OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Перед вами відро вишень + 800 грам цукру, в"ялені.
І сьогоднішнє - свіженька кукурудза, прямо з грядки.

26 лайков

Оля, а як вишні робили?

1 лайк

И меня интересует этот вопрос о вишеньках)

З вишень видалила кісточку і трішки засипала цукром. На відро вишень 1 літр цукру. Ніч постояли, помішуючи довела до кипіння, не кип"ятити!, вихололи, сік злила, вишні на дуршлаг, добре стекли і в сушарку електричну. У нас Езідрі, годин 9-10 на 55 градусів. А потім в вакуум і просто в холодильник. Минулорічні до вареників не дійшли, поїли замість цукерок. Схожі на клюкву, що продають в магазині.
Якщо вишні кислі, то цукру можна сипнуть більше.

11 лайков

Чотири дні назад вибрала частину цибулі, поплела у віночки, не великі, кілограм по 10, але ж усохнуть і буде добре. Розвісила на жердку в сарайчику, там сквозняк, висохне. Дивлюся, вчора ввечері сусідка вибирає цибулю і підриває сапою - цибуля росте! І пішла я ранком свою цибулю провірять. Управилась з сиром, якраз і роса спала, а воно таки да, починає знов рости. І бадиллячко мокре, ніби гнити хоче. Ну і вибрала я всю цибулю, і ексибішн теж, лишилися тільки цибулинки з квіточками, ще не дозріло насіння. То вже нехай постоять.
Вже і нігела-чорнушка одцвіла, потрібно заглядати, щоб не пропустити момент істини, а то висипиться. Там де поодинокі рослинки, то вже завтра треба зібрати.
Нарвала знову качанів, хлопці наварили і був смачний обід. І кози дякували за листочки з кукурудзи.
Принесла перший раз з грядки відро помідорів, а то все мисочкою носила. Уже тільки банки строїть, нема передишки.

11 лайков

Олю,а куди Ви насіння нігелли застосовуєте?

1 лайк

Цибулю сіяла 03.03. Вибрала 24.07. Вродила краща, чим в минулому році.

19 лайков

Насіння нігелли просто їмо ранком перед сніданком по чайній ложці. Використовуємо як добавку при випічці хліба, а також в бринзу, в сир. Воно коли свіженьке, то пахне ягодами.

4 лайка

Сьогодні вибрала рядок картоплі ранньої, сорокаденка. Набрала 9 відер 12-ти літрових. Є здоровенна, більша за кулак, але багато позеленілої. Дощі розмили гребінь, що нагортався, і багато картоплі стало виглядати із землі. А цей рядок ще і перший на городі. Як був західний вітер і злива, ото тоді її і виложило . А стебло було здоровенне, товсте і високе, а цвіла - красота.
Садили півтора відра. З урахуванням того, що ми її їли молодою і не раз і вчора викопала пів відра, то урожай гарний.
А ще сьогодні сховали на горище другий укос суданки. Таке сінце, хоч пирину набивай. Підростає третій укос люцерни, чиста, без молочаю.
Думаю, що кізкам на зиму запасемось.

21 лайк

А у нас гроза і дощ! А ми вже в хаті і радіємо. Ми сіно перевезли і сховали на горище! Таке гарне, зелене, пирій ще і колоса не дав, одна трава. Це на тому полі виросло, що перший укос вода вкрала. Тракторцем викошене, покос лєнточкою лежить, швидко висохло. Поклала на ніч козюням на пробу. Зимою поїдять. Того що запасли вже на зиму вистачить, і люцерна, і суданка, і сіно. Перезимуємо!

17 лайков

Вночі була така гроза і злива, що гриміло і блискало одночасно прямо ніби над хатою години півтори. Потім була перерва і знов лило.Світло пропало і не було до 10 ранку. Так що ми радіємо, а коли поїхала подивитися на город, звідки сіно забрали, то вже і говорити нема про що. Знову воду несло, дорога залита грязюкою. На скошеній ділянці новий шар намулу, тепер уже чорноземом. Так що нам повезло.
Вимолотила насіння чорнушки-нігелли з однієї рослини, вона виросла окремо і вже посохла. Для проби зробила качотту з тим насінням. Яке воно смачне, свіженьке і пахне лісовими ягодами Але одна проблема - як те насіння очистить від залишків цвіту? Якщо подуть - розлітається все, пересіяла на ситечко - крупніші тичинки лишилися, намочила водою, я так очищаю насіння цибулі-сіянки - спливло і насіння і ті палички. Навіть дядько ГУГЛ нічого не підказав. Можливо хтось щось порадить?

2 лайка

А якщо потрусити сухе насіння в мисочці, тичинки не спливають над насінням?

1 лайк

Трусила, але мабуть було мало того насіння, ну одна ложка, то там не було над чим сильно виділятися. А ще ж прийдеться весь урожай пересівать, перетрушувать. Два рядки виросли широченні.

1 лайк

Ура! Наш внук зарахований студентом Варшавської школи економіки!

34 лайка

Поздравляю. А почему выбрал польский вуз?

Польський - тому що є можливість отримати європейську освіту. В цьому університеті ще і навчаються англійською мовою.
Спробує отримати карту поляка. У мого чоловіка вся рідня чистопородні поляки.

10 лайков

Клиника козовода) Чистопородные, 100%)

14 лайков

Поздравляю! Пусть учится, будет Вам надёжной опорой

1 лайк

Все колись буває вперше. За вісім років мого козоводства вперше громогласно загуляла коза влітку. Мілка, 06.08 було три місяці після окоту. Умніца і красавіца, з гарним вим"ям і легкодойна, доїться рівно, 4,3 кг смачного молочка, ще у п"ятницю подавала голос. І їжа є, і вода, і смаколики, і навіть дощ не капає, а вона спочатку мурликала, а до вечора вже мемекала. Вчора пісня цілий день, голосно і настирно. Я на кухні, у мене молочний день, два сира, йогурт, масло і…, ну як у кожного. Тут телефонує сусідка - де ти, а то коза плаче. Та я вдома, а у кози гульки на умі. Всі навколо знають, що кіз не чуть ні вухом ні носом, а тут раптом МЕЕЕ!
Сьогодні пісні все ще лунають, але вже з прервами.
Мілка першокотка і в минулому році при першій явній гульці в 7 місяців один раз ходила до козла. Все, любов пройшла, остався один бецик вагою 5,8 кг. при народженні. А тут така любоФФ.
Кажу - раніше жовтня ні-ні, терпи.
А ще поплачусь. У нас скільки отих голих равликів- слизняків, що страх. На помідорах, на картоплі, що виглядає із землі, сидять , як колоради. А біла хати - тьма. Вологість 200%, :grinning_face_with_smiling_eyes: , то вони розкошують. Зібрала помідори, лопаються від надлишкової вологи, так вони, зарази, навіть в таз на столі на вулиці залазять. Ну що з ними робить? Чекати зиму?

10 лайков

Їх кури полюбляють страх як , і несуться, білок же

5 лайков