Ви вирішите проблему, повірте. Відгородити територію два на два - то не так складно і важко, чим вирішувати питання з козами під час охот. А вигулювати можна у фартушку.
Розкажу свій випадок, я теж купила козлика англонуба 93,75% Уши довжелезні то кози кусають його то за уши то за жопу.а привезли йому було три неділі, і так кожного дня я в свої присутності його вигулювала біля коз ,стерегла щоб не покалічили . і так через недільку вже паслись разом а на ніч всі малята в окремому загончику відпочивають від дорослих,
зараз йому 4 місяці в день у загоні разом у фартушку і на випасі разом а на ніч він із шашличком за компанію щоб не скучав і не кричав,пока все нормально але рогаті кози теж є ну тут він уже звик до їх і уміє вивернуться від них утікти.Ошейника на шиї зробила по самі шиї щоб рогами не зацепили ( бо можуть задушить) дуже складно коли є рогаиі а козел безрогий і малий.
Коли виросте не страшно бо буде набагато сильнішим і вищим за кіз тоді вже ставить окремо, старший у мене має місце окремо і в сараї і у вольєрі, йому тільки їжа підноситься він на випас з козами не ходить бо я не справлюсь з ним, А дома нормально, він коз бачить тільки в промежутку переходу з вольєра у сарай і він спокойний, на покриття завожу кіз і забираю ,агресії нема.
Трохи прийдеться поморочиться, а потім держать окремо від кіз бо будуть небажані покриття двічі на рік а нам молочко нада.
Дякую за таку розгорнуту відповідь! Ми тримаємо малого в окремому сараї, мабуть там і житиме тепер. Тобто там ночує. Вдень періодично випускаємо попастися в садку і потім знову в сарай. Кіз бачить коли веду їх з козлятника чи в козлятник, на доїння. Потроху привчаємо одне до одного.
І в мене виникло ще таке питання: який премікс можна давати козеняті? Продавець сказав що не дає своїм, в 4 рази на рік коле вітаміни. На питання які, сказав будь які в ветаптеці спитати. Саме цьому малому ще нічого не колов, йому скоро 5 місяців. Чи можна йому якийсь премікс для дорослих кіз чи шукати саме для козенят? Бо Молкам для козенят я не знайшла.
Молкам не панацея. Мені не подобається. Тривалий час спілкувалася з ними ще на стадії становлення, багато разів ловила на брехні, тому не довіряю цим продуктам.
Найращим залишається Кальфостонік. Дорогий, але найкращий, засвоюється гарно і видно навіть по здоровим тваринам, що працює.
Ще дуже подобається премікс Наталі Платонової. У неї ж можна і комбікорм для козенят замовити.
Ну я попала 9 кг і не хочуть ніяк з ним їсти,а тепер хоть викинь той премікс а я купила для дійних ,для сухостойного періоду ,короче рот розявила а тепер не знаю що з ним робить, у деяких людей їдять на ура а мої мабуть з випасу мають усе що нада от і вередують чи то такий премікс.
Який премікс ви купували? В будь-якому разі, спочатку пробуйте потрошку зовсім присипати, від щіпочки.
Але ви праві, поки пасуться, може воно їм просто не потрібно.
Перші рази добавте ложку цукру
О, дякую за підказку,сама й не догадалась би.
Брала від фірми мілкам, завтра відерця зфоткаю.
Я молкаму не довіряю, взагалі. Некомпетентні абсолютно.
Наші після кальфостоніку спочатку не їли, а зараз вилизують
Всім привіт! Давно не заходила, але сьогодні вирішила підглянути, що у світі діється)) Вітаю всіх, у кого окоти вже відбулися. Ми своїх ще чекаємо. І боїмося ))
Беллі народжувати десь 10 березня, Стелі ближче до кінця місяця.
В нас тепер є обладнаний козівник, кожна мадама живе у своїй кімнаті.
До окоту вже запасли майже всю аптечку за списком. Скажіть будь ласка, як краще підготуватися на випадок, якщо в кози спершу не буде молока? Чим годувати козенят — коров’ячим чи краще запасти якусь суміш із ветеринарки? Дуже хвилює це питання.
Доброго дня, краще коров’ячим молоком. На крайній випадок, сухим цільним молоком (НЕ кондитерським), або замінником цільного молока на основі молочних білків (не на рослинній основі).
Дякую дуже за відповідь!
Не можу повірити, що це пишу, але це таки сталося: я прийняла пологи у Белли. О першій годині ночі у свій день народження)) отримала наймиліший у світі подарунок — кізонька 5,5 кілограмів.
Хотіла б викласти фото, але радикал фото сказився і не працює. По-іншому не знаю, як це зробити.
Поздравляю с днём рождения и почином принятия родов! Богатыршу родили! Пусть растет на радость мамам)
А фото вставляется просто. Открываете “ответить, а там справа внизу есть стрелочка под окошком и над клавиатурой.
Вітаю! Наймиліший подарунок - то точно, ще й богатирша. Нехай росте здоровенька і мамі багато молочка.
Дуже дякую!)) на жаль, мама відмовилася годувати манюню, намагалася бити. Тож тепер маємо в домі ходячий гармидер, годуємо з соски й вигулюємо у дворі. Вчора зважили, була вже 5. 800)))
Зробіть закуток в хліві, бо потім буде проблема повернути в стадо. Вже не холодно. Кози її бачити будуть і вона не кричатиме сама, коли нема нікого в хаті