Какие вы молодцы! Теперь можно и передохнуть маленько.А мы ещё копаем по немножку,хорошая уродила в этом году.А помидоры нет.
И мы сегодня тоже день не зря прожили.Наконец то нам привезли люцерну,это последнее что нужно было чтоб я уже жила совершенно спокойно,не переживая о кормах в зимний период.А ещё и аджику с дочкой успели закатать и сгущенки две баночки сварить.И сырок сделала и съесть успели. Так что и у нас заслуженный отдых,едем на море на денёк.
Молодчина упоралась з картошкою вже.
А в мене вона стоїть зелена і салила зразу після благовіщання.Підкопала біля вінограду щоб похсти а вона на 5 см поросла і що роьить з нею, копать чи ждать коли посохне бадилля?
Якщо стебла зелені, то треба скосить, висотою від землі десь 10 см. А днів через 10 викопать.
У нас були такі кущі - стебла зелені і ніби починають знову проростать, а картопля - як в"яла. Стебло забрало з картоплі вологу. Так що дивіться.
Дякую Олічка за пораду, буду потроху серпом різать.
Розкажу свою біду, може стане легше.
Вчора померла бабуся хлопчиків, які гуляють з нашим внуком. Діти жили у бабусі, татової мами. Тато і мама розлучені, так як тато має проблеми з психікою і з горілкою. Мама живе через хату від нас, а бабуся з татом - на сусідній вулиці. Тепер кажуть - причина смерті - коронавірус. У п"ятницю прийшов хлопчик і каже мені - бабусю забрали в лікарню. Я говорила з нею по телефону в п"ятницю ввечері, було її недобре, казала - робили рентген, запалення легень, але первинний тест показав , що вірусу нема. Хворіла вона вдома декілька днів. Каже - приїхала дочка і доросла внучка (внучка вчиться чи вже вивчилася на лікаря), зарізали порося, а воно ж жарко, скупалася в літній бані і ось така біда. Вдома чоловічої допомоги нема, крім неповносправного сина. А ще вона дуже повна, мала високий тиск і одишку, часто лікувалась і швидку визивали, хоч і років не багато - 63. З лікарні покійну привезли в закритій домовині додому, хоронили сьогодні, з церковними обрядами. Повірите, я не ходила на похорон, не змогла.
Але найбільша загвоздка в тому, що ВЧОРА дочка забрала від нас внука, буквально через пару годин, як нам сказали про смерть цієї жінки. А вже ввечері стали казати - корона, приїзжали з лікарні, брали аналізи в сусідки, яка дуже близька з померлою. В кого ще брали - не знаю. От тепер і переживаю - діти гралися разом, хоч і на вулиці. Дочка відмінила поїздку до куми на хрестини, каже - не хочу думать, що я принесла заразу. А сьогодні вияснилось, що і хрещена мама не зможе бути, так як у банку, де вона працює, теж є захворівший.
Сидимо на самоізоляції, яку самі собі приписали. Голова лопає від думок.
Так … дуже жаль жінку , що так рано пішла з життя через раптову хворобу . Але чи дійсно вона захворіла на корону ?! Знаю від медпрацівників , що їм ставлять план по короні , і вони змушені всіх відповідних по ознаках ( запалення легенів , або раптова незрозуміла смерть ) ставити посмертний діагноз корони . Для чого це робиться - хто зна … Зрозуміло , що вірус існує , і що слабі на здоров’я люди можуть загинути , але це було завжди і від грипу … Тому самоізоляція - це звісно добре , але не треба впадати у паніку , бо все буде добре !
Оля, все добре! Не хвилюйтеся, бо зайві хвилювання не добра штука. Пийте молочко своїх красунь і все пройде мимо!
І на всяк випадок, якщо щось не так і стає зле, не треба терпіти! Йдіть до лікаря
Вот же…не знаешь где и что( Оля, Вы главное будьте спокойны. Я присоединяюсь к словам Лады, тоже рассказывали знакомые медики про такое, там ещё бюджетные деньги замешаны. К сожалению, в нашем мире такое сплошь и рядом( так же, как и болезни, и тот же ковид, будь он неладен. Держитесь, не паникуйте, смотрите за деткам и за собой, в случае малейших признаков-не тяните и в больницу. Бабушку соседку жалко, конечно. А у Вас все будет хорошо. Не думайте о плохом.
Олечка держитесь и не впадайте в панику.Очень надеюсь что эта дрянная хворь обойдет стороной вашу семью.
За себе я не переживаю. А от раптом внук, це ж сім"я, і там школа. А у них зараз опитування, чи не контактували з хворими. Дочка каже - відповім “ні”, а малий буде вдома під наглядом. За опитування йому не скажу, не знає - не скаже правду.
Сьогодні ще не бачила цих дітей, воно і зрозуміло - похорон. Мабуть вони ходили. Для них ця бабуся була і тато, і мама, і бабуся з дідом. Дід помер теж раптово від хвороби серця років 5 назад. Хазяїн був, коні, корови, свині, а птиці - повний двір. І людина золота.
А на рахунок плану по хворим, то це так. У Києві у жінки стався інсульт. У лікарню не беруть, возили її довго, чуть “не завозили”. З Академмістечка довезли на Червоний Хутір. Там відкрито кажуть - підпишете, що вірус, візьмемо. Підписали. Але було втрачений дорогоцінний час на початок лікування. Тепер вона лежача.
Та воно так кругом. У нас одній продавчині з базару теж сказали - вірус. Закрили ще 5 магазинчиків біля неї. Але вона сама поїхала кудись в лабораторію здавать аналізи і все чисто. Бронхіт. Перездала ще раз - чисто. А галасу наробили!
І, питання, чому з підозрою не везли в ту лікарню, яка приймає таких хворих, а завезли у інфекційну районну? В районній закрили терапевтичне відділення, тому що місяць назад помер 79-ти річний чоловік з підозрою, але помер від інфаркту. Мабуть як почув про таке, то серце і не витримало.
Питань більше, чим відповідей.
Десь читала статистику - в області за 6 місяців потонуло 120 людей, а від ковід померло 36.
На даний час ситуація така. 5 хворих в сім"ї померлої, в тому числі і двоє хлопчиків 11 і 10 років. На вид всі здорові, симптомів пока нема. Сидять в одній хаті.
Нашому внукові сьогодні взяли аналіз, дочка сама його завезла в лабораторію, де роблять аналіз ДНК. Результат буде завтра. Ціна ще людська - 700 грн. Дочка теж сидить вдома, працює віддалено. Хвала тому, хто придумав комп"ютер! Ми на самоїзоляції, тільки кози-кури-поросята дружать з нами.
Я вже заспокоїлась - на все воля Божа. А село бурлить, всі всіх бояться.
Оля, менше нервуйтеся, висипайтеся, не перепрацьовуйтеся, повноцінно харчуйтеся. І не перемерзайте. І все буде добре.
Оля, держитесь и будьте максимально спокойными…все болезни от нервов в первую очередь! Все будет хорошо. Внучики маленькие, организмы сильные, молодые, справятся без проблем даже если не дай бог…а себя берегите, нервничая не поможете ничем никому, а себе можете навредить. Пейте молочко козье, и ешьте витаминки с грядки. Без магазинной колбасы можно прожить). Будьте дома за закрытыми воротами и почаще мойте руки.
Ой, ещё забыла …в начале карантина у нас все пили перекись водорода и мыли раствором носы. Растворяли 20 капель перекиси в стакане воды. И утром пили. И такой же концентрации раствором промывали нос. Только перекись надо брать без каких то добавок. Сказали, что в ветаптеках такая продается. А в человеческих перекись не подходит. Если честно, я аж до таких крайних мер не доходила, наверное, лентяйка просто. Хотя категорически отрицать такой метод не буду. Это методика какого то профессора, который с космонавтами работал, что ли… простите, я склеротик, но фамилия тоже мимо памяти прошла) но если заинтересовало, дядя Гугл думаю поможет… А вдруг это ваше…и поможет
Обычный человеческий интерферон, еще с советских времен его прописывали при орви и эпидемиях гриппа. Помню, растворяли порошок из ампулки и пипеткой в нос капали мне маленькой). Сейчас в аптеке продается и в ампулах порошок, и капли, и спреи. Названия - назоферон, лаферобион, возможно и другие названия есть, главное чтобы там был только интерферон, и чтобы не подделка… Деткам по инструкции можно то ли с 2, то ли с 6 мес., не помню точно.
Работает моментально: перемерз, начало “морозить”, в горле шкрябать, капнул в нос “3+3” (по 3 капли в ноздрю) - и через пару часов как огурчик. Для профилактики тоже можно, и после контакта с “потенциальными носителями” - напр., в транспорте, магазине и т. п.
А у нас и школу садик с первого сентября открывают.Вот и думай как поступать,пускать или нет.Кажется что тебя минет эта чаша,что это где то,но вот и ужасный наглядный пример,когда эта болячка не ждано не гадано нагрянула в семью.Беда да и только.
Олечка держу кулачки за вашу семью,пусть все обойдется.
Дівчата! УРА! У внука негативний тест! Всі видихнули. Значить і у нас нема нічого, ми ж з тими дітками не гуляли.
Медсестру, це шоста в списку з позитивним тестом, відправили спочатку в інфекційну місцеву лікарню, а так як їй стало важко дихати, а апарату ШВЛ нема, то приїхали “люди в скафандрах, як космонавти” ( це так люди , що живуть поруч з лікарнею, розказують) і забрали її в Черкаську обласну лікарню.
Слава Богу Олечка. .
Очень рада за вашу семью.
Олечка, Слава богу. Очень рада за Вас и Вашу семью…даст бог и все заболевшие выздоровеют.
Сьогодні, щоб менше думати про всяке нехороше, возили гарбузи з города, що на сусідній вулиці. Не великі, але лежать густенько. Ввечері вибрала насіння з парочки гарбузів і малі козюлі разом з мамкою його успішно з"їли.
Хто як дає гарбузи козам? Чомусь у мене немає такого досвіду.