Я їздила до ветеринара дала все що потрібно, ран таких порваних щоб зашивать нема , більше всього стрес і пом,ята шия у Мії на шиї ран нема вле вона опухша і вона зовсі не їсть тільки стогне, їй видно боляче жувать.
Ранки обробляю чемиспреєм і засипаю присипкою з антибіотиком.
Занесли їх у сарай це для них теж переміщення важко далось але там тепло без вітру, на все потрібен час, роблю все що можу, саму колотить від усього цього, допомагаю чим можу, нарвала і назбирала листя то Ада з мамою Лялею їли з задоволенням значить у них рубець працює а у решти ненаблюдаю.
Інна я накрила вольєр що прилягає до сараю там 21 кв.м. зерновим рукавом бу ну я його не мила він смердить як прілим гнилим зерном може на цей запах собаки йшли,
я один рукав помила то рук не відчуваю тряпкою мила і тебе споминала.
Катя, вони йшли на тварин, на запах тварин.
Може би все ж прокапати важких хворих? Переживаю. Бідненьки.
Ви і самі заспокійливого випийте. Такий стрес - жах.
Ляля нуобо ламанча і її донечка Ада подають надію на життя, вчора їх поставили на ноги воно чуть постояли а вечором зганяла підтримуючи стоя видоїла бо лежачи молока зовсім чуть а запускать ще рано ,тільки недавно покрила.
Дуже переживаю що там буде з плодами на такому ранньому сроці чи обортірується Ляля чи буде виношувать.
Аглайя ще невідомо теж покрита вставать не хоче і майже не їсть зїла вчора яблочок свіжих чуть а сушені не їсть лизнула зерна капелиночку і листя біля неї але їй нічого не йде.
Препарати після нападу собак на кіз.
1)Мелвет 1мл на 20 кг ваги кози- 3-5 днів.
2)Антибіотик тилозін 20% по 3 мл 1 раз в день в мишцю 5-7 днів.
Козочки почали їсти переміщатись Ляля ще слабенька ,нога права передня великий отьок ран рваних нема на нозі.
Піднімаю трохи стоїть і лягає доїться підпершись обстіну.
То так воно і є, ніколи б не знала якби не дорізали Мію а в середині шмаття одні , вона б не вижила бо такі шмаття не суміснітз життям , а то що кози гарно вгодовані і багато жиру видно їх спасло що не так їх порвали або Мія приняла всю зграю на сеье першу, вона любила подовгу гулять по вольєру як інші уже уляглись у сараї і останніми днями оставалась подовгу на вході в сарай .
Це не одна я з козами пострадала, на початку села пострадали вівці їх загризли, рядом у мелі положили 10 голів вівців 5 полатали прокололи живуть а соьаки дальші орудують і ніхто їх не відстрілює,більше всього ці соьаки кинуті під час війни і вони такі стали ,на що вполювали те і зїли але там хазяєва не чули шуму а мене Рем розбудив оце і спасло виграли час а так би були б полягли всі.
Значить жарко чи ні нада наніч закривать сараї .
Закривайте в сараї. Бережіть. І самі бережіться. Те, що ви кинулися спасати тварин добре, але ж і для вас була небезпека. Хто знає, що в тих собак в голові.
Сьогодні була на консультації у вет лікаря, сказала подавать вітаміни ундевіт і дать випить кожні по пів літровій бутилці світлого пива.
В мене вони настоянку з живокосту вилизали з рук я нею обробляла руки собі.
Що дасть пиво я не знаю, рубці працюють у всіх, горохи сиплються.
Із трьох тільки Ляля їй 4 роки була сама жвавіша а зараз встає тільки коли я прихожу доїть чи свіжі кормушки ставлю не даю їсти лежачи тоді Ляля встає я допомагаю, передні дві ноги покусані може тому частіше лягає.
Мама Ляля і донечка Адуся вже майже добре ,лишились пока грубі рубці під шкірою , їдять заплигують на станок для дойки жваво.
Аглайя пока слабенько в неї дві задні ляшки дуже покусані то вона часто лягає і їсть погано , дівчатка відчувають що вона слабша за них і відганяють її,
ми почали виходить на моціон на вулицю ходимо по дорогах по вільних участках трохи по лісі ,у лісі Аглайї ходить важче почва м,яка ноги в ній грузнуть і вона швидко втомлюється, так ми ходимо з часу почали а вчора уже дві годинки походили де листочки де гілочки поїли але головне побули на природі вона теж лічить,додому йдуть з задоволенням.
Ляля і Аглайя покриті а Адуся щось не проявляє охоти, восьмимісячні дівчатка Луна і Розочка гуляють во всю а Адуська не ведеться мабуть стрес ще не пройшов, добре що хоть трохи дояться з двох три літра за день є я і за це їм вдячна.
Міцно обіймаю . Тримайтеся.
Здоров’я Аглаї, швидкого одужання .
Теж думаю, що для Адусі стрес.
Як і для Вас , таке пережити …
Ви -велика молодець , змогли відігнати і захистити .
Далеко не всі так змогли б.
Та все ж думаю ,що стрес великий не лише для кізочки .
Думаю варто б якесь заспокійливе попити чи хоча б якісь збори ,чаї для допомоги вже собі . Бо це таки великий стрес … Якось я мала складну ситуацію і не відчувала , що це навантаження , поки не почала пити чай з м’ятою і не відчула різниці .
Вашої вини нема , ніхто не міг передбачити таке .
Неможливо було таке передбачити .
Я ,за порадою лікарки , яка лікувала нашу кізочку ,досі не закриваю двері і даю змогу Августі вільно ходити . І думаю багато людей з різних причин лишають кіз надворі .
Це треба просто пережити .
Пані Катю бережіть себе.
Щиро дякую за підтримку.
Кожного дня пью іванчай з перечною м,ятою він мені допомагає як і молитва.
Тому ми встаємо на ноги швидше,
любов і ласка робить теж чудеса , кізоньки це відчувають .
Я купила зерновий рукав і весь вуличний вольєр обтягую щоб вони мали змогу подовше гулять на більшому просторі а в сарай заходять полежать у тепліше і лишаються на ніч у сараї
вже замикаю вхідні двері щоб не заліз ніхто ,невідомо чи буде у них спроба ще сюди заявиться,
била палкою коли вилітали з сараю як я кричала ,може памятають що тут був опір і не прийдуть.
Теж думаю ,що навряд чи , та все ж замкнений сарай це точно не залізуть.
Забула написати .
Цієї весни мій пес поліз в бійку і я пішла розбороняти, та в процесі бійки на мене накинулася третя собака , і вкусила мене в трьох місцях . Два менш глибокі укуси на стегні заживали місяць і перестали боліти приблизно через стільки ж. А от третій , на нозі біля п’яти , боліти перестав через пів року .
І нога була спухла довго, і шкандибала місяців 4.
Веду до того ,що А - продовжувати терапію , В-бути головою , що процес довгий і розуміти , що з кожним днем буде легше . Триматися .
(Дві доби просто не могла стати на ногу і відчула як ЦЕ -на собі , як нашим воїнам і людям після …)
Тож , терапія , терпіння і час .