OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Зацвіла нігелла, красота! Хоч і мало рожевих квіточок, більше білі і голубенькі, а все одно гарно.
Ну і цибулька ексібішн набирає товарний вигляд.

22 лайка

Варила сьогодні картоплю Есмі. Купили весною, так що для нас вона нова. Сама картопля дуже гарна, червона, продовгувата, в середині жовта. А яка вона смачна! Завжди нову картоплю варю на пробу молодою, зрілою і пізно восени. Буває, що молодою картопля смачна, а восени - ні. Така у нас ладошка. Хто любить жарить - прекрасна, не розвалюється. А для пюре - не годиться.
В цьому році у нас три сорти нові, будемо пробувать. Есмі точно “зачотна”. Ще Ред Леді і Королева Анна.

10 лайков

Добре утро Оля.Когда то ездили в Хмельницкую обл в гости к одной бабулечке родственнице.наварила картошечка мелкой чуть больше перепелиного яичка.Говорила что уже выродилась за много лет.Но она была бесподобно вкусной,лучшей картошки я не ела никогда в жизни.Внутри ярко жёлтая как домашнее коровье масло и да же ещё ярче,в разломе как сахарная,крохмалистая,не знаю с чем сравнить,вот как классный сахарный арбуз с такими крупинками,так и та картошка.Эх жаль бабуся ни сорта не помнила,ни картошки я той не попросила тогда,чтоб попробовать вырастить у себя.Но может вы знаете современные сорта с подобными качествами?

6 лайков

Эсми не садили, а вот Королева Анна меня не впечатлила, ни вкусом, ни урожайностью. Нам больше всего нравится Беллароса.

Хотя, вкус во многом еще и от земли зависит, конечно.

3 лайка

Аня, у нас є картопля з народною назвою “Сорокаденка”, дуже рання, молодою смачна, але швидко в"яне в погребі і весною садимо її вже із здоровенними пагінцями. Ото восени покладу у мішок, а весною прямо з того мішка і кладу в землю. Раніше мені Галя-Мінікозка продала ранню картоплю Тірас і Венета. Гарно родять, гарно зберігаються до весни смачні, але вчорашня Есмі смачніша.
Якщо бажаєш, то в серпні можу тобі вислати отеї народної картоплі, може вона у вас і два рази врожай дасть. Ось викопаю і сфотографую її. У неї дуже глибокі вічка, ямки, звідки пагінці ростуть і чистити її не дуже швидко. Але я її буду садити, хоч пів відра, на раннє споживання.
Зараз маю сортів 15, якісь залишаю, інші вже виродились, а нових ХОЧУ!

5 лайков

Інна, була і у нас Беллароса, але сильно поражалась болячками і дротянкою. Урожайна була.

А у меня, наоборот, из всех сортов она меньше всего болеет. У нас парша и ризоктониоз из болезней, почти все сорта выкапываем и кожица в болячках, а эта чистая. А дротяников у нас нет. Это, кажется, нематода по научному. Королева Анна подвержена парше, может потому и не очень вкусная.

На ранню - дуже смачна Колетта, але втратили і не можна знайти

Дякую Олю,я була б уже вдячна вам,бо я вже скоро зовсім перестану їсти картоплю,геть не подобаються сучасні сорти,хоч і гарні зовні і в середині, але ж не смачні.

4 лайка

Та ні, це такі жовті тверді черв"ячки, роблять ходи в картоплі. Зараз погуглю
Російською - проволочник.

Да я их и имела ввиду, только не знаю точно, как это называется. Встречала когда-то.

у нас их проволочниками называют

А по украински дротянка на них говорят.

І була я сьогодні в шкурі кози. Ох і не легко ж їм!
Поїхала велосипедом на другу вулицю на город по еспарцет. Ну це так називається, а там молочаю та бур"яну більше, чим посіяної трави. Ще і сусідка по городу вийшла, ми з нею подивилися безплатну “виставу”, але то інша історія, я рада, що є кому потримати велік нагрузила таку в"язку, що ого. Їду. Спочатку дорога вниз, а потім вгору, далі рівно, але ями. І тільки я стала спускатися від города, як хтось кусає мене за плече, та так боляче. Почухати немає як, про те, щоб зупинитись не має і мови, бо на гору з таким грузом я не рушу. Так і їхала до самої хати, гороїчно терпіла. А вже як зупинилась, та як придушила оте кусаче, то кров аж на лікоть забігла. Мабуть гедзь, щось сіре і величеньке.
Бідні кози, вони ж теж не завжди можуть нагнати кусаку.

15 лайков

Розрізала головку сиру, що визрівав у вакуумі. По рецепту російського, зварений в січні 21р. Смакота, і навіть сфоткати встигла! Фото буде!
Дівчата, хто має вакууматор, сміливо можна пакувати сир, тільки дати можливість обсохнути хоч 5-6 днів. Вещь, я вам скажу!

26 лайков

Оль, а пластичность всё равно не такая как молодого?

Пластичність - не крошливий, скоріше маслянистий. Але зріз чистий, не мажеться. Та і молоко ж січневе, це не травень. Тут жир ОГО. В роті розтає, як масло.

14 лайков

Доброго вечора. А липчиця - яка вона, можна фото? В нас росте “липучка”, така рослина-паразит, особливо після дощів буяє, так наші кози її (свіжу) їли з великим апетитом. Сушену, правда, не давала, в сіні вона нк росла, тільки по межах

1 лайк

Оце і в нас така є). В неї гайгарніший цвіт! Такого красивого цвіту більш ніде не бачила, хоч букети роби!

1 лайк

Да, Наташа, цвіте сорокаденка красиво і довго. У нас в цьому році ця картопля відкриває город - перший рядок від межі, а далі сусідкин город і вуличка. Так та картопля стояла як “Потьомкінська дєрєвня”, висока, кущі здорові, за нею не видно було нічого. Зараз вже вилягла, скоро копать.

1 лайк