Насмітила Ганнусі @Ganna_Delyamure в її хатинці, тепер вирішила розповісти тут😉
Ряжанку роблю так: топимо молоко (молоко вилити в широку ємність і поставити в духовку на середній вогонь на кілька годин, коли виростає шапка піни, то приминаємо її ложкою в молоко, дозвольте піні підрум’янитись - вона додасть красивого кольору ряжанці), випарюється приблизно до літра молока, потім в охолоджене (до кімнатної температури) молоко додати сметану (десь півлітра сметани на два-три літра топленого молока, можна і магазинної), перемішати, накрити і поставити в тепле місце (можна залишити при кімнатній температурі), зазвичай вкисає за добу ± кілька годин, охолодити і насолоджуватись напоєм!
СМАЧНОГО!
@Nataly Изначально сколько молока ставите в духовку?
Літра три, витоплюється до двох літрів, а там на всяк смак. Я люблю дуже пряжене, колись бабуся в печі забула на ніч глечик з молоком, ох і добре молоко було😋!
@Nataly сама очень люблю такое молоко… Часто делаю топленое…Но козье топленое молоко мне не очень нравиться…Как то приторно жирно- сладкое…Коровье , само то
Я теж думала так про козине, а Ви підтвердили!
Делала ряжанку по вашему рецепту из козьего молока. Девочки это-что-то. Никому не верьте что плохо из козьего молока. На 1,5 литра молока давала 2 ложки сметаны.
И топленое козье молоко очень - очень вкусное!
В котре підтверджується: “на колір і смак товариш не всяк!”. Лише теоретично: вважала, що козине молоко само по собі “плотное”, і пряжити його не варто, бо не пити, а ложкою їсти прийдеться)) . Але на майбутнє ( дууууже не близьке) варто спробувати. Дякую дівчата і хлопці, що ділитеся думками і враженнями!
Перший раз робила ряжанку. Вкуснотищаааа… Заказивала фермент в заквасочке один вариант и другой со сметанкой. Із сметаною сподобалося більше…
Так, сгодна, ряжанка – вкуснотіща! Особливо зроблена власноручно
А яку сметану Ви брали? Зібрану з молока, з закваски чи магазинна?
Сметану брала з коровячого молока. На 1 літер молока одна ложка сметани.
Раньше делала постоянно ряжанку из коровьего молока. Быстрый вариант: закипятила молоко, остудила до еле тепленького, добавила половину крушечки готовой ряжанки на три литра молока, перемешала и поставила в разогретую духовку (сразу выключив огонь ) наночь. Утром ряжанка готова! Оставляю каждый раз в холодильнике пол литровую баночку ряжанки на закваску😉. По этому же рецепту делала ряжанку из козьего молока, такая смешная на вкус получилась, солененькая)
Спасибо, за рецептик именно из топленного молочка, а то бабушка нам когда-то делала, а как добиться этой корочки, уже спросить некого (
Мій дід дуже любив шкурку з молока, думаю, що з ряжанки йому теж до вподоби була, тоді я цього не розуміла, а як не стало тата, котрий теж полюбляв шкуринку, довелось скуштувати і мені😶. Тепер не знаю як наздогнати згаяне😋, мабуть то надобріше з ряжанки.
Здравствуйте всем! Подскажите, что то с молоком или это особенность козьего? Сделала топлёное молоко из вкусного сладкого,ну обычного на вкус,а топлёное получилось соленое, неприятное. Никто пить не стал…
Я з козиним молоком не стикалася в цьому сенсі, можливо через спеку маємо такий результат ((.
А Ви молоко довго топили? Солоний смак виходив у мене тільки коли підсирну сироватку випарювала (брюност намагалась зварити).
А можливо коза отримувала недостатньо води, або поїли тваринку солоною водою( , вода трохи випарувалась, а залишок мав забагато солі. Але це тільки припущення, напевне не можу віжповісти, нажаль.
Молоко от нескольких козочек было, на свободном выпасе, т.е. целый день на траве, а вода в свободном доступе. Но действительно они почему то летом пьют мало, даже в сильную жару. Но само молоко сладкое, вкусное. Выпаривала в духовке 4 часа, не скажу что много выпарилось, где то 1/3 всего. Сыворотку выпаривала на сыр брюност, действительно получился очень соленый, но не ожидала такое от козьего молочка, с коровьим такого не было. Вот не пойму.
Гадаю, що чотири години багатенько😃. Молоко у кіз густіше, ніж коров’яче, а це і для коров’ячого задовго😉. Влітку, коли спекотно особливо, потрібно води пити більше лише для водного балансу організму, а козки ще й молоко (теж рідина) продукують (ось чому води не п’ють? оце незрозуміло).
Тож тепер висновок: в молоці було менше води, а більше солі, яку Ви не відчували в свіжому молоці, а коли з молока витопилась-випарувалась вода, сіль стала відчутнішою. Ось такий трактат😅. Я би наступного разу менше часу топила молоко і пробувала на смак в процесі, а втім цьогорішня спека вже позаду, очікуємо новорічного снігу і стрітенських морозів😏.
Да, точно,скорее всего. Попробую меньше времени топить. Хотя сгущенка получается вкусная,хотя выпаривается почти в два раза. Но наверное за счёт сахара.
Кто может пробовал делать топленное молоко в мультиварке? В моей есть программа " молочная каша", темп. 95 градусов. Сколько его томить в ней надо? Очень уж ряженки хочется!
В мене мультиварки немає, тому напевне не можу сказати яке пряжене молоко з того вийде.
Можу припустити , що вийде скоріш сгущене молоко (котре без цукру), котре можна зробити на плиті, випарюючи молоко. Гадаю, що буде теж добре, але колір буде білий.
Спробуйте для першого разу почати з одної години, але потрібно, щоб молоко відкрите було. Орієнтуйтеся на об’єм молока, щоб випарилось принаймні чверть-третина.
Поділіться досвідом, що вийде: якщо отримаєте ряжанку, то може комусь пригодиться Ваш досвід, якщо отримаєте неряжанку😎 (отрицательный результат – тоже результат), теж розказуйте, я думаю можна буде щось підкоригувати в залежності від результату.
Страшенно хочеться, щоб у Вас все (а саме ряжанка) вийшло добре!