Понеслось

Я так и делала, первое молозиво по ложке влила ложечкой, а дальше — соска

Лєна, у мене в 16 році коза окотилася але не вставала на ніжки. Ссать козички не могли, і доїть незручно було, але мали надію,що встане і через те морочилися. З перших крапельок малеча ссала соску. Перший раз пирхала, сердилася, обльопалася, як поросята, але я впихала соску в писочок через силу тільки перший, ну, може трошки на третій раз, поки вони зрозуміли, що то добреньке. Далі були серйозні козобої за соску, доводилося годувать з чоловіком, він п"ятьох чухав, вигладжував, а шосте ссало і вони самі тримали чергу, хто за ким ссе. Такі скандали були, якщо когось не з черги брала годувать! Під кінець годівлі в мене живіт від сміху болів щоразу.

11 лайков

та я вже пустила у вечері до кози я ж теж силоміць уже і так і сяк побоялась що ще захворіе від голоду. дуже довго була під козою то вже черезчур розумна.

1 лайк

був і в нас такий Прошка, пожаліла, що задохлик і пустила до другої кози (до матері), думала , що тимчасово. Після мами він по два дні голодний ходив пару раз, а соски - в рот не взяв так плювався і буркотів на мене капосний! І якийсь дикуватий був. А ті всі на руки дерлися, вже були по 20 кг. а на руках сиділи по черзі з довольними мордами. Але я людина домашня, можна гратися з козами,)))

5 лайков

Трохи не вистачае молока для чотирьох козлят,то докупила ЗЦМ в ветаптец1,почала паралельно п1дкормлювати двох к1зочок,що п1д мамками 1 1х козлики випереджають,то до молока добаляю трошки ЗЦМ,температура 40 градус1в,то за два дн1 почали гарно пити,але з в1дерок трьохл1трових,а це вже 1 козлики л1зуть в в1дерко,1х приманив запах ван1льки 1 воно солодкувате,короче можна переманити вс1х,я так зрозум1ла.Але ЗЦМ роблю густ1шим ,н1ж для телят-на 100грам1в зам1сть 700 гр води даю десь 450.Одну частину зам1нника пот1м 1 дв1 частини молока,п"ють добре,проблем нема,але 1 зам1нник по 37 гривень,дешевших не брала.:slight_smile:

2 лайка

Вибачайте, що влажу в переписку. Знайшла http://agroolkar.com.ua/ хвалять, що там хороше ЗМЦ. різна розфасовка. Хочу ще там купить на цей рік. Треба тільки за ціни подвонить. У нас у ветаптеці все дуже дорого, треба шукать бо"зна де.

3 лайка

А тепер т1льки голий зароб1ток всюди,ветаптеки заказують там же,т1льки оптом,а тод1 на нас гарно заробляють,спасиб1 що втрутилися,як взнаете,то маякн1ть,а Ви вже в них брали,пересилка дорога?1 якщо брали в них,то смачне чи н1?

1 лайк

Брала в Кременчузі мішками по 17-21 грн -в залежності від віку козенят. У нас гірше було в апт. по 25-27 грн. аптечне пити не хотіли. З Кременчука присилали з таблицею складу суміші, з аналізами, серйозні люди. Гроші пересилала в приват і ні разу не підвели.
Нова пошта дуже дорого. Я перейшла на делівері. Для прикладу: Вчора з Харкова 100 грамова посилка оцінена як кілограмова -45 грн. на НП. А з Полтави неважка але велика (50Х35Х25)- дешеві форми для сиру і ще дещо на делівері 30 грн.
Подзвоню в понед. до них, Маякну, що взнаю за ціни.
Делівері розвозить посилки під хату, О!

5 лайков

моі хороші - стільки інфориаціі! ми з чоловіком саме цікавились заміником готовемось на березень.

1 лайк

Вера значить як і Марина писала можна перевести тільки з мисочки чи з відерка а соски вже не візьме. ох більше не робитему таких помилок як писала Юля тільки з сосок !!!

1 лайк

соски хороші ще й тим, що і здорові дівулі можна обдурить, як треба залить ліками, з сосок поп"ють добровільно, тоді, як ссать вже перестали.

3 лайка

Я мала якусь соску за 40 гр н1мецьку,бо завжди е хоть одненьке,яке треба годувати,наприклад маленьких 1.700 перш1 дн1 п1дгодовую,але паралельно п1дкидаю до мами,заставляю цицю п1дсмоктувати 1 залишаю з мамою,бо пот1м не хоче приймати 1 воно вже не розум1е,чому воно повинно напружуватися до циц1,коли е удобна соска.А зараз коли одним м1сяць,одним три тиждн1,одним два,то вони мен1 здаються недокормленими,козлики посмокчуть 1 двох мамок,козочки не так1 см1лив1,починають б1гати за мною,я с1даю б1ля кози 1 п1дгодовую,так тепер вони за мною б1гають 1 просять.То я з в1дерка 1х п1дгодовую,мамок ввечер1 п1зно 1 ранком здоюю,щоб не запустити вим"я,так вони 1 тут 1 там Короче мороки вистачае.В1дпов1дала @ElenaOsypenko,вийшло як вийшло,може ще комусь буде п1дказкою.

6 лайков

4 сообщения перенесены в тему Соски и приспособления с сосками для кормления козлят

Фото на тлі сараю, щоб видніше зріст вирощених на сосках моїх шкодливих “занців”) Ширина доріжки 1 метр.

23 лайка

Так жить цікавіше, якась мета є і результат класні…і це тішить.:heart_eyes:

=козенята виростуть.=

виростуть, а де їм дітись при такому догляді (ТТТТТТТ) тут якби нам полегше зробить, щоб свої “ракотиці” не простягнуть:smile::wink:

3 лайка

ну я уявляла що у вас красотули а вони у вас красотули-красотули!

3 лайка

Це вінницька компанія. Мінімальне замовлення 1 тис.грн., доставка їхнім транспортом безкоштовна по всій Україні. Я там всіляки прибамбаси для курей вже тричі брала. По ЗЦМ вас краще Юля @Jul думаю може зорієнтувати - вона користувалась. До-речі - там є скидки, якщо береш продукцію їхнього виробництва, правда яка і від якої суми покупки - не скажу, не запам’ятала, але менеджер все розкаже, як спитаєте. Перший раз я повідомлення на сайтіф залишила, а вже потім мені перетелефонували.
Сподіваюжсь все, що накльопала тут по клавіатурі, стане корисним

4 лайка

Дуже дякую! ) Так корисне. І приємно, що така увага, Погано одне - 1 тис грн(. замовлення. Зв"яжуся з менеджером, розпитаю подробиці. Я брала ЗМЦ в Креміксі теж непогане, моїм кирпам сподобалося і результат непоганий був. І основне, там можна було взяти від мішка. 10, 20, 25 кг. інтайм був недорогий до 50 грн.

Дуже дякую! ) Так корисне. І приємно, що така увага, Погано одне - 1 тис грн(. замовлення. Зв"яжуся з менеджером, розпитаю подробиці. Я брала ЗМЦ в Креміксі теж непогане, моїм кирпам сподобалося і результат непоганий був. І основне, там можна було взяти від мішка. 10, 20, 25 кг. інтайм був недорогий до 50 грн.

Я была в Лукачивке(купила козлика) там мне очень понравилось и хозяйство и люди очень хорошие! В прошлом(2016) году продавали … В этом году козликов продавать будут тоже.

Наталь, читаю, вот читаю и надумала. Если имеешь номер Лукачивский, плиз, брось им в меня.