Собака козовода.Общий дневник.

Розкажіть, будь ласка, мені дуже цікаво, як бордери з козами. Бо я консультувалася з дресирувальниками коллі, вони сказали, що кіз неможливо пасти, кози такі розумні :wink:, що не підкорюються, ідуть рогами на собаку і уселяко ухиляються від такого нагляду…
Ніби тільки вівці можна пасти з допомогою собак… І дійсно, на змаганнях бувають тільки вівці. Не дарма ж кажуть “стадо баранів” :sheep: :sheep: :sheep:

4 лайка

Питання номер один. Як і коли, тобто з якого віку Ви знайомите собаку з козами?

1 лайк

Перепрошую, але абсолютно не має значення що їсть собака. Це не впливає на її відношення до козенят. Мої, наприклад, виключно на сирих м’ясопродуктах живуть. Але це не заважає кавказам роди у кіз приймати.

Яка аргументація? Чому не можна?

1 лайк

А тепер я не скажу чому не можна давати собаці новонарожених облизувати , можливо щоб не чули запах крові . Мені так запам’яталося з дитинства. І лише тут на форумі я побачила , як собаки няньчать дитинчат і була трохи здивована. Але мабуть вдома так не робитиму , хоча знайомимо і даємо нюхати

Как только так и сразу :slight_smile: И все ведут себя по разному.
Своих как только открыли глаза, покупных как только купила. Сандала с 3,5 мес . И Луну то же с 3,5 . Кто то скажет , поздно? Но они себя вели совершенно по разному. Сейчас малую в месяц взяла. Все равно не те совершенно реакции и поведение среди дня, что мои щенки (рождённые у нас) в этом возрасте ,в том же месте.

Розказувати довго :slightly_smiling_face: можу скинути відео на Вайбер :wink: От на відео самі кози і жодної овечки,а собачка молодий та робота просто супер…Напишіть в ПП телефон і я поділюся :hugs:

Так, я теж колись чула цю легенду про запах крові. Але, як показала практика, це не більше ніж легенда. Мої кавказці не лише няньчать козодіток, а й пологи у кіз приймають (ось була й така історія Приотарные аборигенные собаки, КО, САО - #32 от пользователя Yara88). Собаки чудово розрізняють запахи. І вони чудово розуміють що таке пологи, новонароджені. Більше того, вони навіть відчувають скоре наближення пологів у кіз (у цьому я переконалася остаточно минулого року).

Люта з козами живе постійно з місяців 8-ми, Яра з двох місяців. У тварин взаємна довіра: кози довіряють собакам, собаки - козам. Завдяки тому, що вони живуть разом постійно, в них сформувалися чіткі правила сумісного проживання, яких і кози і собаки дотримуються. Щодо козенят. Собаки за ці роки навчилися їх виховувати)). Собаки дозволяють по собі лазити лише манюнім козенятам, десь тиждень, ну може до двох. Потім вже забороняють. А двох-трьох-місячних козят (це той вік, коли козенята гіперактивні, діставучі) вчать поводитися біля себе стриманіше. Лякають їх. Досить різко, так. що і я лякалася :slight_smile: А ще я неодноразово бачила, як собаки козам жопи мили своїми язиками :upside_down_face: і кози не проти. :face_with_hand_over_mouth:

Не займають кіз і наші інші собаки, які живуть у іншій частині нашого обійстя і зустрічаються з козами рідко. Стосунки в них, звісно, не настільки довірливі, але абсолютно спокійні. Як я вже писала вище, всі мої собаки харчуються виключно сирими м’ясопродуктами, але спокійно відносяться до свійських тварин. Тобто, іншими словами, вони їдять шматки корови, які я їм даю, але ніколи не кидаються на живих корів. Тож легенда про смак крові і неадекватне поводження, то м’яко кажучи неправда :slight_smile:

8 лайков

Ну, я ще не бачила собак з однаковою поведінкою та реакцією, навіть в одному виводку, всі вони різні, і це добре видно вже з двох-трьох тижнів.
А Ви залишаєте цуценят з козами, чи просто приводите на якийсь час знайомите і забираєте? (намагаюсь для себе зрозуміти)

2 лайка

Сейчас в Днепре есть алабайка с Казахстана. очень интересная собачка. Но даже боюсь расспросить про ее происхождение хозяйку, хотя уже высмотрела его по фейсбуку. Еще одну собу не потяну, а захочется ну очень быстро! Сижу и мучаюсь теперь. Лучше бы я и этого не писала.

2 лайка

А что, предвидеться щенки? Маму то не продают , я понимаю) А у щенков ещё и пара будет :thinking:
Сука приотарная или питомниковая по происхождению?
А где можно почитать? Очень интересуюсь.

Сейчас на фб профиль найду и в лс кину.

До речі, у розпліднику Chalo, звідки моя Ума, класні зі здоровою НС адекватні собаки. Заводчиця займається цими собаками більше 20-ти років. Це не алабай, а кавказький аборигенний волкодав, але зовні досить схожий (мою Уму тут в селі всі обзивають алабаєм :)). З козами прекрасно ладять, з конями.

2 лайка

Оставляю. Но не без присмотра, разумееться. Если я ухожу ,скажем, из вольера или сарая, то и щенка увожу с собой. 60/70% дня собака коз видит, ходит рядом с загородками, кантактирует с ними в свободном доступе
чуть меньше.

Конечно. Но общее есть . Например, мои никто не играет жестоко с котятами, никогда. Естественно и большие котов не трогают. А вот покупные берут и таскают котят как тряпки :confounded: Так и заиграть не долго. И ругаю, а они свое.

А вот если бы. А то в 3 недели спокойная флегма в своем собачъем семействе , а в 2 мес фурия в новом дворе…

2 лайка

Я мала на увазі, що навіть у такому дрібному віці вони вже різні. А стосовно характеру… звісно, він міняється поки формується. І протягом життя можуть іноді зміни відбутися,. Як показало життя, іноді навіть флегма, яка була до 4-х років валянком, може раптом стати живчиком. :slight_smile:

3 лайка

Можна десь подивитися на Ваших кавказців? Я їх дуже люблю і дуже боюся одночасно:pensive::paw_prints:

1 лайк

Прошло полтора суток без сухого корма у нашего щенка. Совсем другой ребенок. Да, игривый и шкодный, часто непослушный, но вполне вменяемый и со здоровым взглядом. Иногда даже реагирует на запреты. Коз за ноги не хватает, свиней за уши тоже. Иногда даже мимо кур и уток проходит спокойно.
Смею утверждать, что в корма добавляют какие-то стимуляторы.
Ну и очень маленькая доля вероятности, что прошлые три дня у нашей девочки так стали звезды. И случился какой-то приступ нервозности и невменяемости.

6 лайков

Всю жизнь сколько у меня собаки, кормлю их кормом. Никогда ничего подобного не было!
На счёт корма 4 лапы я свое мнение уже писала((
Инна, попробуйте другой корм

3 лайка

у моей дочки лабрадор, почти 6 лет. Всю жизнь на сухих кормах, последние года 4 на 4 лапах. Кондиция, поведение, шерсть - все отлично

1 лайк

Да я его и покупала именно потому, что хорошие отзывы.
Чуточку позже попробую еще раз.
А конкретно - для щенков крупных пород использовал кто-то?
Возможно, другой вид давали?

1 лайк

Инна,для щенков крупных пород"новинка".У меня по нему отзывов не особо.Попробуй обычный щенячий,он на рынке давно и отзывы норм.

1 лайк