Кальциево-фосфорный балланс в рационе коз

І там, до речі, відсутній магній і сірка.
Що значить

?

концентрований корм – конц. корм

До речі, про удій: в позаминулому році удій був 4-5 л без премікса на літо, але бігати почали пізно (під зиму), коли накопичили достатню к-сть речовин. В минулому році перед гоном я подавала премікс і гон почався раніше. Виходить речовин не вистачає.

Чому Ви так вважаєте?
Яке співвідношення вважаєте нормою для жуйних і чому?

1 лайк

на форумі досить багато тем пов’язаних мікро та макроелементами, я щиро не розумію ваш інтерес до кальцію. Кальцій це макроелемент його достатньої кількості в кормі. В одному кг трави кальцію міститься близько 2,5 гр. Козі необхідно від 10 гр до 26 (максимум) гр кальцію на добу. Це не той мінерал, на який необхідно звертати увагу.

4 лайка

Не розумію: а на що мені звертати увагу?
Я якраз знайшла (дякую за ссилку) ось такий кальцій гідроксиапатит. Тут і засвоюваність є, хороша, і баланс, і магній, і сірка, тільки міді нема.

Думала замість премікса на пасовищний період до зернових.

А яке може бути звикання до мінерального преміксу, коли мінерали не виробляються в організмі, а тільки поповнюються з їжею? Це не вітаміни і не гормони, які синтезуються в організмі.

1 лайк

Тобто до вітамінів виробляється звикання, а до мінералів —ні?

Якщо давати мінімальний мінімум, все інше кози будуть здобувати з їжи. Це не стосується кіз з 3-4 літрами на піке.

1 лайк

Чому не купити звичайний премікс для КРС?

А навіщо козам багато міді? Не зустрічала таку інфоомацію, поділіться.

Ви натякаєте, на вітаміни чи мінерали? Чи на те і те?

Я й хочу. Тільки «лучше недокормить, чем перекормить». Якщо є чисто мінеральний премікс, то я хочу його. Лизунець, думаю, малоефективний.

Аля, а Ви пасете кіз?

Користуйтеся пошуком, будь ласка. Всі конкретні питанні задавайте у профільних темах. На форумі все це є.

Ви про що? Про те, чи Аля кіз пасе?

А ви свої дописи передивіться, там не одне запитання.

3 лайка