OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Фотка с гарбузами прям заворожила) хороший урожай! Как по этому году, так отличный!

4 лайка

Я ще такої кількості не бачила гарбузів :+1::face_with_monocle:. Супер. В нас нажаль в цьому році з гарбузами туго - пересівала , і нема , спочатку потрухли , потім попекло .
Оля, а що за сорт цікаво .

4 лайка

Насіння гарбузів в минулому році мені дала Ніна Василівна (Кізонька моя мила). Сорт український багатоплідний. В минулому році урожай був не ах, хоч і погода ніби сприяла. А зараз - те що на фото.
А солодкі кашові гарбузи не вродили. Добре, що хоч садила не багато.

4 лайка

Розкажу пригоду. Поїхали в ліс по гіллячки. То різали в березі, а це вирішили чимось побалувать, розширити асортимент. За ставками є великий луг, колись там пасли табуни корів, а тепер корів лише 5, тож зробили сінокоси. Всі поля навколо засіяні кукурудзою. Стали собі в холодочку і працюємо - верба, яблуня, дуб, липа, щось на вишню схоже. Вже затарилися і я ще вирішила нарвати зелених листків кінського щавлю. Відійшла від дороги, дивлюся - машина на основній дорозі їхала і зупинилась. За нею ще і Нива їде. Нива здає назад, звертає на ту дорогу, де ми їхали. Кажу чоловікові - приїхали по нашу душу, мабуть думають, що кукурудзу тиримо. Під"їзжає та Нива і … такий мат жирний. Виходить знайомий чолов"яга, начальник охорони в тому колгоспі, чи як вони там називаються. Сміється - а ми тут злодіїв пасемо, аж ДВІ машини пригнали. Кажу - може гіллячки висипать, перебирете? Постояли, він дав отбой тім, що в другій машині. Побалакали і роз"їхались.
Їдемо додому і тут приходить думка ; біля першого ставка поставили вагончик і зробили маленьку кошару, там 5 чи 6 овець є. Видно спеціально посадили там стукача під виглядом пастуха, просто їншої дороги виїхать нема. От він і визвав охорону. Ну а ми і були довгенько, може хвилин 40-50, вони встигли пригнаться і отримали облом.
Я знаю, ще з молодості, що якщо треба злинять з роботи - відпросись, інакше впіймають і будуть неприємності. Ну а красти ніколи не ходила, не з моїм щастям.

18 лайков

А у нас за полями слідкують із квадрокоптерів. Так дешевше фермерам ніж людей тримати.

7 лайков

Ничего себе прогресс)

У нас в прошлом году тоже говорили будут так же . Знакомый на фирме программировал . А в этом году как не странно ,рядом поля с пшеницей и овсом были , так что незнаю летали или нет.

Наші знайомі говорили : коли збирають за комбайном кукурудзу , один з тилу заходить в поле , обриває качани і кидає додолу , а потім як ні в чому не бувало дозбирують після техніки …
А в нас в цей час завжди чоловіка вдома нема :pensive::pensive::grin:

2 лайка

И у нас квадрокоптеры летают,но и служба охраны тоже есть.

2 лайка

Да ну нафиг. Земли у многих валом. Сади и убирай. Привыкли у нас все тащить.

6 лайков

Так это ж для многих норма . У нас соседи ездят собирают мешками кукурузу после техники , где они находят? Мы один раз поехали , так с мешком полгектара нужно оббегать ,чтобы что-то найти , до и пашут почти сразу. а потом нашли стык двух полей -подсолнуха и кукурузы , осталась полоска нескошенного , ну мы по-быстрому нарвали того и того и домой , и тоо страшно было :sweat_smile::sweat_smile:
У нас говорят если поймают , то тааак избивают , что и кукурузе не рад будеш …

2 лайка

Ми їздимо тільки по соняшники, якщо встигнемо. Буває таке поле, що нічогісінько нема, а буває - тільки встигай збирать. А по кукурузу і не йдемо - там завжди чисто. Ото хіба що хтось собі наготував, наламав і кинув, а потім знає де збирать.

2 лайка

Оля, а Ви продаєте кущики того чарівного куща, що у Вас на аватарі? Любуюсь постійно, але в нашому містечку , нажаль, такі не продаються …

1 лайк

Юля, я його не розмножувала. Казала Зоя - прикопать гілочку, та все руки до нього не доходять. То жимолость Капріфоль.

2 лайка

В мене нескромне питання)). А можна попросити у Вас насіння цього сорту? Колись бабуся садила такі гарбузи, називала їх “прОсті”, і родили гарно. А останніми роками тільки “бутилочні” садили.
І кашових хотілося б насіння (якщо це не ті самі бутилочні)). Хочу рііізних гарбузів!))

1 лайк

Пізніше нагадайте - вишлю. І кашових

1 лайк

Ох сьогодні і день! Продовження вчорашнього, але ще крутіше. Вчора почав фермер косити соняшники, а це зовсім близенько, за селом. Нам чути, як працює комбайн.
Телефонує подруга-наводчик - починають косить! Кидаїмо все ( готували фрукти на пастилу) і в 16.45 їдемо. Село ж близько, всім олійки хочеться. Назбирали гарненько, але ж вечір. Приїхали додому - темніє, зірвався вітер і навіть ДВІ хвилини був дощ.Думаємо - заранні косити не будуть. А у мене повний кухонний набір - два сира і обід. Зібрала дочці передачу на Київ, чоловік завіз на автобус і з порога - вже косять! 10 ранку! Викладаю зерно в форми і залишаю сироварить чоловіка, а сама - в поле. Чоловік завіз, як оту бідну дідову дочку, залишив і додому. А соняшника - тільки збирай, не лінуйся. Але ж чуть не слідом за камбайном ходить трактор з лущильником. Ну нічого, щось ухватила до обіду, щось після, втомилися, але сильно задоволені. Всім вистачить! Така робота раз у рік, можна і втомитися.

14 лайков

А у вас что, не гоняют даже тех, кто сразу за комбайном ходит?

1 лайк

У нас поряд з домом також поле соняшнику ще не молоченого, але ми ніколи соняшнику не збирали. Поблизу ніхто з насіння оліїї не давить, хіба що козам на корм спробувати

1 лайк

Классно Оля,будете с маслом.А у нас в этом году далеко посажен и очень плохой.Так что будем покупать.

1 лайк