ЛПХ,,Kaтюша & козы,,

У меня когда была ситуация с козленком, мне ветврач посоветовал. Вроде как антибиотик бицилин, продается в обычной аптеке.
Я просто рассказала свою ситуацию и как мы выходили.

С этим я категорически не согласна, молоко для козленка это первая еда. Какие кашки и ромашки?
Лучше пусть по 10-20 мл выпьет молоко, и постепенно повышать объем, смотреть на состояние и аппетит.
Отлично пусть ест листики и пьет молоко. Ему нужно микрофлору населить заново в желудок, а вы ему кашку. Сколько написано и переписано по поводу каш для козлят.

В идеале проконсультироваться с ветом, у нас же на форуме есть, позвоните.

8 лайков

Консультація була з Олію вет, вроді як сустави колін задніх він на сустави реагує болісно, животик спокійний не болить а от ніжки задні піднімає і більше ходить на передніх і весь час лежить, попісяє чуть поскубе сіно і лягає, зробила компрес з живокосту на ніч і вранці знову і забинтувала поки змін нема, потрошки молочко вернула випив і ще просив але добавляю по 50 мл з кожним годуванням,ніч була неспокійна.

3 лайка

Я знову у пошуці козлика для свого козиного гарему, нуболаманчакороткоухого.

5 лайков

Співчуваю. Загинув? :flushed::disappointed_relieved:

Так упав зовсім на ніжки і не контолював себе, шкода я до нього прикипіла душею.

Ой, сочувствую, маленьких всегда особенно жалко, их тяк тяжело выхаживать.

Жизнь продолжается, пусть вам повезет найти хорошего козлика.

7 лайков

Важко бо прив,язалась за неділю , да і щоб принять іншого нада буть до цього готові, я ще не готова мабуть мій хлопчик ще ненародивсь.Боюсь брать таких манюсіньких, буду брать тільки підрощених.

10 лайков

Катя, співчуваю, так шкода маленьких…
В мене в березні будуть окоти. Є дві дівчинки коротковухі, але там великий відсоток нуба.( До речі їх батько/дід також від Кіану з Іниного господарства)
Ви загойте свою рану. А козлики скоро посипляться, то знайдете свого.

14 лайков

Катя, якби хтось приїхав забрав, я б вам продала гарного хлопчика з новонароджених за гривню. Окоти в мене в середині березня.

4 лайка

Я колись взяла для рептуха чорну сітку ячейки були і є 5/5 вона не товста але така цупка що рветься тільки на з,єднанні одна сторона з другою зашита шпагатом то за два роки тільки зараз чи то зубами там сіно висмикував козел і почала рватись чи то ставав копитами.
Ми зробили ширший і довший вольєр з металевих столбів і нада загородить бюджетним чимось бо ще нада зробить навєс над вольєром щоб там було сухо від осадків і стьок зробить в одну сторону тоді сухо у любу погоду бо сарая для 8 кіз мало а ще малеча наближається яка любить
скакать і побігать
А зараз нада ще для майбутнього хазяїна коз місце зробить на вулиці і обшить ОСБ.

Іночко дякую але шукаю помісь лаланча з нубом з хорошими генами молочності зараз бо я ж рибко не молоденька мені в наступному буде 70 рочків і хочу зформувать з гарними генами кіз щоб може діти продовжили справу або хоть змогли продать а не під ніж ,життя таке коротке оглядаєшся а наче і не жив, треба поспішать.

10 лайков

Лялічка покрита Рашем 25.09.2023 роди
22.02.23 р.Ждем все нормально, ходить важкувато , мабуть трійня буде другий окоз, це козочка у якої було дівоче вимя і доїлась до покриття за першими родами молоко на пікі 4 літра, зараз за місяць стало просипатись потроху вимя, запустила дуже рано 2,5 місяці кітності.

8 лайков

Прошу поради,.
Другий окоз буде 22.02 срок вага у козочки до покриття була 65 кг.
Сьогодні стала кульгать на задню ліву важко ходить , чи нада уколоть кальцій глюконат і в якій дозі.
Дівчата допомагайте не хочу щоб злягла Лялічка.

Катя, сьогодні 21.02. Може завтра і окотиться, а там по обстановці вирішите колоть-не колоть. А копитко не болить?
У нас у Мілки з копитами прямо капець. Так вони швидко у неї заростають, що приходиться і кітній обрізать. Не скільки в довжину ростуть, як підгинаються з обох сторін і получаїться як кульочок. Набивається ж туди все, особливо зараз, як болото. А ще під черешнею є багато кісточок, то як ота горошинка попаде в копитце, зразу бачу що починає шкандибать. ЇЇ ж туди тягне магнітом, там травичка.

3 лайка

Олічка копита це я зразу обдивилась все нормально а так як у сараї глибока підстілка то я їм підрізаю часто ,неділю як всім навела манікюр ,цілий день хромає і вечором перед годуванням обдивилась ноги все нормально широко розставляє і як та качка, ми ходили трохи по дорозі де яблука попадали морожені, по дорогах ожеледиця а під водою лід може десь трохи розтягула мишці, я боюсь шо може нехватка кальцію бо кальфостоніка не купила а яблока квашені даю то думаю що десь вимивається,багато не даю в общому десь по пару яблочок порізаних да ще визбирубть по садах і в ліс люди виносять.
Я дуже за неї боюсь бо виросла з місяця без мами і молоко ніяке не взяла а в прошлому році був і кальфостонік і для сухостою купувала а в цьому році голяк у мене .

Сьогодні 22.02 ранок на ліву ногу прихромує, їсть пьє як завжди мало рухається закрила в родові щоб ненароком ненавредили їй бо положила сіно то йде перетусовка.

Сьогодні 23 .02 ранок Все як і було і було.
Я вже починаю сумніваться що до пологів хоть і велика і важко ходить адже в нас записано два сроки,
25.09.22 р ,перший це коли крилась першого разу але я небачила щоб Ляля ставала горбіком, Раш робив продуктивну садку аж вигнувсь.

Друге покриття було рівно через 21 день
15,10.22 р то роди припадають на 14.03,23 р.
Невже вона можить скільки ходить така здорова я їх не перекормлюю даю все дозовано бо в цьому році сіно паршиве і приходиться його перетрушувать і перебирать ,
зернові хороші.
Із зерна маємо овес, ячмінь, кукуруза і ціла і бита, висівки, макуха соняху, трохи гранул люцерни, гранули жому буряка а яблука і свіжі і квашені, + випас один раз в день коли 1.5 часа коли 2 в залежності від погоди а в лісі кора сосни що попадала , хвоя її багато але чомусь їм вона не до смаку а біжять і обгризають кору не тільки на стовбурах а і на гіллячках,
кози це така загадка природи що я їх не розумію, інколи ходимо ходимо різноманіття повно а вони даже не нагнуть голови і щось винюхують своє.

6 лайков

Катя, окотиться ваша коза. От у нас Майка, це та коза що продали в минулому році, на 153 день окотилася, без всяких ранніх признаків. Все буде добре.

3 лайка

Олічка переживаю як перший раз, ще ніколи такого не було а війна мабуть перевернула нам мізки.

3 лайка

Приміика для себе
(Проноси,коли на зцм перевожу хлопців шашличків,коли з сіна на траву,або зернові збільшую,курчат випоюю,навіть сама після рожистого запалення та довгого курсу антибіотику,коли ніякі лінакси та ін. не допомогало прийняла 3 дні і все норм :rofl: В тому році коза від стресу,коли бахкало поряд став рубець з 4,5л за дві доби на 0,5л ушла,дала тимпанол, вколола ветозал один раз все що було,а далі байкал,за 2 тижні до 3,5л повернули).

3 лайка

Пройшов час і у Лялічки ніжка нормальна , провела чистку ракотиць помила содовим розчином і замазала дезі спреєм, десь видно на щось наступила і получила тріщинку, зараз все гаразд ходимо по лісі гризуть кору.
А срок родів все таки другий припадає на 15 березня, жду і переживаю. .

7 лайков

Все буде добре ,не переживайте ,сама така буває переживаю ,а потім з полегшенням видихаю після окотів.

3 лайка

Вона в мене особлива , виросла без мами з місяця і без молока взагалі, невзяла ні соски ні з миски ні з чого а зразу паслась разом з козликом і їла сіно зернові і вода одне добре що хоть зернові з кальфостоніком вилизувала начисто от і переживаю що б все в неї було добре.

1 лайк