OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Олю, при такому прирості , мабуть більше випивав.

2 лайка

Оля, я сужу по тому, що вчора за день було 4,3 кг. молока. Та козлик і народився з вагою 5,7 кг.

4 лайка

Два дні такі зливи у нас, що вулиця стає гірською річкою. Вчора мило дощем західні вікна, сьогодні - східні. Ще і в хату налило через вікно. Не закрила, сама винна. Дивлюся - хмара зі сходу. Скільки я пам"ятаю, один раз у нас був дощ з тієї сторони. За п"ять хвилин, без вітру, закрило пів неба і ушкварив вітер-блискавка-грім-дрібний град і дощара. Я вже від хліва і до хати не бігла, а як чуть притихло, то швидко закрила козенят і кіз у сухий хлів . На вигулі вода стояла.
Картопля рання вже велика, в суботу нарила пальцем і варила. Як качині яйця і більша. Але вже тріскається від вологи. Добре, що в суботу покропила жуків Актофітом, було сухо і вони прилипли. Вчора їх благополучно змило. Картопля гарна, чиста. Тепер проблема, як завтра покропить буряки Джерелом?

8 лайков

Отчёт по быстрой сурице3-5 дневной.закладывала в 3 литровую банку :
1 мята, чабрец, имбирь: вкусно и освежает, послевкусие охлаждающее , хорошо утоляет жажду. Дети обожают. Выдержала чуть подольше, чтоб был на грани кваса
2 грецкий зелёный орех, жасмин, мелисса, листья вишни. Вкус ооочень интересный, не сильно подкис, сладковатый, прям чувствую энергию витамин и здоровья
3. молодые ветки сосны, чуть мелисы, листья смородины, вкусно, сосна и мелисса чувствуются не перебивая а дополняя друг друга, пьём с закрытыми глазами и ментально переносимся в лес
4. Полынь,. Горько, но мне ооочень нравиться, мне горчит чуть больше чем грейпфрутовый сок, хотя зелени давала не мало, но у каждого рецепторы работают индивидуально. Выпиваю несколько глотков перед едой.
5. Жасмин, роза, лепестки пиона, лепестки мака, выдержать хотя-бы 6-7 дней, и :+1::+1::+1:, пион от неврозов :проверено
6. Цвет липы, пару цветков ромашки, лист смородины, цветок шалфея- просто песня, сказка
И просто с липой это нечто :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
В общем всё, что возле дома, во дворе, на выпасе растёт -используйте, не все же козам масленица :blush::blush::blush:

Это сегодня заделала

24 лайка

Яке гарне! І я б зробила, то на мед алергія. А з цукром то-не-то. Печалька.

1 лайк

Поїхали сьогодні наші козюні в новий дім. Далеко-далеко, аж за Дніпро. Знаєте, якось так спокійно на серці, хоч і думки всякі рояться в голові. Це перший великий продаж у нас. Мабуть звикнути до такого не можна, але хочеться вірити, що все буде добре і троє діток будуть пити молочко. А маленька козюнька поділиться, і всім вистачить.
Спасибі всім, хто вчив, підказував, хотів купити і задавав питання. Хто вірив, що найдеться НАШ покупець. Я багато чому навчилася, багато спілкувалася з різними людьми, почула їхні думки і мотивації. Навіть, не повірите, з багатьма тепер спілкуюся просто так, без купівлі-продажу. Просто нові приємні знайомства.
А ще сьогодні ми трошки люцерки забрали з поля, родичі допомогли . Добре, коли велика і дружна родина, надійний тил і швидка допомога.
Всіх вітаю зі св"ятом Трійці і бажаю Вам доброго здоров"я і багато зелені в кишенях!

29 лайков

Оля, а мы уже ходили за иван-чаем, уже можно начинать собирать. Пока немного собрали, но пойдем ещё.

5 лайков

Ленивый рецепт ферментирования:
Перемолоть на мясорубку, уложить в пакет тёмный желательно или банки и на солнце на 2-3 дня, потом сушить

3 лайка

В перший рік, коли збирали іван-чай, теж так пробували робити. Нам не сподобалось. Скачуємо з листя сосіску, складаємо у відро емаліроване і під прес на сутки-півтора. Потім ріжемо і сушимо.

3 лайка

Питала мене нова господиня Ліри, чи вона мекає? Кажу - мекає, як щось хоче.
Їхала мовчки, дорога 4 години. Правда, їхали ввечері, не по сонцю. Давали гіллячки, коли зупинялися відпочити. Молоко віддала все, слухається, стоїть під час дойки , їсть. А малявка інших козенят строїть і до діток пристає - а що даси? Пока всі задоволені. І я радію.

20 лайков

В понеділок розрізали головку сиру по типу російського з сухим часником. Сир зварений 16.01.21, а потім завакууміруваний.31.01. Лежав в холодильнику. Вага головки 1,3 кг. І шо я вам скажу - смакота! Не кислий і не пересох, дійсно, як каже Оля (Грета) - з якоюсь наркотичною залежністю - з"їв кусочок і ще хочеться. Як вийде фото - покажу.
Я б його і ще потримала, але у внука був день народження і йому передавали передачку.

12 лайков

Оля, а як в вакуумних пакетах, не цвіте і не пересихає? А Ви весь сир в холодильниках витримуєте в пакетах?

2 лайка

Оля, ми небагато сиру заклали в пакети. Не поцвів і не пересох. А так то сир лежить в молочному холодильнику. Якщо бачу, що підсихає, то замотую в пергамент (беремо в рулонах, був 49 грн.). Був один експериментальний сир з часником. Мало відпресувався, чи молоко вже було старе, робила в кінці січня, почав пріскатись . Ну і пішов у морозілку. Недавно розморозила, є кислинка, а так нормальок - з"їли. Жалко було, щоб пропав, 1,4 кг. Ще і запіканку з цвітною капустою і молодою картоплею з ним робила - смакота.

5 лайков

Почала робити сир з молока молодих наших кіз, 75 % альпійки. 4 л. -760 грам плотної бринзи, ну і 2 ложки рікотти. Варила рікотту чисто з любопитства. Вчора варила халлумі, з 14 літрів 1,640кг, це вже готовий, охолонув, скапав, готовий до упаковки + ще рікотти було 420. грам. А ще минулої середи варила теж халлумі з 8,5л -0,670 кг… Більшість молока було Лірине (50% альп). І головний мій дегустатор , внук, сказав що Мілкине найсмачніше, але тоді ще Майкине було геть молоде і вона дуже чистилась. От вам і порода.

11 лайков

а вам подобається молочко від альпійців? У мене козочка альпійка три тижні після окоту ще не розпробували молочко, бо досі солодке.

2 лайка

Молоко подобається, смачне, густе, солодке. От ще попробуємо на сепаратор перегнать, є з чим порівнювать.

5 лайков

Трошки посуваємось із сіном. Частину суданки вже кинули на горище, частина буде ввечері сьогодні. А ще сіно, хоч і пирій, але зима довга, щось з!їдять, щось підстелять.
Пора по гіллячки їхати, але така спека, що сидимо вдома.
На підході білі черешні. Буде варення по рецепту Ніни Василівни і будемо робити в"ялену. В минулому році так робили вишні - розійшлися на ура. . Ніхто компоти не п"є, тільки заботи. От у мене кума, так та по 100 банок 3-х літрових закриває, з лимонною кислотою. А я ледача і не навчила дітей таке пити. Малину заморозимо, яблука посушимо і варіть компот,

8 лайков

Сушеная, однозначно, лучше. Витамины все на месте, только обезвожена. Когда-то у меня бабушка говорила: Чего пустую воду в банки закатывать да тягать их? Если хочется компота - можно и варенье в воде расколотить."

9 лайков

О мы тоже так,замораживаем. Хотите варите.
А как вяленую делаете? Мне интересно

1 лайк

Аня, у нас сушарка електрична, Езідрі, на ній і сушимо.

2 лайка