Розкажіть, будь ласка, мені дуже цікаво, як бордери з козами. Бо я консультувалася з дресирувальниками коллі, вони сказали, що кіз неможливо пасти, кози такі розумні , що не підкорюються, ідуть рогами на собаку і уселяко ухиляються від такого нагляду…
Ніби тільки вівці можна пасти з допомогою собак… І дійсно, на змаганнях бувають тільки вівці. Не дарма ж кажуть “стадо баранів”
Питання номер один. Як і коли, тобто з якого віку Ви знайомите собаку з козами?
Перепрошую, але абсолютно не має значення що їсть собака. Це не впливає на її відношення до козенят. Мої, наприклад, виключно на сирих м’ясопродуктах живуть. Але це не заважає кавказам роди у кіз приймати.
Яка аргументація? Чому не можна?
А тепер я не скажу чому не можна давати собаці новонарожених облизувати , можливо щоб не чули запах крові . Мені так запам’яталося з дитинства. І лише тут на форумі я побачила , як собаки няньчать дитинчат і була трохи здивована. Але мабуть вдома так не робитиму , хоча знайомимо і даємо нюхати
Как только так и сразу И все ведут себя по разному.
Своих как только открыли глаза, покупных как только купила. Сандала с 3,5 мес . И Луну то же с 3,5 . Кто то скажет , поздно? Но они себя вели совершенно по разному. Сейчас малую в месяц взяла. Все равно не те совершенно реакции и поведение среди дня, что мои щенки (рождённые у нас) в этом возрасте ,в том же месте.
Розказувати довго можу скинути відео на Вайбер
От на відео самі кози і жодної овечки,а собачка молодий та робота просто супер…Напишіть в ПП телефон і я поділюся
Так, я теж колись чула цю легенду про запах крові. Але, як показала практика, це не більше ніж легенда. Мої кавказці не лише няньчать козодіток, а й пологи у кіз приймають (ось була й така історія Приотарные аборигенные собаки, КО, САО - #32 от пользователя Yara88). Собаки чудово розрізняють запахи. І вони чудово розуміють що таке пологи, новонароджені. Більше того, вони навіть відчувають скоре наближення пологів у кіз (у цьому я переконалася остаточно минулого року).
Люта з козами живе постійно з місяців 8-ми, Яра з двох місяців. У тварин взаємна довіра: кози довіряють собакам, собаки - козам. Завдяки тому, що вони живуть разом постійно, в них сформувалися чіткі правила сумісного проживання, яких і кози і собаки дотримуються. Щодо козенят. Собаки за ці роки навчилися їх виховувати)). Собаки дозволяють по собі лазити лише манюнім козенятам, десь тиждень, ну може до двох. Потім вже забороняють. А двох-трьох-місячних козят (це той вік, коли козенята гіперактивні, діставучі) вчать поводитися біля себе стриманіше. Лякають їх. Досить різко, так. що і я лякалася А ще я неодноразово бачила, як собаки козам жопи мили своїми язиками
і кози не проти.
Не займають кіз і наші інші собаки, які живуть у іншій частині нашого обійстя і зустрічаються з козами рідко. Стосунки в них, звісно, не настільки довірливі, але абсолютно спокійні. Як я вже писала вище, всі мої собаки харчуються виключно сирими м’ясопродуктами, але спокійно відносяться до свійських тварин. Тобто, іншими словами, вони їдять шматки корови, які я їм даю, але ніколи не кидаються на живих корів. Тож легенда про смак крові і неадекватне поводження, то м’яко кажучи неправда
Ну, я ще не бачила собак з однаковою поведінкою та реакцією, навіть в одному виводку, всі вони різні, і це добре видно вже з двох-трьох тижнів.
А Ви залишаєте цуценят з козами, чи просто приводите на якийсь час знайомите і забираєте? (намагаюсь для себе зрозуміти)
Сейчас в Днепре есть алабайка с Казахстана. очень интересная собачка. Но даже боюсь расспросить про ее происхождение хозяйку, хотя уже высмотрела его по фейсбуку. Еще одну собу не потяну, а захочется ну очень быстро! Сижу и мучаюсь теперь. Лучше бы я и этого не писала.
А что, предвидеться щенки? Маму то не продают , я понимаю) А у щенков ещё и пара будет
Сука приотарная или питомниковая по происхождению?
А где можно почитать? Очень интересуюсь.
Сейчас на фб профиль найду и в лс кину.
До речі, у розпліднику Chalo, звідки моя Ума, класні зі здоровою НС адекватні собаки. Заводчиця займається цими собаками більше 20-ти років. Це не алабай, а кавказький аборигенний волкодав, але зовні досить схожий (мою Уму тут в селі всі обзивають алабаєм :)). З козами прекрасно ладять, з конями.
Оставляю. Но не без присмотра, разумееться. Если я ухожу ,скажем, из вольера или сарая, то и щенка увожу с собой. 60/70% дня собака коз видит, ходит рядом с загородками, кантактирует с ними в свободном доступе
чуть меньше.
Конечно. Но общее есть . Например, мои никто не играет жестоко с котятами, никогда. Естественно и большие котов не трогают. А вот покупные берут и таскают котят как тряпки Так и заиграть не долго. И ругаю, а они свое.
А вот если бы. А то в 3 недели спокойная флегма в своем собачъем семействе , а в 2 мес фурия в новом дворе…
Я мала на увазі, що навіть у такому дрібному віці вони вже різні. А стосовно характеру… звісно, він міняється поки формується. І протягом життя можуть іноді зміни відбутися,. Як показало життя, іноді навіть флегма, яка була до 4-х років валянком, може раптом стати живчиком.
Можна десь подивитися на Ваших кавказців? Я їх дуже люблю і дуже боюся одночасно:pensive:
Прошло полтора суток без сухого корма у нашего щенка. Совсем другой ребенок. Да, игривый и шкодный, часто непослушный, но вполне вменяемый и со здоровым взглядом. Иногда даже реагирует на запреты. Коз за ноги не хватает, свиней за уши тоже. Иногда даже мимо кур и уток проходит спокойно.
Смею утверждать, что в корма добавляют какие-то стимуляторы.
Ну и очень маленькая доля вероятности, что прошлые три дня у нашей девочки так стали звезды. И случился какой-то приступ нервозности и невменяемости.
Всю жизнь сколько у меня собаки, кормлю их кормом. Никогда ничего подобного не было!
На счёт корма 4 лапы я свое мнение уже писала((
Инна, попробуйте другой корм
у моей дочки лабрадор, почти 6 лет. Всю жизнь на сухих кормах, последние года 4 на 4 лапах. Кондиция, поведение, шерсть - все отлично
Да я его и покупала именно потому, что хорошие отзывы.
Чуточку позже попробую еще раз.
А конкретно - для щенков крупных пород использовал кто-то?
Возможно, другой вид давали?
Инна,для щенков крупных пород"новинка".У меня по нему отзывов не особо.Попробуй обычный щенячий,он на рынке давно и отзывы норм.