Гора Магура в Карпатах

Кицька така красотка, така цікава і розкраска прикольна. Сказав чоловік, що вона на рись похожа.

1 лайк

Да. У островных пород такое бывает. Они и по сей день живут в дикой природе и легко приручаются человеком, характер не отличается от домашних. Кошка с «собачим» характером, я подбирала для алабая, чтоб не пугалась собак. Проблема - может нападать на чужих собак, часто погибают от этого.

2 лайка

Так, дикі гладіолуси. Тут надзвичайна природа, маю багато фото, але ж підвішу форум, якщо все це заллю… В Карпатах існують ендемікі, що ростуть або живуть тільки тут і більш ніде у світі.

11 лайков

Мої курочки - шовкові китайськи стандарт. Та Карпати :slight_smile:

20 лайков

А на цій галявині, де таке гарне і мабудь смачне різнотрав’я, можна пастися кізкам?

1 лайк

Це чужа ділянка. Особливо дивує там біла конюшина величезного розміру. Тут бувають ділянки у людей, що навесні вкриті шафраном Гейфеля, тим самим, що іде як дуже цінна приправа.
Ми з козами будемо ходити вгору, малу кількість кіз можно пасти в заповіднику без дозволу.

9 лайков

Кожного разу, відвідуючи европейською країну у відрядженнях (а я була в практично у всіх, за вийнятком Швейцарії та якихось крохотуль), я відчуваю красу нашої країни та зітхаю від суму, як ми не навчилися цінити нашу землю та її красоти. На жаль.

21 лайк

Всі ми дуже хотіли побачити “закордон”, тому що це було заборонено. Я вперше попала в 89-му до Польщі, потім вже була в інших країнах. Дивує менталітет. У нас, якщо хтось палить сміття, то це соромно - викликати поліцію. А у них соромно не викликати, бо така громадянська позиція: Сьогодні я промовчу, завтра сам отруюсь цім димом, тому що всі будуть робити так.
Я, доречі, в Києві викликала поліцію, тому що сусіди палили сміття і на моє зауваження сказали, що робитимуть що хочуть на власній ділянці. І були дуже здивовані, коли поліція їм пояснила, що не можна палити навіть листя! Нажаль, їх не оштрафували, а тільки провели бесіду…
А наша Україна чудова :heartbeat: Зараз трохи покажу тільки біля нас.

11 лайков

Гора Ягідна, 1216м. На першому фото вигляд з нашої ділянки: зліва від полонини в снігу знаходиться ця гора Ягідна, дуже люблю цей маршрут, з хати вийшла - і туди. Збираємо там гриби, ягоди, трави та гарний настрій :slight_smile: Фото не передає того простору, що відкривається, з’являється бажання розкрити крила. На фото донька з подругою та чоловік. Чоловік ще й працює, на вершинах ловить тирнет.

34 лайка

В 100 км від нас “Українське мертве море” Інколи їдемо туди на день, маємо альтернативу відпочинку на морі :beach_umbrella: По дорозі Рахів, Кваси. Набираємо лікувальну квасівську воду, природно-газовану, трохи вонючу, але дуже корисну.

В історичних документах теперишнє Солотвино вперше згадується у XIVст., проте саме на територіі Солотвино археологі знайшли римські солекопальні II cт. н.е. В середні віки Солотвино було основним постачальником солі до країн Західної Європи. Сіль туди доставляли т. зв. Соляним шляхом. В ті часи уздовж цього шляху було побудовано левову частку усіх замків Закарпаття. Зараз Солотвино відоме, передусім, як лікувально – оздоровчий курорт. З 1968 тут практикують лікування астми та інших захворювань дихальних шляхів в спеціальних палатах, розташованих на глибині понад 200м. В 1976 р. було побудувано Українську республіканську алергологічну лікарню, яка успішно працює до тепер. Ропа(насичена солями вода) потрапляє безпосередньо з шахти. На воді можна полежати, тому що вода саме виштовхує тіло на поверхню, що створює ефект невагомості.Солені озера Солотвино містять лікувальну ропу та сульфідну грязь. Навколо озер розташовані пляжі, кафе, бази відпочинку.

![IMG_8489|666x500](upload:/

32 лайка

Яка краса!..
зачарована…
Здається, що і жити, і працювати там легше. Хоча , мабудь, тільки здається…
Дякую.

2 лайка

Дякую за цю інформацію. Про шахти знала, колись родичка чоловіка туди їздила на лікування. А про мертве море - ні. Може, стане комусь у нагоді?

1 лайк
  • з Закрпаття mirdokegl
5 лайков

А сторіночка Ваша десь є? Не знайшла я.

Супер фото! Лайк Вам

2 лайка

сторінки поки що не маю.

1 лайк

А жаль, у Вас гарні кози, може і ще є про що розповісти.

1 лайк

Рада знайомству! А звідки?
Яких козочок маєте? Відкривайте сторінку, я вже навіть без кіз оселилася:)

5 лайков

Маю англо-нубійські кози. Зараз ідуть окози.

9 лайков

В Закарпатті тепло, як в Криму, можна і нубійських. Ми зі сторони Прикарпаття, та ще високо на горі, мороз та вітер бувають сильні. Я вже як породу обрала коротковушок.

4 лайка