно убегают уже при вибрации. больших занчений чем пробовала на своей руке применять не пришлось, около 30 хватает.

7 лайков

Чиясь творчість з фейсбуку, хай буде, колись прийшлось різати триденне козеня, вродилось з вадою сечовивідних шляхів (не могло пісяти, повний сечовий міхур а виходу назовні немає), так от той сичуг ще би підійшов для таких експериментів, а про двомісячних телят - якийсь бред, невже вони два місяці одне молоко п"ють, хотя яке мені діло до тих телят?..
Залишу, може колись знадобиться: “Незнаю як роблять фермент із шлуночків козенят, а от як я роблю і богато моїх знайомих поділюся рецептом, якщо хто заколює молоді телята десь до двох місяців такі щоб пили молоко,.щоб сіна не їли, в теляти є такий малий шлуночок він наповнений таким собі сирком, беру його розрізаю і той сирок гарно почистити щоб не було волосинок чи стебелець, можна легенько промити водою, потім дрібно нарізаю той шлуночок і разом з тим сирком закидаю в трилітрову банку далі засипаю пачку солі 1 кг, і доверху заливаю свіжим теплим коров’ячим молоком, довгенько треба перемішувати щоб сіль розчинялась, закриваю міцненькою кришкою і в прохолодне темне місце, і перший тиждень раз на добу треба збовтувати щоб сіль до кінця розчинилась, через місяць фермент готовий, в нас в Карпатах це називається .“глєг” потужний фермент його потрібно одну стол ложку на 10 л молока, виходить добрий сир і бриндза, і ще глєг зберігається в темному прохолодному місці до трьох років”

3 лайка

Что-то соли, мне кажется, многовато…

1 лайк

так то на телячий двохмесячный сычуг, фиг его знает какой он, но наверняка поболее чем у козлят

2 лайка

Не, ну точно поболее :grinning: Только всё равно не настолько)

1 лайк

Доброго часу доби😊
Вирішила заглянути в гості, щоб подякувати за козине масло.
Посилка доїхала добре, масло було ще мерзле, навіть молоко до кінця не розмерзлось.
Гарне молочко дають Ваші кізоньки.

Окрема подяка за подаруночки мед та сливи.
Донька одразу баночку меду віджала :grinning:
А сливи - аромат знайомий з дитинства. Я одразу зварила компот із сливами та сушеними яблуками, такий ароматний!

Як Ви сушите такі сливи?

4 лайка

Восени, коли сливи вже достиглі, а город зібраний, копаємо на городі траншею, зверху на ту траншею кладемо металеві решета такі великі (можна і дерев’яні такі зробити), всі пустоти з боків присипаються глиною, щоби дим проходив через решета, зверху теж накриваємо шалашом від дощу, бо сушіння триває декілька днів, самі сливки на решетах теж накриваються бавовняною грубою тканиною, щоби там дим трохи затримувався і їх прогрівав, і помаленьку коптимо вишневими пеньками, (чи іншими фруктовими, дубовими пеньками іноді теж ) потрібно часто підходити і контролювати, щоби вогонь не розгорівся сильно і не погас. Самі сливи на решетах теж по мірі підсихання перебираються і ті, що вже достатньо підсохли - перекладаються на інші решета - і вже досушуються на сонці, або в електричній сушилці (якщо дощ).

Пробувала сушити сливи тільки в електричній сушилці без застосування диму - не той смак, не пішли мені такі, так їх і поїли спершу якісь жучки а потім кози.

13 лайков

Забула додати: між початком траншеї і першим решетом - десь приблизно метр сплошного заліза наглухо засипаного землею, над місцем горіння дим дуже гарячий і сливки в такім місці будуть горіти а не коптитись.

6 лайков

А у мене самі ці сливки замість десерту, чуть прокип’ячу тільки щоби дим змити, компот - козям, а сливки прямо з отим маслом і жеру. Не збиваю ні з яким цукром.

3 лайка

А на продаж такі сливи маєте? Я б із задоволенням купила.

1 лайк

На жаль ні, вони родять раз в 4 роки ± і востанне був врожай ще в позаминулому році, це залишки запасів, ще невідомо чи в цьому році буде врожай.
До масла я їх добавила зовсім трішки і то лише тому, що з маслом вони дуже смачні (чи масло з ними).

5 лайков

Ошийник за 15 грн. (ціна вертушки) і ошийник за 650 грн. Якщо врахувати, скільки їх було порвано і розгублено, тих, покупних звичайних ошийників, то перейшовши пару років тому на звичайну полоску тканини з вертушкою для підчіпляння карабіна, - можна непогано так зекономити, а з електронним ошийником - ще й зекономити власні нерви, коли кози не слухаються і йдуть в городи.

8 лайков

Ми колись купили козу з таким ошийником і нам сподобалась ця ідея. В ролі ошийника: поясок від джинсів, ремні старі, стрічка від спорт. сумки. Одіваєш на полоску кільце вертушки і фіксуєш на шиї( ми алюмінієвою проволокою - проділи через 2 дірочки на кінцях і все).

3 лайка

Доброго дня. В мене накрився телефон, втратила частину контактів, і я не можу знайти де було наше спілкування з приводу масла….
Напишіть мені на вайбер будь ласка 067-508-02-08

2 лайка

Вайбера не маю, я Вам тут в приватні напишу, в телеграмі Вас вже теж немає?

2 лайка