Полосата Хата

Ви вирішите проблему, повірте. Відгородити територію два на два - то не так складно і важко, чим вирішувати питання з козами під час охот. А вигулювати можна у фартушку.

8 лайков

Розкажу свій випадок, я теж купила козлика англонуба 93,75% Уши довжелезні то кози кусають його то за уши то за жопу.а привезли йому було три неділі, і так кожного дня я в свої присутності його вигулювала біля коз ,стерегла щоб не покалічили . і так через недільку вже паслись разом а на ніч всі малята в окремому загончику відпочивають від дорослих,

зараз йому 4 місяці в день у загоні разом у фартушку і на випасі разом а на ніч він із шашличком за компанію щоб не скучав і не кричав,пока все нормально але рогаті кози теж є ну тут він уже звик до їх і уміє вивернуться від них утікти.Ошейника на шиї зробила по самі шиї щоб рогами не зацепили ( бо можуть задушить) дуже складно коли є рогаиі а козел безрогий і малий.

Коли виросте не страшно бо буде набагато сильнішим і вищим за кіз тоді вже ставить окремо, старший у мене має місце окремо і в сараї і у вольєрі, йому тільки їжа підноситься він на випас з козами не ходить бо я не справлюсь з ним, А дома нормально, він коз бачить тільки в промежутку переходу з вольєра у сарай і він спокойний, на покриття завожу кіз і забираю ,агресії нема.

Трохи прийдеться поморочиться, а потім держать окремо від кіз бо будуть небажані покриття двічі на рік а нам молочко нада.

7 лайков

Дякую за таку розгорнуту відповідь! Ми тримаємо малого в окремому сараї, мабуть там і житиме тепер. Тобто там ночує. Вдень періодично випускаємо попастися в садку і потім знову в сарай. Кіз бачить коли веду їх з козлятника чи в козлятник, на доїння. Потроху привчаємо одне до одного.

І в мене виникло ще таке питання: який премікс можна давати козеняті? Продавець сказав що не дає своїм, в 4 рази на рік коле вітаміни. На питання які, сказав будь які в ветаптеці спитати. Саме цьому малому ще нічого не колов, йому скоро 5 місяців. Чи можна йому якийсь премікс для дорослих кіз чи шукати саме для козенят? Бо Молкам для козенят я не знайшла.

2 лайка

Молкам не панацея. Мені не подобається. Тривалий час спілкувалася з ними ще на стадії становлення, багато разів ловила на брехні, тому не довіряю цим продуктам.

Найращим залишається Кальфостонік. Дорогий, але найкращий, засвоюється гарно і видно навіть по здоровим тваринам, що працює.

Ще дуже подобається премікс Наталі Платонової. У неї ж можна і комбікорм для козенят замовити.

4 лайка

Ну я попала 9 кг і не хочуть ніяк з ним їсти,а тепер хоть викинь той премікс а я купила для дійних ,для сухостойного періоду ,короче рот розявила а тепер не знаю що з ним робить, у деяких людей їдять на ура а мої мабуть з випасу мають усе що нада от і вередують чи то такий премікс.

1 лайк

Який премікс ви купували? В будь-якому разі, спочатку пробуйте потрошку зовсім присипати, від щіпочки.

Але ви праві, поки пасуться, може воно їм просто не потрібно.

2 лайка

Перші рази добавте ложку цукру

3 лайка

О, дякую за підказку,сама й не догадалась би.

Брала від фірми мілкам, завтра відерця зфоткаю.

2 лайка

Я молкаму не довіряю, взагалі. Некомпетентні абсолютно.

5 лайков

Наші після кальфостоніку спочатку не їли, а зараз вилизують

3 лайка

Всім привіт! Давно не заходила, але сьогодні вирішила підглянути, що у світі діється)) Вітаю всіх, у кого окоти вже відбулися. Ми своїх ще чекаємо. І боїмося ))

Беллі народжувати десь 10 березня, Стелі ближче до кінця місяця.

В нас тепер є обладнаний козівник, кожна мадама живе у своїй кімнаті.

До окоту вже запасли майже всю аптечку за списком. Скажіть будь ласка, як краще підготуватися на випадок, якщо в кози спершу не буде молока? Чим годувати козенят — коров’ячим чи краще запасти якусь суміш із ветеринарки? Дуже хвилює це питання.

3 лайка

Доброго дня, краще коров’ячим молоком. На крайній випадок, сухим цільним молоком (НЕ кондитерським), або замінником цільного молока на основі молочних білків (не на рослинній основі).

3 лайка

Дякую дуже за відповідь!

Не можу повірити, що це пишу, але це таки сталося: я прийняла пологи у Белли. О першій годині ночі у свій день народження)) отримала наймиліший у світі подарунок — кізонька 5,5 кілограмів.

Хотіла б викласти фото, але радикал фото сказився і не працює. По-іншому не знаю, як це зробити.

5 лайков

Поздравляю с днём рождения и почином принятия родов! Богатыршу родили! Пусть растет на радость мамам)

А фото вставляется просто. Открываете “ответить, а там справа внизу есть стрелочка под окошком и над клавиатурой.

2 лайка

Дякую, вийшло)))

8 лайков

9 лайков

Вітаю! Наймиліший подарунок - то точно, ще й богатирша. Нехай росте здоровенька і мамі багато молочка.

2 лайка

Дуже дякую!)) на жаль, мама відмовилася годувати манюню, намагалася бити. Тож тепер маємо в домі ходячий гармидер, годуємо з соски й вигулюємо у дворі. Вчора зважили, була вже 5. 800)))

Зробіть закуток в хліві, бо потім буде проблема повернути в стадо. Вже не холодно. Кози її бачити будуть і вона не кричатиме сама, коли нема нікого в хаті