Семья «Koza Nostra»

Це точно, холодно насінню. Буду кудись тулити. Жесть якась, на сьогодні знову мороз передають. Це вже щоб добити, що ще не змерзло.
Не було такого на моїй пам’яті, щоб в середині травня топити в хаті.

4 лайка

Прочитає Інна тут мого листа чи ні, але напишу тут. Інна, от якби банили на форумі тих, хто розводить срач ( вибачте, але ваше слово). А так закрили Аніну сторінку і все, все чисто і красиво. А для Ані це було останнє вікно в Україну.
Дуже шкода. Отак помаленьку піде форум в нікуди.
Можете і мене забанить. Всім спасибі за дружбу. :sleepy:

5 лайков

Не перемайтеся,вона не забанила,вона закрила на час,почистити, та щоб заспокоїти усіх. Через деякий час відкриє мою сторінку. Я так гадаю. :grimacing::smiling_face::smiley:

5 лайков

Саме так, Аню. Нехай у людей трішки пар вийде, заспокояться і все поверну.
Звісно, назавжди ніхто не буде закривати.

5 лайков

Олю, чи ви хоч раз бачили, що я щось зробила не по справедливості? Принаймні, на форумі.
Намагаюся так само і в житті.
Але ж подібні дискусії не для нашого форуму і вже точно не для персональної Аніної сторінки. Форум вже має спеціальну тему, хто бажає, може створити нову свою у відповідному розділі.
Коли на зауваження та прохання ніяк не реагують декілька людей, то те, що я зробила - найкращий спосіб припинити це. Банити, думаю, ні за що.

Якщо аудиторія буде вважати за потрібне, завжди можна обговорити з Тетяною та Антоном, власниками форуму, чи погодяться вони на створення спеціального розділу для обговорення мовного питання, або ще якихось, які забажаєте.

5 лайков

Доброго дня. Ні, сорго не садила. Але вважаю, що люцерна краща за все. Ще би хотілося спробувати еспарцет.

3 лайка

ПС
Дякую за відповідь .

Оце і я збираюся на ньому зупинитися .
На еспарцеті.
Бо свого городу під люцерну нема . А взяти чужий , вкласти гроші (насіння дороге , оранка ), а через рік-два люди передумають і що робити ? Еспарцет, хоча б дешевше насіння . Заодне і буде зрозумілий настрій господарів .
А сорго хочу посадити від сусідів чисто з метою відгородження, а тут сусід каже ,що він садить і ріже вишиною 50-70 см… То думаю , рядків два посадити з такою метою і рядок ,як межеву рослину .

1 лайк

Мовне питання нема потреби обговорювати.
Наймудріше, що можна було б зробити , це за замовчуванням перевести все на державну мову і заохочувати всіх до переходу .

Щоб обговорювати , потрібно мати базу знань , якої в більшості громадян просто нема .
А необхідність збереження мови автохтонів є .
Бо без мови нема народу .
Мова - фундамент .

ПС до речі , базові знання про козівництво дають базові знання про народ/мову.
Замінити кіз на певний народ , владу на господаря ферми, і маємо приблизно ту саму картину .

Якщо господар ферми захоче замінити одну породу на іншу з якихось своїх власних причин , що буде ?
Що буде зі змішаним стадом , якщо переважатиме певна порода ?
Що буде зі змішаним стадом ,якщо для певної групи тварин зробити кращі умови , ніж для іншої групи ?
І так по кожній ситуації .

Козівництво -чудовий приклад того ,що і як можна зробити з народом .

2 лайка

Много раз писали, что в покупных семенах люцерны обнаруживают повилику. Подумала слегка насеять на огороде. Но боюсь теперь занести эту дрянь.

А ви беріть намагнічену. Вона чимось оброблена, неначе графітом, маже руки сірим. В ній нема домішок . Але й ціна дорожча. Але сходить краще.

4 лайка

Завжди купую у перевірених покупців, Сніжана вірно сказала, потрібно брати магнічену, очищену.
Сусід купував на базарі на баночку, то саме так і заніс на город.

1 лайк

Спасибо, девочки! Постараюсь не попасть на неприятность.

2 лайка

Мы взяли на рынке люцерну, зараженную повиликой, потом с ведром ходили два года, выбирали очаги :crazy_face: Но вроде больше нет.

Потом на ОЛХ купили , хорошо взошла, чистенькая.

3 лайка

А ще зовсім недавно ніто не знав цю заразу. Тепер розповсюдилася.

Вона була. Але насінники люцерки на яких вона єє не повинні косити. Але гроші перемагають усе і пожада наживи та відсутність карантинних інспекцій привели до того, що маємо. До речі, магнічене насіння не гарантія відсутності повіліки

4 лайка

Мы ходили полями вокруг - в разных местах встречали повилику. Зерно сажают, собирают, продают на корм скоту…

1 лайк

Ми саджали і люцерну,нам пощастило не заразна була,і еспарцет,але еспарцет у нас погано родив і ми пересіяли на люцерну.

1 лайк

Життя продовжується, не зважаючи ні на що.
Сьогодні в нас перше поповнення цього сезону - неймовірно гарна кізонька народилася.
Малеча наїлася і спить, прокинеться, зроблю фотку і похвалюся.
Буду продавати якнайшвидше, поки не прикіпіла до малої)

17 лайков

С почином, Инна! Пусть и дальше всё идёт с благополучием!

4 лайка

Вітаю бажаю здоров’я всім, побільше молочка ,малечі гарні ручки :rose:

3 лайка