Думаю, нужно универсальный для щенков взять попробовать. Кстати, заходила в магазин в городе смотреть- он и пахнет по-другому. И стоит дешевле намного.
Не думайте, что я выдумываю. Возможно, именно у моего конкретного щенка такая реакция на какую-то добавку в корме. Но сегодня я только однажды видела, что щеночек мой чешется. Вчера же это было постоянно. И повышенная возбудимость.
Окраси у заводських собак є самі різноманітні, а у аборигенів їх ще більше. На жаль, не знаю як у САО, а ось у кавказців чисто чорний, і шоколадний з шоколадним носом (як наша Яра) по стандартам брак. Люта в стандарті ) Але ми на виставки не ходимо, тож нам головне робочі якості.
Щодо запаху собак. Я, чесно, раніше не замислювалась навіть що існує така проблема. Допоки мені не повернули на переробку пару недоуздків, які я шила кане-корсо і доберману, їх собаки лише приміряли. Ось тоді я дізналася як можуть пахнути собаки. Дуже сильно) А потім жив у нас кілька місяців підліток мопса… запах собаки в хаті - це була одна з кількох причин, чому я її не залишила. Наші кавкази трохи пахнуть соломою, трохи козами віддають, а маламути то взагалі не мають запаху.
Це дуже важливий момент. Щодо мопсів і французьких бульдогів, були у моїх знайомих такі у квартирі, запах дуже відчувався, я ще подумала, що у них проблеми зі здоров’ям (але у цих порід завжди проблеми зі здоров’ям є). На скільки я пам’ятаю, у САО по окрасу немає обмежень, там колір носу важливий, щоб чорний був, по-моєму, колір очей. А як Ви наважилися на Кавказьких вівчарок? І чому зробили вибір саме на них? Для мене це сама серйозна порода, а після них Ротвеллер. Я колись жила у будинку. Вікно на кухні виходило прямо у двір сусідам (там це норма). У них жила Кавказька вівчарка, я називала її Пушинка. От мию посуду, літо вікно відкрите. Пушинка підходе до вікна і пасе мене:laughing:. Я говорю до неї, а її погляд, ніби просверлює наскрізь, аж мороз по шкірі йшов. Мій найближчий сусід (дуже екстремальний чоловік), любив заходити до них у двір, коли виникала якась потреба, і щоразу виходив із прокушеною попою. Показував мені (я не просила правда). Кажу знов до Пушинки заходили, а він кричить “отравлю колись твою Пушинку!” (Хоча тварина охороняла свою територію). І от ця порода наганяє жах на мене, особливо кобелі. А коли я дивлюся змагання робочих кавказців по охороні території, аж до сліз такий захват і страх одночасно
Читаю - читаю, и прямо горжусь тем, что именно МНЕ Бог дал именно Хазара! Ну Лисавете само собой огромная благодарность. И про запахи… У меня не пахнут только дворняжки. Даже моя голопопая с характерным собачьим запахом, приходится купать каждую неделю - спит-то с нами
Я знаю, що самоїд не пахне взагалі, лайки, от вияснилось, що і маламути. Багато впливає харчування на запах тіла і з рота і загальний стан здоров’я собаки. Недавно дізналася, що мисливські гончі пахнуть дужче за всіх, це вже необхідність для роботи. Добре, що я не мисливець . У знайомої Німецька вівчарка і Той тер’єр жили у будинку, вона за ними якось так доглядала, що якби не знав про собак, не сказав би, що вони живуть у будинку. А щодо Вашого Хазара його поведінки, повірте, там і Ваша велика заслуга є.
У меня йорки и бедлингтоны, они тоже не пахнут. У голденов запах появляется, когда мокрые. Они у меня в веранде, то когда сухо, запаха нет, а когда влажная погода, то очень слышно.
У меня сейчас щенок бедлингтона, то хочу сказать, что самый забавный, самый няшный щенок из всех щенков, что когда либо были у меня) Может из-за необычной внешности . Он как ягненок) Представьте ягненка, играющего как щеня)
Про запах согласна, зависит от ухода и здоровья, может и от породы то же ,не знаю. Но мои не воняют. Лёгкий запах здоровой псины , если прямо шерсть нюхать. Но они уличные, шерсть проветриваться, это много значит. И ещё один момент отметила, собака когда в возбуждении, вот тогда за три минуты начинает пахнуть так ооочень сильно, от эмоций! Успокоиться и проходит.
У меня тоже не пахнут, если нигде не найдут в чем вываляться )) они это любят ) Когда мне подарили Шерлока помесь курцхара и ) ну вобщем не знаю кого, он не пах совсем, но когда я его купала у меня был дикий шок когда я его намочила и пошел запах птичьго пера , не собачий, а именно утиный какой-то… потом прочитала, что это особенность этой породы… как получили не знаю те кто выводил… но это есть, самоеды да совсем не пахнут псиной ни в какую погоду… остальные в основном при подмокании шерсти…
У нас перед алабаями был кавказец. Отличная порода, но у нас был кобель. Как оказалось, очень не любил детей. Хоть из животных никого не трогал. И даже, может спас от травм или чего хуже, хозяина. А еще шерсть, шерсть, шерсть. Везде. Нет, как бы не были хороши другие породы, для нас из охранных собак теперь только азиат и другие даже не рассматриваются.
Олесь, они очень умные собаки ) выбирая друга и компаньена, я бы выбрала эту породу… то что я вижу это идеальный друг для меня, для ребенка - неуемность и энергия, но при этом очень уравновешенные, и собака которая умеет слушать с детства… Поэтому можно не быть охотником, что б иметь такую собаку… Единственный минус это любовь погавкать ) по чем зря ) но я не знаю… возможно у меня это приобретенная вредная привычка, так как в период подростковый так скажем, к нам прибился дворянин который гавкал на все и про все ) даже на воробьев сидящих на дереве… удобно когда спеет ягода , но в остальное время раздражает ))
И да кстати он идеально загоняет мне непослушных козявок в сарай ) при этом не кусая их, а просто подталкивая носом, но это на старом месте, когда был огорожен двор … сейчас не выпускаю свободно…
Красота! Я дивилася інтерв’ю з власником пітомніка кавказців, вона якраз говорила, що негатив до дітей (порода не має значення) - зазвичай допущення помилки людей у цуценячому віці, навіть коли цуценя спить, а дитина побіжить гратися до нього (злякає) і це вже “намотано на вус”. Ця жінка говоре, що дітей потрібно вчити поважати сон у тому числі собаки і не тільки сон. Здавалося б дрібниця, а виливається у таке. Якийсь мінімальний момент (людина може й не звернути увагу), а діло зроблене. І це не обов’язково відбувається у людей, що придбали цуценя, це може відбутися і у заводчика. Якщо я колись наважусь на кавказця - це буде моя повна перемога на Діком, який покусав мене у дитинстві (КОЛЛІ:scream:). Взагалі, я спіймала себе на думці, що я не боюся жодної собаки, якщо бачу, що власник адекватний і повністю її контролює.
Я зустрічала не одного Курцхара у житті, зараз у нас в селі на них мода, і всі вони залишили тільки супер позитивні враження. Але я бачила цих собак і у роботі, коли собака працює, щасливішої морди не знайти . Якщо не робота за призначенням, то дуже активне життя. Я такого повноцінно не забезпечу. Тому не хочу, щоб собака страждала:pensive:
Я не буду вас убеждать, просто я знаю, что у меня Шерлок и с удовольствием спит пока занят хозяин, но в основном это хвостик который вот с такой счасливой мордой выполняет любую твою просьбу, принести палочку, загнать коз в сарай вообще было любимое занятие, главный дежурный по окотам он, я всегда знала когда точно будет рожать коза, Шерлок всегда оповещал меня о том, что началось! ну и понятно получал награду в виде последа ), но козлят никогда и коз не трогал, ну и была у меня девушка которая любила выскочить из загона и попортить сад и цветы, так вот Шерлок у меня ее контролировал и если даже она выскочила он ее быстренько загонял назад ) так что я бы сказала, что это собака которая получает удовольствие от того, что делает приятное тебе, за слово молодец от хозяйки вывернется на изнанку )
Ой, постараюсь найти фото где выхожу зимой на удицу, а там картина мой заанонуб лежит на соломке, Шерлок, а сверху кот на них )