ЛПХ,,Kaтюша & козы,,

Це я вже на низ поставила 2 партію .
Верхній уже до половини висох.
Буде ще одне дечко на чуть пізніше.
Жалію що коли зривала зілля викинула перечну мяту вона так між зіллям позаростала що прийшлось викинуть.
Надіюсь що до зими ще щось відросте, вона така сильна аж очі від неї холонуть а смачний тоді чай з Іван чаєм разом можна листочки малини , смородини теж насушить поферментувать і добавлять у чаї.
Я зараз чаї не купую роблю сама і діти уже на Іван чай підсіли, кажуть смачний.

11 лайков

А зараз трохи поексперементую купила грибну приправу і паприку обсиплю сир валансе що получиться у мене.
І так як форм під валансе не маю я зробила як полінця.хочу дітвору свою почудувать.

Що робить коли дощ на памовище не пускає
Витворяю чудіса.

30 лайков

А полінця як зробили? Не уж то форма из поллитровых бутылочек? так по дну вроде не похоже :thinking:

Катя, какая Вы молодец!

4 лайка

Ні Таня видумка моя.Коли в формі сир уплотнивсь я цого виложила на 2 салфетки бамбукову і селіконову і робила як роблять роли.

2 лайка

Не вытерпела и заварила чай, ну очень вкусный
да вкус сушки,отлично теперь чаи мои с разным вкусом что я и добивалась.
Не стоит весь лист заготавливать в одно время.

4 лайка

Танюша я так не люблю такую погоду,
когда сидеть дома и сносит крышу, вынуждена что то придумывать, оно и самой интересно и когда спрашивают я говорю что хочу то ворочу пробуйте нравится и покупаем, другой раз интерес превыше всего.
Им интересный сырок необыкновенный и они пробуют и покупают а подстраиваться чтоб тот или иной сыр был точь в точь похож я не преследую эту цель

2 лайка

Вообще не врубаюсь :dizzy_face::joy:
Ну да ладно

Ну що ж не врубаєшся? Вибач, ну роблю я сир приблизно не придеожуюсь точної технології і рецептури.
Ноги болять стоять біля плити довго то й роблю все приблизно.На смак подобається.Я нікого не закликаю робить так як я.Я роблю все так як я хочу , на видумку кожен має право.

5 лайков

Я не в коем случае не хотела Вас обидеть. И говорю совсем не об этом

Вот тут я вообще в захваті від Вас!
Я не поняла как Вы делаете форму “полено” вот и всё

1 лайк

Так ложим бамбуковий коврик так, наступний крок по середині сир, накриваємо2 ма салфетками і натягуємо салфетку з запасом щоб не видно було сиру і так як затягуємо салфетку до себе з сиром і та як роли роблять тоді края підправила і солю посипаю активованим угіллям розтовченим бутилкою і посипаю з ситечка все .
Попробуй та з тістом або з пластиліном попрактикуваться я вчилась колись на глині.

5 лайков

Таня я б засняла да не вмію відео загружать.

Попробую так пояснить.

Так з запасом салфетки притягувать до себе і прижимать щоб те що в середині тоншало.так получиться поліно з нерівними кінцями.Ставиш на кілочок вирівнюєш одну сторону потім другу просто по чуть стукаєш щоб полінце край був красивий або відріж і з’їж.

3 лайка

Катя ви молодці,такий цікавий спосіб придумали і дорогоі форми не потрібно.:+1:

4 лайка

Катя, та Ви ж бачили в Києві, які маленькі полінця продають. Я пробувала - смакота. А присипочка на них - хто що придумав. А Ваші сирочки гарні, і смачні, я впевнена.

1 лайк

Так рівняєм

3 лайка

Оля я бачила але то одне а свої друге.Вони роблять у формах а я з обичної форми витягла коли вже збігла сиворотка і воно було вже сухувате.я захотіла зробить по своєму як роблять роли бо форми такої нема і бутилок тиких тоненьких також нема от так мені підказала дочка як можна зробить, тоньше не получаїться бо потом тріскається тільки такі держать форму.Нічого дождусь і зніму пробу першою.Тепер буду шукать бутилочки пластикові від дитячого соку в відріжу верх і дно і буде мені форма .тому що на валансе форми дорогі не по моєму карману.

4 лайка

Та я ж і кажу - молодець, придумала і ділитесь.Я ніяк не рішусь на сири з пліснявою. А інші сири не набираються ? А то почитала , кажуть - зробиш раз і все в холодильнику буде в білому пушку.

2 лайка

Оля не правда, коли я перший раз зробила то в лоток поставила все разом з остальними продуктами ,пушку не було по цей час.

1 лайк

Катя, заставите Ви мене робити такий вид сиру! От Іван навчив косичкучи моцареллу, тепер роблю щотижня.

2 лайка