Ряжанка

Не знайшла тему про ряжанку з козячого молока. Вчора зробила ряжанку. Це так смачно. Я просто в шоці. Може хто ще робив, то підкаже що і де не правильно. А ще я ряжанку з магазина ніколи не пробувала, тому для мене це щось нове,))
Рецепт як зробила : 2.5л кипятила молоко на плиті 3хвилини. Потім додала 1 ч.л цукру (по бажанню). Мені хотілося більш солодке. Нагріла духовку до 110-120 градусів. І поставила молоко томитися на 5 год. Молоко стало кремовим кольором. Охолонуло молоко до 30°С.Зняла плівку (не викидать. Просто окремо в тарілку). Розлила по баночкам 0.5. На два пальця не повні . В кожну баночку додала 2 ст л сметани домашньої. Ретельно перемішала. Зверху в баночку додала плівку , і накрила кришкою. Укутала рушником теплим і все це стояло 8 годин на краю грубки. На ній було приблизно 30-35 градусів. Температура спадала до ранку.
Вранці я відкрила баночку - ложка стояла в ряжанкі. Густа . Сироватки не було. Смачна. Я ще в холодильник на 5 годин поставила. Це дуже смачно)

18 лайков

Вітаю! В мене ряжанка раніше була дуже частий гість в домі :orange_heart: любимо її всі в родині. Моя бабця саме так і робила…ну майже так, тільки в печі.

3 лайка

Так нада ложить сметану? Не закваску для йогурту?
Так можна поставить у мультиварку на функцію йогурта там 8 годин от тільки мабуть якщо в баночках то два літри.

1 лайк

Катя, все залежить від жирності молока і смакових вподобань. Якщо хочеться трохи легшої, то можна закваску, а можна і сметаною заквашувати, вона є і закваскою і підвищує жирність.

3 лайка

Я додала сметану зібрану з кислого молока.Про закваски не знала. Всі рецепти які я шукала в ютубі чи в інтернеті - то скрізь сметана домашня саме. Бо я дивилася, що часто виходить у дівчат ряжанка на магазинній сметані як желе. Або тягнеться . Дала спробувати ряжанку яку я зробила , то всі сказали що смачно. Як магазинна, але краще і густіше.
Хочу спробувати теж зробити в мультиварці . Бо на грубі висока температура.

4 лайка

Я якщо чесно думала що ряжанка буде з присмаком кози. Бо коли моя коза погуляє то молоко стає весь час з легким присмаком.Але ні, і мене це приємно здивувало. Бо молоко восени я взагалі не п’ю. А використовую тільки на сир, кисломолочний сир.:grinning: В нас була в грубкі духовка. Але я її ніколи не використовувала і чоловік у відпустці заложив її. А тепер думаю : "нащо я то закомандувала , зараз би в духовці ряжанку робила":grin:

6 лайков

Можна прямо в грубі робити, коли прогоріло і шибер закрили. На ніч ставити. Головне, щоб кастрюлька в двері влізла

2 лайка

Так кастрюлю споганиш у золі.

Так треба ту, що не шкода, без пластикових ручок. А ще попіл прогорнути. Попіл не бруднить, бруднить сажа, кіптява. Маленькі алюмінієві каструльки підходять. Хоча алюмінію дехто не визнає .

1 лайк

Та зробила б в грубі. Але восени я закомандувала щоб чоловік її заложив😁 ніколи не користувалася просто за 5років😁

1 лайк

У нас зараз так гарно : сніг йшов всю ніч

2 лайка

Я мала на увазі топочну камеру. Після того як прогорить, не духовку

1 лайк