Розрізала сир по типу качотти, зроблений з дуже молодого молока. Смак зовсім інший, приємний, сир жирний, структура однорідна, без дірочок, от тільки тріснув з однієї сторони. А то б ще лежав.
Так що поганого молока і поганого сиру просто не буває.
Ох і дощара був у нас пізно ввечері! Пішла відлучати малявок від кози , бачу - блискає. Грому не чуть, значить далеко. Поки я в хату, 7 хвилин додивилась відео на ютубі (точно знаю, бо зупинила і глянула на час), як уже гримить. І злива! Раптово, без прилюдії. Вітру нема, просто ллє, як з відра. Не довго, без шкоди. А далі я вже спала, але вікно відкрите, то грім би чула.
А в нас навпаки , гриміло ,блискало з таааким вітрюганом … І все… Дощу нікапельки . Сьогодні пасмурно , вітерець трохи прохолодніший , але тааак парко
Пишу тут, щоб не забути. Замучили мурашки під хатою В теплицю клала кожуру бананів, вимочену в розчині борної кислоти - нуль успіху. Посипала якоюсь хімією - пока нема. Вчора вислухала як один чоловік казав полити кип"ятком. Наварила 5 літрів води і вилила під хату, там скільки яєць . Трошки ще налила в інше місце. Буду чекати результат.
Можна збирати варені яйця .
Оля в яку ціну ви брали підрощених несушок? Я так мріяла вже й домовилися і карантин , залишилася з мрією.
Змішайте розпушувач для тіста з цукром і покладіть в мурашник. Вони з’їдять і пропадуть. Розкладають можна на кришечки, на якісь дощечки, щоб не на мокру землю.
Дякую за таку підказку! Ато у мене в орхідеї мурашник завівся . Вже і яєць кубло наклали, я їз затопила разом з горшком на декілька днів, але боюсь, що б ті яйця не ожили знову, вони ж звхиченні, а орхідея не може настілтки довго плавати у воді.
Сьогодні в енний раз полола грядки . Мишій пре, як скажений, де тільки і набрався.
Є у мене грядочка бобів, такі здоровенні, як пучка великого пальця. Посадила ріденько, як учили. Гарні, вже цвітуть і тля на них появилася. І що тепер з нею робити?
Попелом посипати.
Спасибі, Оля, спробую.
Здравствуйте, Оля!
Да, противный это сосед - тля, еще и разная бывает, и к каждой свой подход.
Когда нас донимает тля в компании с муравьями на смородине - иногда очень здорово помогает нашатырный спирт. 40 мл спирта (аптечный пузырек. он вообще на 50 мл, но туда наливают 40, там написано) на 10 л воды опрыскиваем по листу. запаха не слышно вообще, мурашки всегда уходят с растюшек, и в большинстве случаев - тля. буквально на следующий день разворачиваешь поврежденный листик - там никого, или одни тлёвые шкурки от линьки. Но это весной. летом не пробовала. А на калине тля другая. Ее лучше всего удается склеивать. Либо мылом достаточно крепким, или другим любым прилипателем - у нее лапы-усики залипают, не ползает и со временем уходит. Раньше в книгах для этой голубушки рекомендовали данный метод (склеивание) с мелассой. О, это конечно супер органический прилипатель. Только его сейчас днем с огнем не сыскать.
Удачи Вам!
И пепел, и любые другие щелочные растворы - хоть посудной соды, отлично! Только пепел ко всему ещё и мучнистую росу прибьёт, двойная польза! А бобики росой частенько страдают
Попіл - це не лише луг, а головне калій, кальцій, мікроелементи. Рослини стають жорсткішими і менш привабливими для шкідників
Калину чоловік обробляв весною двічі, гарно цвіла і зав"язались ягоди. А боби завтра оброблю.
Сьогодні у нас чайний день. Зранку їздили по липу. Виїхали на поле, а там три посадки і всі гудуть! Запах! Нарізали якої хотіли, нам квіти, козам - листячко. А ввечері досушувала іван-чай. Пахне гарно, добре, що вечір, а то б люди подумали , що наркоту сушимо. Хоча сусіди вже за чотири роки звикли.
Сьогодні на вечірній прогулянці. Майка. Біля мами рогатенька Мілка. А це шкодіни у всій красі. (заради фото бабуся дозволила)
Красотуни немного обрезали розочки, было чуть лишнего
Та ні, розочку вже з"їли! Вона вже перецвіла. Я називаю її зефірка. Квіти такі багатопелюсткові, плотні, от як перецвітає, то я їх обриваю і віддаю кізкам. І кози задоволені, і під кущем чистенько. Кожен день перепадає мисочка смакоти, в цьому році квітів дуже багато.
Лєто, ах лєто! - так співали в пісні. А ще - поспели вишни у саду у дяди Вани…
І у нас дозрівають вишні. Нарвали сьогодні, видалили кісточки і в цукор. Завтра нагрію і в сушку. Починають гнити, а так жалко, вишня Владіміровка, крупна, чорна, пахуча, смачнюча. Одним словом - сезон! Вишні, огірки, кабачки , ну і все , що вродить.
Всім гарного врожаю!
Я сьогодні також зібрала урожай - викопала часник, тепер у тіньочку сушиться. За кілька днів буду бадилля обрізати.
А у нас часник гниє. Але скільки буде - скільки й хватить. Копатиму після Петра-Павла.