Если есть пшеничные высевки, то саму пшеницу я бы вообще убрала. Тем более, что ее стоит не более 10% от всей зерносмесь мешать.
Я вже не пам,ятаю за інструкцією як,
я давала з проміжутками.
Наприклад 10 днів давала 10 перерив,
коли починали линять давала 15/15 ну це я так робила а інші роблять по іншому.
Дорогі форумчани, підкажіть будь ласка, можливо в когось була така ситуація.
Одна з кізок, Стелка,з учорашнього вечора не дає додоювати до кінця молоко. Вона і раніше стояла неспокійно під час доїння. То присідала, то навалювалася мені на ногу, а ось уже втретє під кінець доїння починає стрибати, брикатися, перевертає каструлю з молоком.
Я так розумію, це стрес, вона важко звикає до нового місця й до мене.
Як правильно в такому разі поводитися? Чи не страшно, що я не здоюю до кінця молоко? Чи були в когось такі ситуації?
Подзвонила вчора вже у відчаї хазяям, у яких брала кіз. Вони розповіли,як у них проходило доїння впритул до того, що відро з зерном біле, і нікого поруч немає. Лише одна людина доїть. А у нас я доїла, а мама тримала зерно, бо нема ще станка.
Сьогодні просто поставила на землю тазик з зерном замість відра, привєязала її нижче ніж зазвичай, і сам на сам із козою подоїла її. Не сказати щоб зовсім спокійно,але без вибриків і зайвих стресів.
Один сосок повністю здоїла, в другому може краплі якісь залишилися, та не стала спокушати долю, не хотіла закріплювати небажану поведінку. Тож облишила її до ого, як вона почала скакати. Похвалила свою зміючку, нагородила її та й відправила до козлятника з букетом віничків.
Так що ми потроху рухаємося до взаєморозуміння
Справитесь!) У козы и стресс, и может проявлять характер, и протест, что другие ручки… Свыкнется.
Пробуйте брать лаской и зерном, но иногда и прикрикнуть можно, чтобы понимала, кто тут гоавкоза)
Всім привіт, у нас тривають мирні перемовини зі Стрілкою- Стеллою, яка вважаючи на ангельський характер трансформувалася в нас у Стервеллу.
Три рази (3!) вона дала себе подоїти, хоча й доводилося робити це швидко, доки пані не передумали (йопт😤).
Та сьогодні, незважаючи на те,що в тазу залишилася половина зерна, вона знов почала брикатися.
Я вже трохи розкусила, що фігура ця від природи безсовісна й церемонитися з нею - себе обманювати.
Тож я беру в одну руку каструлю з молоком, що встигла надоїти, іншою забираю в неї таз з зерном і покидаю сцену. Тобто намагаюся.
Тому що ця (не знаю як її назвати😂) пані намагається перекрити мені вихід, а зубами смикає з рук тазик з зерном.
Я не могла повірити своїм очам: мене в моєму ж дворі намагається обібрали власна коза
Я все ж роблю покерфейс і пояснюю: нема молока- нема зернушок.
Страшенно зла йду з тим тазом у хату, залишаючи козу у дворі. Зливаю в банку молоко, скільки є, повертаюся.
Коза на прив’язі вже не просто мекає, вона ойкає й голосить. Авжеж, там же ще половина зерна залишилася в тазу!
Підходжу до неї й кажу: доїтися будемо?
Показую їй зерно. І що ви думаєте?
Додоїла я її!
Коли в голові у вас думки що знов буде проблема так буде і надалі.
Коза це як телепат на відстані вже знає ваші думки і тривоги.
Ідіть на дойку з радістю з любовью і хорошими думками позитивними.
Я в таких випадках перед тим як доїть щось роблю чи розсипаю зерно по відерцях і говорю до них, мої дєвочки мої голубочки мої красуні ще чуточку і будем доїться,.
Слухають і стають у чергу.
Дойка проходить ідеально.
Тільки любов в тільки ласкою ви будете
мать їхню довіру.
Катюша ви вірно сказали що потрібно з любовью але трапляються такі що поки не покажеш хто в домі господар діла не буде У мене в цьому році первістка вирощена мною така суцільна шкода тільки відвернися так уже і щось натворила Після останньої шкоди пригрозила морозільною камерою трохи принишкла але я думаю не надовго і притому я бачу що вона мене повністю розуміє але на молоко щедра і я думаю що вона цим і користується
Тут справа не в моїх думках. Козі 3 роки, і колишні господарі зізналися, що і в них вона любила інколи всунути копито в каструлю з молоком і погоцати.
Така характерна.
Сестра її абсолютно інша, і доїться без проблем. Просто з чорною в нас зараз іде притирання характерами.