А ми всіх спарували вже новим плідником. Якщо все вийде будуть новорічно -різдвяні подарунки. Мені подобаються ранні окоти. Є молоко взимку і довга лактація. Козенята з мамками жили в хліві, ніхто не забирав, перші дні в ящику, а далі вільно. В хаті в самі морози тримали тільки привезеного Айрана, бо він з тепла був не адаптований
Ні-ні, якщо зараз спарувати першокотку і подоїть ще 3 місяці, то вона так і подумає - лактація 6 місяців і харОш! Її мамка першим окотом 11 місяців доїлася. Хай ще погуляє.
Я вже так і думала - ранком випускати курей у двір. Але ж як подумаю, що буде після них, а я босоніж люблю по дворі. На плівковій теплиці сидять гади на самому вершечку, і навіть стара гардіна, накинута для притінення і від граду, їм не перешкода. По стовбурах дерев лазять, наче на демонстрації.
У погребі якісь велетенські сірі живуть, як азовські бички (риба), кожен раз збираю їх паличкою в коробочку і несу курям. І вапном сиплю, і сухом піском, попелом - нічого для них не перепона.
Только соль поможет.
Це в сенсі: консервувати про запас?
В нас є одна дуже розумна курка ,яка сама виходить з загороди, інші не вміють. Несеться щодня, їсти не треба давати. От вона і працює санітаром лісу. Шкоди від неї не видно
Мы своим тоже вечорами собираем по всему участку)
У нас тоже стало много слизней, но ещё больше улиток. Собираем, где видим и кур кормим. Когда-то в теплице посыпала горчицей вокруг растений, а отец по двору притрушивал медный купорос. Совсем недавно видела от слизней обсыпают вокруг растений испитый кофе.
У нас люди в погребах соль и соду пищевую рассыпают ,а вот на улице они практически не вылазят жары боятся.
Так у нас при +35 в траві їх повно. Сьогодні сусідка гукає - глянь, який урожай. лежало кусок картонного ящичка, дощем примочило. Вона вирішила прибрати, а під ним як тульки в бочці - один біля одного. Прийшлося лопатою принести курям.
Оля у вас +35 жарко,но влажность наверно высокая,а у нас столько же,но сушь.Вот и купчатся по погребам и то не много,но есть все же.
В цьому році літо у нас дощове, грозове, зливове. За весь час я два рази полила перець і огірки, а можна було б і не поливать. У четвер вночі була гроза, злива, а сьогодні ще тільки можна вийти на город щоб хоть щось курям нарвать. Косимо суданку, а сліди на стерні лишаються. Мокро. Вітру нема, вологість страшенна.
Вот же, живем в каких-то 100-200 км друг от друга и такая разница. У нас абсолютная засуха и все лето пекло. Всего 2 дождя вот недавно было , совсем небольших с мая месяца… Даже кукуруза у меня только по пояс выросла, венички выкинула, покрутилась и желтеет уже. Соседи все поливают огороды, даже картошку. Я не поливаю, так у меня даже кабачков нет почти. Тыквы цветут, но завязи нет. Кабачки в основном на стадии размеров с небольшой огурец пекутся. Но и завязи совсем немного.
Инна, так у нас такая же история - в городе у родителей на даче (90 км от нас!) грозы и заливает, у нас сухота. подсолнухи по колено выросли
первый раз такие вижу. и это я еще их поливала периодически
Вообще, в этом году у всех аномальная погода, у кого-то воды по колено, все лето, хоть заплывы на огородах устраивай, у кого-то град с яблоко размером уничтожил все, а у кого-то пекло целое лето - пустыня…
Олю, в нас тут на західній Україні, не те що море тих слизняків, а океани цілі. Розміри вражають,це я сфотографувала не самих великих, пізніше фото видалю,щоб не завантажувати цією “красою” форум.
Вони їдять все! Їх настільки багато,що іноді по стежці важко йти, послизнутися постійно боїшся.
Вся городина погризена, в кабачках цілі печери вигризають, з’їдають цвіт ще у зав’язі. Про росаду мови бути не може, помідори, перці та ін… з’їдають до бадилля, сода,сіль і народні методи то взагалі не вихід і не допомагають вони,тим більше сода і сіль шкодить грунту. Знайомі ставлять пастки з гранулами хімічними…мало того, що та труйка небезпечна для тих же самих їжаків, то ще й вона не допомагає, все одно з навколишніх садів,городів, лісу вони лізуть, масштаби і кількість вражає. Вологість велика у нас постійно, множаться у великій кількості. Городні рослини тільки в самому центрі менш обгризені, а по краях страшно дивитись…
срочно разводить кур - пусть едят
А у нас таких куры не едят.
Мне сложно описать масштабы проблемы. Куры тут уже не помогут видимо. Испанский слизень уже не только у нас стал очень большой проблемой. Можете в интернете посмотреть инфу.
Ого, то у вас уже оті коричневі, чи як їх ще називають. Це страшна напасть. У нас простіші, але теж море.