У меня также были две такие дамы, окотились и всё нормально, ни каких последствий.
А от якщо б купить? купили б таку?
Постає питання, для мене їх уже буде занадто у цьому році, людей нема озочих на молочні продукти від 5 кіз а тут їх добавиться аж 5.
Хочу додержать щоб гарно виросли і покрить а потім на ринок.
Що до цьої козочки, коли питання про гроши то інша справа. Для себе “на молоко” можно, так як вона тут народилася, самі ви приймаєте рішення про її долю (вона може бути доволі продуктивною).
З другого боку, ця доля може бути схильною до захворювань у майбутньому. Продав її в друге господарство, вона може показати себе доволі слабкою, хворою. Вам не потрібна слава господарства, яке випускає в мир слабких, тварин.
На мою думку, її краще з`їсти, або лишити собі на молоко.
Оце відверто і чесно.Щиро дякую.
Одна голова харашо а дві краще.
Разом гарно приймать рішення.
Так паганого не хочу ні собі в першу чергу а другим тим паче.
Мені дійних досить і так як війна і невідомо що нас жде попереду хай буде для нашого виживання у скрутну годину.
Доброго дня та мирного неба!
Кардинально проти таких висновків.
В вашому тексті слово МОЖЕ треба написати великими літерами, щоб “молоді” козоводи більш звернули на нього увагу і щоб не несли далі, як ствердження і не доводили з піною у рота, що так буде.
@Katja зі свого досвіду пишу, що дівоче молоко може з’являтися у підлітків кізоньок не обов’язкого симетрично. І це не означає, що коза слабка або хвора, це або подразнення періодичне молочної залози, або генетика. Не можно вибраковувати козу тільки по тій причині, що у неї з’явилося дівоче молоко.
Давайте не будемо робити фейсбуковий базар з більшістю жахливих рекомендацій або висновками, висосаними з пальця.
Дякую сонечко за відвертість.
Я спочатку мучилась на самоті з своїм досвідом от якраз такого випадку у мене не було , було день два або до неділі вимячко як з набряком а так як ця уже майже три місяці і досі не приходить у норму.
А хочеться вірить що все буде добре, адже коза вирощена своїми руками багато значить.
От і закінчилось літечко на яке ми всі сподівались що нарешті все закінчиться і буде наша перемога а вона все тянеться і тянеться і на душі більша тривога і біль за майбутнє.
Козочки в хазяйстві лишились всі 5 голів і ніяк не хочеться з ними розставаться.
Думки були подарувать тим хто постраждав і знову хоче розвести але щось мовчять люди або не спроможні їздить і забирать.
Виставляла дві дойні в обмін на сіно або за гроші теж тиша,от і попробуй скоротить.
Люди бояться зараз зв’язувати себе тваринами
Але ж вони допомагають вижить, невідомо що буде дальші.Дай Боже щоб було все добре
Поїхали сьогодні мої козочки Миня і Лілу до @Aleksandr_Kalinin на постійне місце проживання кормить діток своїм молочком а там і сирочками і маселком.
Може тепер я хоть трошки матиму час для відпочинку, молоко вже не буде у такій кількості щоб перероблять.
Чесно кажучи кожного дня 12 літрів для мене це занадто.
Але ж і підростуть ті які остались ярочки і знову почнеться все спочатку.
Тут будуть іти методом відбору.
Оставила 2 ярочки від Мультікового сина 50%камерунця ламанче нубійки зааненки і камерунські крові у їх прилинули от цікаво що дадуть по молоку бо бабушка 5500 давала мама за першими дає більше 3 літрів.
Так хочеться дождаться, цікавість роздирає а вони такі шикарні козочки обезрожені.
Мія така діваха упитана а Ада як модель, трохи щось фото мордочку передало погано.
Красуня Лілу первістка, дві козочки виросли під нею і лишились дома
Миня після другого окозу козочку вигодувала до 8 місяців і якби не лівчик то мабуть до останнього мамку смоктата б.
Розуміння вам мої любимі козульки, будьте слухняними і швидше вживайтесь у нових господарів…
Катюша, Ви молодець! Чесно кажучи, я сама подумувала як з Одеської області хоч одну відправити Саші, бо знаю як це без молока.
Нехай щастить кізкам!
А до Вас щоб вернулось добро 1000 раз більше.
Дякую за побажання.
Я так подумала, мої діти не пьють молоко не їдять сир то навіщо я буду так себе гробить лучше хай дітки пьють вони ростуть їм дуже потрібне молочко і сир.Хай їм на здоров’я буде.
Катя, Ви золота людина. Нехай кожна краплина молока, яке дадуть ваші кізоньки діткам, повернеться до Вас здоров"ям і достатком.
Дякую Олічка.
Знаїш я ніколи не думала про себе у першу чергу а тут така ситуація що душа сама підказує що робить.
І не головне зараз у нашому житті гроші в першу чергу це людяність .
Сьогодні у нас так сказать непогода ,вийшло ми у три години і тут плани різко міняємо бо нада напастись але припускаїться дощик і ми прямуєму у дубовнік щоб було де заховатись.
Прада тут теж різноманіття вистачає але ж ми любимо голови позадирать і шукать ще краще.
Дуб це одне, липа також є, даже шовковицю знайшли і як у тій казці про кленовий листочок, все дальші і дальші .
Для мене також є чим зайнятись , я рішила трошки нарізать ягод бузини а от тут тепер хто перший, я у сумку а вони в рот і в мою сумку, приходиться буть шустрішою щоб нарізать і утікти щоб не відняли.
От таке пасовисько у нас вийшло.
Але потрозу боки наростили.
І наша Мілка любить ягоди чорної бузини. Балую її.
Вчора ходили на пасовище доїдали решту бузини , збирали жолуді і я непомітила як нестало моїх кіз, поруч з дудовою просікою поле кукурудзи от вони і майнули, не чутно і не видно тільки я розриваюсь гукаю і хрипну від крику, перелякалась до смерті адже і звонок прозвенів що нада повертаться додому бо скоро потемніє а я стою згадала що я ще умію свистать і ну насвистувать, от тільки через пів години вони прийшли і погукали мене зовсім з іншого боку, за весь час що я тримаю кіз це мені вперше таке трапилось, от тільки кажеться де вони можуть подітись ааа можуть ажде від гулу самольоту і від вертольотів летять всі в різні сторони.
Фух дома, можна хоть трохи відпочить і на дойку пора збиранить але ще не скоро я угамую свій страх і розгубленість, заспокійливе нада пить обов’язково.
Добре Катя що ваша пригода гарно закінчилась
У цьому році у мене тиква ну щовсім пагана даже на кашу нема чого вибрать все йде курочкам а мене виручають сусіди то я почала по їх рецепту робить запіканки дуже смачно.
Перший рецепт із творогом дуже смачний але добавить розпушувач і коли спечеться то підождать коли гарно охолоне бо в мене розвалилась середина , перевернула гарячим на блюдо.
Другий рецепт ще не робила.
Можливо комусь із наших хазяїчок буде цікаво бо я запіканку робила вперше.