Робила сьогобні вперше мило, температуру дидкостів на дотик рук, робила як для зазяйського рецепт але аромат лімона добавила.
На 1 кг жиру
вода дуже холодна 330 мл
сода кальценірована 146 грам
сількухонна 2 стол.лож.
аромамасла лимону 30 капель.
Дівчаиа може хтось робив і удосконалив рецепт щоб гарно милило і відмивало то дуюе прошу скиньте рецептик мені сюди чи у особисті щоб я не шукала, голова інколи не варить нічого не можу знайти, у мене ще жиру на два заходи, хочу щоб було мило різне.
Бубу дуже вдясна.
А поки мило охолобжується то іотки виставлю пізніше нехай трохи воно набереться сили я його накрила скотчем і укутала так у тому рецепті.
Я роблю, але рецепти в мене складні. Сода повинна бути каустична, а не кальцинована.
В залежності від виду жиру по мильному калькулятору підбирається кількість каустичної соди. Робиться або холодним способом, або гарячим (з нагріванням). Милом холодного способу приготування одразу користуватися не можна, потрібно кілька тижнів чекати, поки пройде реакція. Бо можна попекти руки каустичною содою.
Десь тут на форумі, здається навіть майстер клас є, колись одна дама давала.
Описка Інна думала правильно а написала ннправильно, каустична сода да купила аж 5 кг.Інночко скинь мені ті уроки, я робила холодним способом мені нема куди спішить зложу у коробки кожне загорну і на визрівання.
Це я так пробне роьила бо жир лежав дуже давно з минулого року, я його перетопила процідила і так стояло, зараз поважила по 1 кг ,місця не вистачає у золодільніку тримала там де скважина у ямі там зимою +10 а літом більше.
вимірювать нічим то зроблю пока на абум тільки щоб не викинуть.
Цей термометер пишуть промисловий і всі бояться брать, я рішила випробувать .
Духовку відмінно показує для випічки хліба тільки зразу у відкриті дверці навожу, молоко розмішала знизу вверх і все відмінно показує, вимірювать все можна , даже коли роблю мило теж все правильно показує тільки дистанційно і ціна доступна і ненада в молоко сунуть термометри.
Юля я накупила різних і цей саме краще що ненада у молоко занурювать, а міряє даже температуру повітря в домі і на вулиці, дуже мені подобається от і хвалюсь.
В гугол забила дистанційний термометер і там видало різні і ціни різні теж, я вибрала за 271 гривну бо бачила в ютубі дівчата користувались як варили сир і я замовила.
Це виходить наш районірований, інші сорти не приживаються або дуже тоненькі.Вже після усіх випробувань зупинились на цьому сорті, мені дали черенки то назви його я незнаю.
Смаком задоволена, тепер шукаю як саме смачніше готувать щоб не довго.
Запікала перший раз у мікрохвильовці присоливши і чуть покропила оливковою олією.
От що значить не нада спішить.Робила масло не получилось після великої перерви все позабувала і не правильно зібрала сіператор,тобто не по наміченим мітка і у слівки пішов обрат виход гарний але після години збивання тільки піна,
рішила добавить молока 6 літрів в назад у молоко влила слівки нагріла і потихеньку перегнала уже не спішила, охолодила і за 15 хвилин масло збилось, попутно підійшов хліб на заквасці з заквасочки на хмелю з додаванням меду і от і хліб і до хліба смакота своя домашня.
Я до випікання свого хлібчика на дріжжах випікала давно і тільки рік на заквасці а коли лінуюсь і перехожу на магазинний страдає мій жолудок і я вже задумуюсь що не слід нехтувать своїм провіреним на заквасці який додає мені здоровя а не садить його на нівець.
І що там добавляють що так страждає жолудок,
зараз маю дві закваски ,одну вивела на вінограді їй уже рік, а другу заказала у заквасочкі аж два комплекти,
так сталось що один зразу весь пішрв на хліб і я забула оставить із опари порцію для розведення ,врятував другий комплект закваски і тепер стараюсь не забуть відсипать на подальше використання.
Закваска із заквасочки підходить швидше як опара так і заміс хліба і такий же смачний тільки цей на хмелю і з медом.
Сьогодні о півночі у мене сталась біда, чотири собаки забрались у сарай з козами
покусали чотирьох кіз дві у важкому стані не їдять і не пьють лежять і заставить не можна одвертаються, одна чорна Мія їй поведили горло вона хрипить різані рвані рани ззаду на ягодиці ,так жалко покрита місяць не знаю чи виживе.
Друга ярочка Аглай,я теж покрита ,рвані рани ззаду на стегні по корпусі мілкі зуби знать, не їсть і не пьє.
Дві козочки мама Ляля покрита місяць і дочка її Ада тут обстановка трохи радує бо обидві їдять але не встають бо мєлких ран багато і покусані ноги.
Доїмось лежачи що зможу і як получається підібраться до нижньої дійки.
На ніч сьогодні на шторі заводили у сарай щоб тепліше було і без вітру і беспечніше бо не знаю чи будуть знов промишлять собаки бо так і не вияснили чиї.
В нас по дачах всіх собак і собачників знають а це якісь приблуди або у когось утікли.
Начала колоть заспокійливе і антибіотик пока на 5 днів а далі будем дивитись по обстановці.
От так потепліло трохи і оставляла їх у вольєрі з откритим сараєм щоб могли сховаться від вітру і непогоди,
собаки повалили калітку з вулиці і зайшли у двір а тут знайшли слабке місце і все вони вже в сараї.
Мене розбудив собака а потім почула крик кіз і вибігла в сарай ,била що попало під руки вони втекли а я в шоковому стані
стала роздивляться кіз, в мене шок, це сталось 00.30 першого числа
Дівчата закривайте кіз у сараях бо зараз настають холода і кинуті собаки на презволяще без їжі ідуть шукать роблять свою чорну справу
Співчуваю Вам ,бо було в нас собаки порвали козу та козла,тримайтеся ,кізкам одужання ,можливо проти сказу треба зробити вакцину ,якщо є у Вас вет державна клініка вони безкоштовно роблять ,коли в мене собаки порвали кіз та козла визвали їх ,але кітним тоді я не схотіла ,щоб робили ,кози норм зараз ,а козлу робили ,але нажаль не допомогло .Зараз взагалі хватає і собак і лисиць .Зараз собака недалеко від сараю охороняє ,якщо є можливість у Вас собаку ближче до сарая перемістити.
Боже, якій жах. Катюша, бажаю вам вилікувати ваших улюбленець.
Укріплюйте все.
Ветлікаря не можна викликати, там може шити потрібно?
Напевно, і прокапати треба.
Рани потрібно обробляти, промивати, або обробляти чеміком, або дезіспреєм, якщо чисті. У вас є?
Допомога якась потрібна? Можливо у вас викликати ветлікаря?