OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Не забывайте еще дойку 4-5 раз в сутки… И перерыв на ночь в 10 часов делать нельзя.

5 лайков

Катя, у нас Ліра в минулому році мала з 22.07 ( в цей день вона вже не дала молока своїм двом дочкам) і до кінця серпня давала 6,8л. Пару раз було і 7 літрів, але ж я не кажу, що вона проста коза. Далі пішло на спад. На початку березня давала ще 3,5 л. і за пару днів пішла в запуск. Так я вдома, і дою три рази, і сіно -трава скільки з"їсть, і зернові і ще всяка-всячина.
А за цього продавця мене питала жінка, яка купила у нас кізку маленьку. Так він її сказав - по берегах пасти не можна, і не їдьте до мене, бо я вам цапика не продам.
І я з ним говорила, то там всі ніхто, один я герой.

5 лайков

о, я тоже с таким “заводчиком” общалась, больше не хочу. Слава Богу, козий рынок большой, можно найти адекватных людей.
А по поводу большого удоя, так не у всех есть возможность обхаживать коз круглосуточно и доить три раза, и кормить в соответствии с их потенциалом. Так что вам повезло с козочкой, как и ей с вами. Берегите ее

6 лайков

Катя, я виставила Ліру на продаж, так склалася ситуація. Тепер шукаю самі відповідальні руки.

2 лайка

Если память не изменяет у @Ekl Наталии Киевская обл. и у @Pastukh Оли альпийцы .

3 лайка

Надія, спасибі за рекомендацію! :rose:
В мене процентні альпійські козлики, та і живу я в Тернопільській області… до Черкаської далеченько буде…
Мабуть, ми не дуже підходимо для пані Олі :slightly_smiling_face:

4 лайка

У меня один козлик, который от ИО пал от столбняка, одного, Добрыню от Тайсона, я оставляю себе, взрослый козел Тайсон и еще один козлик Мартин под бронью, но если что-то не сложится, то сообщу Вам в личку или выйду с ними на козий рынок.

3 лайка

Козлика шукаю не я , а людина, що купила у нас кізку. Її рекомендували десь під Білою Церквою і Лукачівку. Буде вибирати.
А я кізочок продаю.

1 лайк

Дощі ідуть, бур"ян пре. До обіда просапала перець і помідори, якщо чуть підсохне, то буде товста корка . А в буряки не знаю, які залізти. Здоровенні. Буду полоть вручну.

6 лайков

На календарі другий день літа. На термометрі +10, на годиннику 11.10. Моросить дрібний дощ. В хаті холодно і сиро. Топлю лежанку, як пізньої осені. Прорвемось!

9 лайков

Ой, то капец какой-то. Дожди льют :cry::cry::cry:, в субботу серпом косила траву, так вода под ногами хлюпала, а сейчас вообще, бедные растюшки, ещё и холод. Кондиционером греемся :flushed::flushed:

5 лайков

Даже мы нашли свою теплодуйку, дети в детской включили.

6 лайков

Порадьте! Посіяли суданку у сусідки на городі, в минулому році там були гарбузи. Що земля бідна, то це факт, суданка маленька і немає їй росту. Але взялася така біда - липчиця. Заростає- страх. І це не тільки у нас, у людей на пшениці-ячменеві така ж біда, на нових полях люцерни. боротися з нею просто нереально. Полю, а вона від корінця-павутинки знов виростає. Тут і так погода не дає з сіном щось робити, а ще і така напасть.
Питання. Чи не шкодить козам така “добавка” в їжі?

Вчора виїзжали в поля. Соняшники не далеко посіяні і велике поле, значить, як буде здоров"я, щось зберемо.
Левади стоять не кошені, сіно густе, в пояс, сама б їла. Нема погоди косить. :sob: Уже і на дерева поглядаємо, скоро можна різать гіллячки на заготовку. Привезли дубове листя, то малишня за ніч все поїли.
Поляни з полуницею білі-білі, будуть ягоди на варення.
Дощами повимивало такі ярки, що під травою не видно, а їхати страшно. Старезний ставок, що багато років стояв сухим, прорвало греблю. Там уже і ставище деревами поросло, от вода і знайшла собі інший шлях. На полях то рови від води, то замулено все, що в низині.
По іван-чай і не їздили, може колись буде нагода то зберемося.

6 лайков

Оля, а что, уже пора?

1 лайк

Я, конечно, ещё тот фахівець, але залізла в Гугл та побачила що то таке, хоч і підозрювала з назви. Мої цю штуку їдять і їм не шкодить. Як свіжу, так і в сіні була

1 лайк

У меня на участке много аптечной ромашки, успела и вениками нарезать и цветы с неё собрать, будем чаи пить, цветы жасмина нарвала тоже сушить, нарвала листья груши, вишни. Сегодня ливень опять. Хочу ещё ореховые листья заготовить как варенье только на меду, есть орех, который прохолостил(орешков нет)
В группе травники нашла чудо напиток Сурица:
В 3 литровую банку 150гр мёда ± растворить в тёплой воде, потом добавляем туда любые травы, листья, которые душа и тело желают (я свежими закладывала1/5 - 1/4 банки) и потом доливаю до полного водой. Накрыть марлей, чтоб дышало и на солнце дня на 3-5.
Ооочень вкусно и полезно, главное малым оч понравилось, как лимонад(были мята, мелисса, шалфей, листья смородины, чабрец-все, что нс участке надергала). Сделала банку полыни, но полыни, самой травы много заложила в банку, будет как лекарство.
Если пригодится буду рада:heart::heart::heart:

18 лайков

Люда, навіть не бачили, який той чай зараз. Як буде здоров"я і погода - поїдемо.

2 лайка

Мы в прошлом году поздно пошли собирать, листья уже жёсткие были. Но всё равно чай получился хороший. Хочу в этом году успеть.

3 лайка

Наташа, спасибо за рецепт! Очень интересно! Тоже попробую накалапуцать)

3 лайка

Вчора прибрали Мілкиного козлика, в місяць був 16.8 кг. Чиста тушка 9,2 кг. Намололи фаршу, буде з чого дієтичне готувати. Натушила реберець - то це ж їда.
Випивав козлик з мамки 2,5 л. молока за день, ще і мені було. А тепер все мені буде на сир.

17 лайков