Дивлюсь на свою Ліру - худюща. І зерно даю три рази, і люцерну, траву всяку, гіллячки різні, (ясен, явір, акація, вишні, горіхове листя, верба, ожина, хміль, осика) сіно (люцернове). Кальфостонік, сіль червона Роялівська, яблука сушені минулорічні, сама б їла, так пахнуть. Їсть добре, розкидає добре, воду п"є добре. Доїться добре. Козюльок закриваю на ніч окремо, через перегородку, вони спокійні, навіть рано до циці не біжать, а до мами в кормушку, раптом там щось смачніше ніж у них. З 9 вечора до 6 ранку надой 2,8 – 3л. Ще і в обід трохи мені молочка 1 -1,5 л.
Сьогодні вичищала і помітила горохи, ніби на ниточці. Глистогонила 12 травня таблеткою (забула, згадаю - напишу). Вже майже вилиняла, вона колір міняє з темнішого-червонішого на світліший. Зерна більше не дам, тоді горохи злипаються, це вже ми вдвох прийшли до такої норми. Кукурудза, трошки ячменю, висівка, макуха. І до окоту вона зернові їла два рази на день, але ж четверо народила, 14, 5 кг живої ваги. Молоко нормальне,без запаху, пока чистилась був присмак терпкості. Сир нормальний, смачний.
Піду читать про глистогонку.
Та она ж альпийка, отьестся, у меня тоже есть такие, что глянешь и можно подумать их голодом морят, а едят больше всех, к осени отьедаются.
Думаю, глистогонили оксиклозанид 600. В прошлом году мне не понравилось, как он сработал. Либо пустышка попалась, либо не на всех гельминтов работает.
У меня сейчас нубиечки такие - два велосипеда! И что странно, только сейчас линять начали. Такая жарища, а они еще и не вылиняли. Не понимаю, почему.
Точно, оксіклозанід. Але його ж давали і поросятам - прекрасний результат. Було видно, що поросята мали “друзєй”, повторно давали і вже все чисто, і їдять краще.
Глисты ж разные бывают.
Ну да, мабуть внука відправлю в четвер і щось ще дам, а то дитина без молока буде.
А для свиней оксиклозанид и не предназначен. В инструкции только КРС и МРС.
Значить інша назва була для свиней, але виробник Укрзооветпостач, однаковий
3+1,5 вже 4,5 + козенята не менш як по літру випють. = 6,5 то звідки їй жирною бути? Може цукрів не вистачає? Ми по Оліній пораді своїй цукор давали, сухий ,максимальна доза за добу 6 ложок.
І я давала, по чайній ложці 3 рази, потім по столовій і - горохи-гранати. Даю раз на день по 5-6 штук картоплі сирої, ту, що самі їмо. Принесла з погреба і дала. Їсть з задоволенням. Та і сухі яблука солодкі.
А козенятам і більше достається, вони відлучені з 11-12 до 14 години, і на ніч з 21 до 6 ранку. Раніше відлучала ще з 19 до 21 години, а зараз така спека, що мені їх жалко. Ото ввечері мені 0,2-0,5 л , або і нічого
Оля, горохи на ниточке могут быть ещё и если желудок не перерабатывает чего-то. Зерно цельное?
У меня была такая же картина с ниточкой, тоже думала, что глисты. В сентябре оксиклозанид, а в декабре-январе такая картина. Уколола промектин, ничего не изменилось. И зерно непеработанное проскакивало.
Потом начала запаривать кукурузу, так как купила грязную, с молью. И, о чудо, нитки исчезли и зерна в какахах не наблюдала.
Правда, сейчас перестала запаривать, т.к. кукурузу новую привезли и времени не хватает. Опять зерно появилось в горохах.
Кукурудза ціла, чиста, ячмінь цілий, висівка пшенична, вона таку з народження їсть, в одному млині беремо раз на 2 тижні, щоб свіжа. Нам до млина близенько. Макуха раніше була жарена, але вже місяців 2 - сира, такі макарони.Не стара, не смердить. Я заливаю їх водою і тоді ту кашу даю. Півлітрова баночка сухої макухи на день.
Зерна в какахах наче нема, я і на вигулі дивлюсь і в хліві вичищаю через день. Зараз у хліві прохолодніше, чим на вулиці, от вони з 6.30 до 10 - на вигулі, потім до 18 в хліві і до 21 - знов на вигулі. Вже почнемо давати суданку завтра, вона солодка, побачу, як буде. Пропонувала варення - не їсть. Цибулю і стару їла з задоволенням, і зараз зелене пір"я їсть. Балувана вона у нас.
До вечора ще і овес привезли і викинули на горище. Герої соцтруда, хоч і ледь живі!
Це спасибі Ладусі за підказку, а то стояв би той овес, поки всі дощі не перейшли б. Завтра відпочинок.
От молодці ! Тепер дійсно можна декілька днів відпочити , бо на душі спокійно , коли запасики є для любімок
Вчора були в лісі. Провірили гриби - є ! Правда, мухомори, але ж є ! Зайшли на любиму поляну з іван-чаєм. Виріс метрів по два, цвіте та сторона, що на південь, північний схил ще тільки починає. Нарізали , вдома кізки теж спасибі казали, їм дісталися верхушки і стебельця. Тепер є робота - покрутить на ферментацію.
Заїзжали в липову посадку , цвіту буде море, але треба 3-4 дні почекати.
І ще така цікавинка. З південної сторони посадки поле сої - мокро, болото тягнеться, з іншої сторони - пшениця, сухо. Дорога під посадкою. навіть калюж нема. Це був дощ у п"ятницю, посадка його далі не пустила. Дива природи.
Дозріває-догниває жовта черешня. У п"ятницю рвала дітям на передачу - ніяка, ні кисла, ні солодка. Сьогодні уже гнила. Нарву хоч на повідло, а то і торта не буде чим перемазать зимою.
О, а я только хотела спросить, что там с чаем) Мы пока не доедем посмотреть, заливает, грунтовки размыло.
В лесу пахнет грибами, старый маслёнок на краю нашла, а дальше не полезла, мокро очень
Зате в нас сухо.
Марінка, чай в цьому році височенний, густий, більше чим у минулому році. Але зрізали верхи, де густо, то там листочки жовті , равлики сидять і т.д. Самі листочки цупкі, довгі, от би досушити гарно. Сьогодні накрутили на ферментацію, долоні аж горять. Уже пахне!