ЛПХ "Рікота"

Два місяці було 4 січня ,тоді й важила.Малувато?:cry:

У нас немає нубійців, то не знаю

1 лайк

Так ,я читала що у багатьох набагато більша вага.Але чесно кажучи за мої три роки стажу в мене таких приростів не було.Це не тільки з нубійцями.В мене процентні зааненці,ламанчі і прості є .Не знаю чим ви їх кормите що у вас вони в два місяці по 20кг,в мене такого не було )

2 лайка

Неля, все в порядке с приростами, вот табличка

4 лайка

Інна, табличка додала мені гордості!

2 лайка

Оля, у вас же козочки жили под мамой, без стрессов.
Козлик, что у Нели, пережил за свой первый месяц много стрессов - дважды обезроживание (после первого рожок начал расти). Потом переезд. Отлучение от сиси, новая еда, новое место. Как минимум, неделя приростов у ребенка выпала.
Родители у него абсолютно не маленькие. Что папа, что мама. Даже более, чем не маленькие.
Да и в табличные данные козлик попадает, не смотря ни на какие стрессы.

5 лайков

Інна, я нікого не обсуждаю , просто перепитала. Кажуть - нубійці великі, от і постало питання. Вибачте, якщо когось обідила.

2 лайка

Трішки молочка йому добавте, але не різко і побачите результат. Генетика для росту там є. Віднеї багато що залежить, але щоб вона реалізувалася годувати треба . Я вже писала, що моїм заано дворяно ламанчикам 3 л я б ніколи не впхнула. Літра їм з головою вистачало, а заанонубійка всасувала 3 і зайвим воно не було. Раніше я теж не розуміла куди можна 3 л діти, і головне, якби не бачила сама, не повірила б ,що це можливо - такий приріст. Але в 9 місяців вона переросла моїх дорослих. А козлики з подібною генетикою на зцм не виріс великим. Він доросте, скоріш за все, але повільніше і максимальних розмірів не візьме.
Ми птицею займаємося, стадо одне племінне, а результат в людей може відрізнятися залежно від умов і годівлі.

6 лайков

Оля, нубийцы большие , да, но что ни говори, они растут медленнее других. И как-то неравномерно. То быстро, то останавливаются в росте.

2 лайка

Поважаю вашу думку)Та трохи в шоці з ваших коментарів)ЗЦМ я не даю,росте він добре,далеко не худеньким виглядає.Більших козенят за мою практику в два місяці в мене не було.Ні з тих що постійно були під мамкою ,ні тих що випоювала сама.Вага точна і без перебільшень.Хотілося б бачити цих козенят ,які в два місяці важуть близько 20кг.Покажіть будь ласка якщо є фото саме в два місяці😊

5 лайков

Неля, це не критика, а обмін певним досвідом, який для мене теж був новим, давайте ввечері в особисті скину, бо на іншому телефоні. Кізка від Сергії приїхала в карантин десятиденною. Там є дати на фото. А в 9 міс можу зараз скинути. Ще раз пишу, швидкість росту не порівняти з моїми.а в Вашого козлика генетика подібна

1 лайк

Я і не пишу що Ви погано утримуєте, просто він може випити більше, Ви ж не на один сезон собі плідника ростите. Краще видати малому і дати старт, бо потім це вже наздоганяння.
Я раніше теж не розуміла куди там 3 л впхнути, а виявляється в декого можна, а комусь воно нідочого це я про своїх кіз, але вони теж непогані і я ними пишаюся.
Оце тільки прийшла думка, може зараз зима, похмуро, вітаміну Д малувато. Через це теж може повільніше рости.

3 лайка

Оля,все нормально ,в дискусії народжується істина.Я вас дуже поважаю і рада що ви ділитесь своїм досвідом

4 лайка

Растут скачками- это точно. И росли почти одинаковые по возрасту козлики. За одним бегала с бутылкой, чтоб хоть 700-800 влить, а другой психовал, что всего литр в бутылке. И так трижды в день. Ну и результат виден.
А уехала на дней 20,им пять с копейками мес было , вернулась- а они уже оба лоси одинаковые.

4 лайка

Неля я после месяца больше 1,5не даю, на два кормления, и Инна права, все зависит от генетики… в одинаковых условиях могут расти по разному животные одной и той же породы, так скажем у меня один козлик в 3,5 месяца весил 35кг, а другой 25…и это при одинаковом кормлении и росли они в одних условиях… папа один, а мамы совсем разные по конституции… Поэтому сравнивать сложно их. Вес хороший, с учётом стресса, догонит не переживайте, поставьте зерно в свободном доступе, сено, пусть развивает себе рубец, это самое важное для их будущего, молоко с 3-4 месяцев у меня раз, литр даю и козлов пою долго, могу и до месяцев 8поить, )) иногда сами отказываются они… было такое не раз. По поводу роста, думаю все видели моего заана Добрыньку… один из первых козликов у меня, очень он был маленьким у меня в год, хотя родился 4900г, а вот не вырос… малой был упитанный, активный, но ростом мелкий, расстроенная я была очень… так вот к двум годам он очень поменялся вытянулся, а к трем заматерел, сейчас кг 120 у него… так, что то что заложено догонит, убить генетику нужно очень постараться… но с твоим подходом к Козам не стоит переживать вырастет :slight_smile:
Ну и да не забывай, что осенне зимние козлята, они немного медленнее набирают обороты, чем весенние. :wink:

7 лайков

Теж цікава думка.

Цитата

Какой же они классный:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

1 лайк

Чесно,я вообще не переживаю,по нему видно что с ним всё хорошо)Зерно в свободном доступе,сено тоже,кушает хорошо.Спасибо всем за ваши рекомендации.Все учту!Кстати,никто даже не спросил сколько я молока даю :joy:

3 лайка

Але ж вони пили по 2,7-3 за день і не менше як 4 міс

А в попередній темі Ви писали. :wink:

1 лайк