Дорослим мускатні цілими кидали, самі гризли , гралися. Малі тертий їдять.
В цьому році кашові гарбузи у нас геть погані. І дрібні, і мало. Завтра спробую які на смак прості гарбузи і трошки запропоную козявкам. Вони яблука їдять, але ж їх мало, а гарбузів багато. Мабуть треба по трошечки давать, хай привчаються.
Мама топориком порубает гарбузы на кусочки и даёт козам, съедают до зёрнышка
Я режу кусочками и иногда дертью присыпаю,но и так едят за уши не оттянешь.Семочки себе забираем.
Слава Богу! Хорошая новость. Теперь можно выдохнуть спокойно.
Оля я даю сейчас где-то по пол кило каждой, тыквы в этом году много, большая, вкусненькая.
Ми садимо кожного року багато гарбузів, даємо їх усі скотині. Тремо на корморізку, додаємо дерть і розсипаємо по годівницях. Луплять всі так, що за вуха не відтягнеш.
Спасибі, дівчата, за пораду. Будемо і ми пробувать. Сьогодні прохолодно у нас, то ми так багато гарбузів перевезли. У тих, що жовті і хвостик сухий, насіння на раз-два вибираїться. Чоловік майструє сито-сушарку, від мене - стара тюль, щоб не просипалося через ячейки. Ну і вибрати саме насіння. Рукавиці мені в поміч!
Вот и у нас открывается школа. Хоть и село. Детей мало в классах 7-15 человек. Так я заявление написала. Учиться дома будут. На семейном обучении.
Таки є у нас в селі вірус. До тих шести випадків + 1 померла , тепер додалося три в лікарні і два в побуті, контактні особи. Живи і бійся.
Второй умерший человек у вас в селе?
Боже Олечка,будьте теперь предельно осторожны.Вот уже ж пошесть пошла миру и спасу нет.А я вчера ездила в район,зашла в маршрутку в маске и по рынку в маске ходила у меня аллергия на амброзию и цветущую лободу и маска в это время мой естественный додаток к одежде,так многие люди смотрели как на дуру.Ни одного человека в маске не увидела ни на рынке ни в транспорте,кроме как продавцов в магазине,которых обязали в ней стоять.Даже в центральной аптеке,все продавцы фармацевты были без масок.А люду тьма,один на другом.В школу в садик скупляются с детками.Такая вот беспечность.Зато в школу сказали ежедневно ребенку три маски сменных брать,и вот смысл в них?Дискотека открыта,вход без масок,вся молодежь с окрестных сел у нас собирается,а в школу нужны.Ну вот какой в них смысл при таком раскладе,только деньгам горе.
А в Одессе половина ходят в масках. Были на море, естественно без масок. Зашли в Ашан-на входе охрана и без масок не впускали. Дальше в основном все люди ходили в масках. В пиццерии рабочие в масках и перчатках.
А на улице в основном без масок ходят. В транспорте не ездила не знаю как обстоят дела. В электричке люди ездят без масок. Муж рассказывал кто-то зашёл в маске так на него и напали словесно. Но хочу сказать другое. Вирусняки какие-то бродят меж нами. У нашего младшего один день была температура, убивала нурофеном. У него никакой слабости небыло, только аппетит пропал. На следующий день все в порядке. С одним мальчиком соседним тоже ночью поднялась, днем уже бегал все в порядке. Меня с мужем бывает приступ тошноты сильный, но проходит. Немогу утверждать, что это ковид. Думаю просто нам желательно укреплять иммунитет натуральными продуктами, если и заболеем, хоть не так сильно как другие.
Невестка рассказывала, что ее двоих родителей с подозрением забрали в инфекционку. Высокая температура - восполение легких - тест показал только у одного ковид.
Олечка, Вам желаю не паниковать, продержаться и не болеть. Пейте побольше молока. Все будет хорошо!
Люди, ну не передається цей вірус через непошкоджену шкіру.
Були, є, і будуть. А життя триватиме. І сонце сходитиме.
На сьогодні все тихо. Наче більше хворих нема, а може бояться об"явиться. А померла одна людина - жінка, з якої все пішло. Ми трудимось, чомусь роботи не менше. А ще жара . Все як у всіх.
Ми даємо гарбузи постійно, всю зиму, поки не закінчаться). Мама ріже шматочками в миску й трощать). Єдине, що в нас кози балувані, коли міняєш їжу - кілька днів звикають. Навесні й до літа доїдали старі буряки, так їли їх на весь рот, хоч і старі й в’ялі вже були. А стала добавляти кабачки молоді, - не те, лишали в мисці, зернове виїдять, а кабачки їж сама. Потім буряки закінчились, даю кабачки й кажу - все, селяві, хоч їжте, хоч дивіться)). Покомизилися пару днів, та й стали їсти, аж за вухами тріщить.
А як кабачки кінчаються, на гарбузи переходимо - та ж історія).
Причому одна коза, здається, “сова”, чи англійська леді, що зранку не любить снідати)). Риється в мисці зранку, перебирає, не доїдає, а ввечері змітає все). А друга й рада - виїда своє, потім подружчине, і ще просить).
Наша Ліра теж леді. Іду доїть і даю зерно. Поковиряїться і все. Вийдуть на вигул, поїдять гіллячки, іншого зеленого нема, от тоді і зерно доїсть. Потім гарбузи, яблука, ну що там із смаколиків є.
Сьогодні отримала Ліра мисочку троянд. Змела, як пилосос. Так гарно зацвітають рози, а сонце їх випалює. От я і зриваю такі квіти козкам.
А ще нам сьогодні сюрприз попався. Їздили по гіллячки і знайшли яблуньку. Стоїть собі у ярочку, вся схована від вітрів. З однієї сторони груша - старезна, розлога, геть і грушки смачненькі є, але мало. З іншої сторони шовковиця. І яблунька - красуня, яблучка, що на сонці, з рожевим бочком, а ті що в холодочку - білі. Такі собі , майже ніякі на смак. Сьогодні трохи обірвали, завтра поїдемо позбираїмо ті, що впали. Буде козюлям смаколик.
Вітер південний і всі запахи з двору несе в кухонне вікно. А у дворі пахнуть груші-дички і яблука, я 5 відер нарізаних виклала сушитись,чи пектись. На північній хатній стіні зараз термометр показує 35. Так що печуться на сонечку.
Трошки красоти. Цвіте міна. А це наш урожай гарбузів. Спасибі, Ніна Василівна, за насіння. І калина під вікном.
Оля, рада,що вони у вас вродили.Буде і насіння, ще й кізкам корм соковитий. А ми цей рік не садили,бо скоротили огород.Насадила кашовиків,а вони не вродили. Нічого,світ не без добрих людей - сусіди поділяться, просили ,щоб забрали.