ЛПХ,,Kaтюша & козы,,

Може це тільки я так думаю, але моїм козам при стресі при відлученні-продажі козенят допомогає копійчаний Трикардін, у людській аптеці беру. Ото налила на кусочок хліба, кози гарно зїдають.

2 лайка

Дякую Олічка за пораду, їм у першу чергу даватиму і сама за компанію буду показувать приклад, Аглайя взагалі вітаміни ні в якому вигляді не можна дать а силою то в мене від її пручання пальці покусані,
в неї стали набряки потихеньку зменшуваться,
в мене душа болить коли її зачіпають або гонять від кормушки.
Уже у дві кормушки ложу сіно щоб хоть десь скубала, зернові і овочі з фруктами їдять кожна окремо тут вона хоть трохи жвавіше починає їсти але дуже довго,
всі по черзі поїли і пішли а я над нею сижу до останнього пока сама уже йде від відерця це означає, наситилась більше не хочу.

6 лайков

Хочу поділиться радістю, козульки мої уже бігають даже бодаються ,радіють життю .
Тепер буду спостерігать як будуть виношувать плоди.
Аду 18.11 ,2024 крила вже після виздоровлення але видно щось йшло не так бо мокро під хвостом було майже неділю і все просилась цілу неділю до козлика, я розумію що збій ,гармони але і видержать крики за козлом і по дорозі все шукала козлика і бігала по вулицях де він розвіював свої запахи ,ледь додому загнала а дома вже ждав свій , садка була але після садки у неї гульки продрвжились з протяжностю аж на цілу неділю, їсть добре все остальне теж добре але зхудала дуже, я думаю що з годом буде все нормально , лишається тільки ждать.

10 лайков

Здорово. Хорошо нам когда им хорошо. Пусть будут здоровыми и беременными :hugs:

3 лайка

Радію з вами, що ці дівчатка одужали.

2 лайка

Дякую Іночко за підтримку.
Дякую за пораду що до зернового рукава, виручає на всі 100% , тепер мої дівчатка гуляють у просторому вольєрі на вулиці при бажанню в любу погоду і тут же вони і розминаються бо є де поскакать і є велика кормушка що всі вистачпє біля неї місця, вкрила верх вольєру і затягнула боки тепер сквозняків нема затишно.
Дуже тобі вдячна, купила аж 4 рукава по 7 гривен кв,м, ще одна посилка нерозпакована бо вже погода недала привести його до ладу.

4 лайка

Катюша доброго дня! А де купляли цей рукав можете поділиться?

1 лайк

Добре, що згодився мій досвід.

1 лайк

На ОЛХ були оголошення. Дивіться бувший у використанні, бо нові дорого.

1 лайк

А чи не могли б Ви зробити фото того , як зробили загін з цим рукавом ?
Дуже цікаво поглянути , як Ви зробили .

Дуже рада , що кізочки пішли виздоровіли.

1 лайк

Нічого нового, просто обтянула

1 лайк

Пані Катю, Ви недооцінюєте свої вміння і переоцінюєте вміння і інших (повірте , не всі вміють і можуть зробити самостійно те ,що вмієте і можете Ви ).

Я з великим захопленням переглядала Ваші вдосконалення і видумки для кіз , і скажу відверто , до певних речей , самостійно , я б дійшла лише через певну кількість років , на основі практики чи перегляду чогось подібного в когось іншого .

Те , що Вам здається легким і зрозумілим , для мене (та інших новачків ) складне і незрозуміле .
Краще один раз побачити ніж сто разів почути - це про мене .

2 лайка

От так укутала що і вольєра не видно, але в середині вкючаю даже в день економ лампу на 5 ват, і тоді козки ходять вільно туда сюда але більшу частину дня ховаються і лежять у сараї.
Зато на голову їм не капає і сильних сквозняків нема, просто там затишно.
Зверху порикладала чим було щоб вітер не піднімав ,бока повісила рукав на товсиу вірьовку получилось як двойне і низ притянула до кілочків.

13 лайков

Чому саме так, тому що вольєр половина відкрита а половина накрита над кормушками і гірками де вони частіше скачуть і ховаються, я рішила що на зиму якраз те що треба , вільний просторий вольєр, щоб менше їм було стресу.
Вольєр оьгорожений рабицею туди ніхто не щалізе крім своїх котиків вони полюбляють тертись кізкам об ноги і полежать у кормушках на сіні.
Я думаю що принцип понятний, не прибивала верх під рукавом шифер і там наложені піддони.

2 лайка

Щиро дякую за фото і пояснення .
Згодна повністю .
Наступного року буду робити щось подібне ,бо наша красуня дуже полюбляє гуляти . І відсутність критого вигулу в дощові дні чи сніжні завдає клопоту . В сараї вони сидіти не хочуть і виражають невдоволення криком .

Більше невдоволення у моїх козуль це те що вони мене бачили і требували моєї уваги а з накриттям вони ведуть себе скромніше і починають буянить ближче до того часу як іти на випас.
Я і сама задоволена своєю роботою бо і мені на голову не капає коли я біля них чи просто підмітаю там сухенько, позмітаю і у мішок, мішок з під зерна навоз продаю по 60 гривен, це теж копійка.
Люди вже випробували на грядках і побачили гарний урожай то заказів вистачає ,успівай тільки задовольнять потреби.

4 лайка

В захопленні !
Не лише накриття козам зробили , а і оптимізували.
І кози не виспівують зайве , і сухо Вам і їм , і горошок сухий , можна збирати всю зиму, ще і зиск з цього мати .

Сусідка , яка тримає корову , казала “Та що там той козячий гній ! От коров’ячий!” …а я почала читати і вичитала ,що дуже хороший , гарно вдобрює, можна і серед літа підсипати — не горять рослини .
І в сусідки , яка тримає Розу , гарбузи , як колеса від машини !
А тут Ваша ідея про 60 грн —мішок !
Мішок гною - відро зерна . Хороший обмін .

Щиро дякую за те, що детально описуєте все . Багато з Ваших ідей взяла до уваги .
Ви — велика молодець і великий оптиміст , з лимонів лимонад у Вас пречудово виходить ! (здається англійська приказка про вміння зробити зиск з підручних матеріалів )

2 лайка

Дуже гарно вийшло, Катюша, ви велика молодчина. І не вітряно, і на голову не капає. Та і поменше зайвих очей заглядає.

2 лайка

От тут ти Іна правильно підмітила, лишні очі і дії мені непотрібні .
Було літом дітвора пісчаними грудками атакували кіз .

2 лайка