Диво, а не дітки! Вітаю з благополучним окотом! Мамі-козуні море молочка, мамі-Олі сил і терпіння, а діткам найкращої долі!
Лірочка чудо, прямо копія нашої Берізоньки).
Вітаю з поповненням! Всім здоров’я и молочка досхочу! Чудові козодітки
Вітаю, вони такі гарнюні. Тьху…тьху на них.
Сьогодні Пломбірові два тижні. Рано зважила 9,600 кг. (народився 5,7кг)Ну геть не погано.
Рано дою, хвіртко відчинена. Він стриб на хвіртку, вона відхилилася, він упав. Знову встає на “свічку” і плиг - знов відхилилася під його вагою і знов упав. Мабуть разів десять спробував, пока я доїла мамку. Пристає до тьоті Майки, малий, але ж якийсь запах чує, а вона ну вже геть забралася народжувати. Вона його легенько гонить, але не б"є.А Лирина малишня і собі до сисі сунеться - тут уже наглось наказуєма. Кіно з самого ранку.
Оля, заходжу до тебе кожного вечора, провідую, чи немає новин. Немає. Значить ждемо далі.
Сьогодні в обід Майка закрила сезон окотів 1+1. Всього за три окоти 7 козенят 3 цапики і 4 кізочки.
Фото вже завтра.
Це ж сьогодні Миколи літнього! Я за турботами і забула. Значить у нас Миколайчик, схожий на всіх раніше народжених братиків і сестричок. А дівчинка темненька. Довгоногі, довготілі, будуть, як тато, рогаті, козлик тільки народився і давай вставать і шукать цицю. Проголодався мужичок! А мама рада стараться, молочка припасла - їжте дітки та ростіть!
Вітаю! Кізоньки рулять!
Здоров’ячка мамі і малечі!
Дівчата, ану дайте пораду. Сьогоднішні козенята це Майка+Дружбан, а Майка = Ліра + Дружбан. Інбрідінг, кажу чесно. Але обоє будуть рогаті. Мама генетично безрога, батько( він же дід) - рогатий.
І шо далі? Шашлик?
Оля, вітаю ще раз . Хай кізоньки з дітками приносять вам радість і прибуток.
І я послухаю. В мене теж так буде. Поки в планах кізочок пробувати пристроювати, а козли - на шашлик. Та рано ще казати
В мене раз був досвід інбридингу на цапа-батька. Родилося дві кізки. Росли гарно, але одну за першу лактацію вибракували,було мало молока, це не в нас, а нашу за другою. Вона зажиріла і не відгуляла і теж мало молока було. Пішла в самозапуск. Хоча їх мати гарна була. І цап поліпшив мамку їхню
І у нас цап поліпшив форму вимені. Ну а по молочку - побачимо.
Оля, козлик - шашлык, а козочку можно посмотреть как будет расти, как вес набирать. Дружбан из хорошей “семьи”? Дочь-отец - это конечно очень тесный инбридинг, но и он применяется в животноводстве. Так что может оказаться все очень хорошо. Пусть так и будет
Які гарні довгоніжки
Олічка, вітаю з двійнею!. Чудові манюньки! Надіюсь, Ви не будете таку красуню на шашлик відправляти.
Красивые детки, поздравляю. Козочка хорошенькая, длинненькая, может вырасти очень продуктивной козочкой
Хочеться для неї шансу на плідне життя, але пока не вислухаю всі ЗА і ПРОТИ, рішення не прийматиму. Написала в темі “Инбридинг…”
Сьогодні робила йогурт з закваскою VIVO, чоловікові сподобався, густий. Робила з кип"яченого молока в електройогуртниці. 7 годин стояв, а потім в холодильник.
Навчуся!
А я всегда беру закваску “бифидойогурт” у Светы в “Заквасочке”, очень нравится, делаю сразу по 3 литра в мультиварке. Йогурт густой, немного “сопливенький”.