Я то знаю, що Ви, Оля, завжди правду кажете. Козочка гарна і я думаю, що її швиденько куплять. Я теж мрію про альпіїчку і мене б даний факт не засмутив.
Ох і втомилася я за два дні. Старію. Вчора до схід сонця зарізали кабанчика, молодесенький, 7 місяців ще нема, а виріс гарно. Важко на ноги, зате легко на зерно. Пішов у морозілку бігом. Вчора ще і сестра на підмогу приїхала, то ми в два ножі все швиденько упорали. До ночі і автоклав зварили. А сьогодні - пекти, молоть і мить-мить-мить, як єнот-полоскун. Ну нічого, втомилась, за те гарну роботу зробили.
У нас вчора дощ сіно вкрав. Викосили у вівторок після обіду, в середу прив"яло, в четвер дощ, туман, вчора як роса спала то забрали один прицепчик, там де пирій меньший, трохи сухіше було. Ввечері злива страшенна, попливло сіно підхвачене потоком води з поля. Печалька.
Їздила подивитися на город. Побаченим задоволена. Сіно змило начисто, наче добре загрібали. Ну хоть не замулило, а так нове відросте. Гарбузи не позносило.
У людей замулило городи, води вже нема, але картоплі не видно. Біда.
Люцерку вчора кізкам косили, привезли і від навіс, сьогодні є що дати. І пирію накосили. Гілочок молодих трохи є - прорвемось.
Дай Боже Оля потерю эту пережить и новое сено отрастить поскорее.А у нас жара,суховеи ,уже все повыгорало.Трава не успев вырасти колосок кинула.Зато море вчера добряче полило,с громом и огромными молниями освещающими все вокруг.Бедные курортники,не успели приехать уже и погода подкачала.А мы тут дождь видим над морем,а у нас и не капнет.
Анічка, ти, як завжди, права. Сіно - то ще не втрати. Ми більше переживали, що його замулить, ото вже біда. А так винесло в берег і ладно. Нове виросте.
Дівчата, підкажіть! Купили у нас сьогодні кізку, а ще люди хочуть альпійського козлика. Хваліться, у кого є. Ми в Черкаській області, ближче до Київської.
Поганий з мене продавець! Питають люди за Ліру, а я питаю у відповідь. Як чую, що бла-бла-бла, то кажу таку ціну, що наче і не відмовила, ну і не продала. Таку козу треба доїть три рази, а не на мотузку цілий день. Козюлі вже попідростали, зелень жують, зерно у мами в мисці, сосяють , скільки хочуть. За два тижні чуть-чуть не дотягнули до подвоєння ваги. А , кажуть, що за місяць треба збільшити вагу втричі. Будемо старатися. Почали по трохи давать люцерну прив"ялену, а це молоко.
Будемо чекати надійного покупця.
Дівчата, може хтось чув чи купував кози у Григорія з Межиріч чи Бабинці Черкаська обл, це по дорозі Канів-Черкаси. Каже, що привіз кіз із Франції з документами, дають 8л. молока, а в Україні немає ніде кіз, які б давали більше 4,5л. На ОЛХ він Greg Sem
Как сказал один заводчик: “покажите мне козу, дающую 8 л на всем протяжении лактации, и я заплачу от счастья”) Ну, это же пик удоя! У кого-то 1 день, у другой козы несколько месяцев. Но она физически не сможет просто так доить эти литры. Вы почитайте, как с ними пляшут, чтоб они держали удой. И сено самое лучшее и почаще, и зерносмесь, и рацион просчитанный, и стайки отдельные, и теплое помещение. У “Добрюши”, если не ошибаюсь, читала про такую козочку. Много ли из нас, простых смертных, могут создать такие условия? А хотим коровьи надои от маленькой козы
Олічка, а я незрозуміла. Це такий покупець звонив? Що каже що там десь є кози 8літровки? Він або хотів ціну знизити, або йому просто хотілось побалакати.
Я на таких ніяк не реагую. Мені теж взимку звонило чудо - сказала що у неї були шуті 5літрові ламанчі, чистокровні. Але якимось чудом вона захотіла Мою ламанчу. Короче, хотілось її побалакати. Але я таким говорю, що козу не продаю, передумала.
У мене була Ромашка, можливо з альпійсьми кровями - молоко у неї дуже солодке і смачне.