Будиночок для друзів на хуторі Михайлівським

Сьогодні ми гуляли вже за межами нашого двору. Нічого так. Мія трималася ближче до мене, дітки поряд, старші кози та козенята потроху звикають… все добре.

24 лайка

На фото дві моделі! Удачі дівчаткам!

1 лайк

Ну а це вона в образі.

19 лайков

Очень интересно получилось…:star_struck:

1 лайк

Зранку була чудова погода. Трішки прогулялися.

18 лайков

А тим часом чоловік зробив нам отаке!

22 лайка

Ну наконец! А то смотреть на шикарное сено под ногами коз было выше моих сил. Теперь окажется, что его не так много надо :wink:

4 лайка

Спасибо, я ему передам!

И я о такой экономичной кормушке мечтаю! Надеюсь «допилю» мужа… тк сено уже заканчивается…, а подстилка в козовние местами 80 см достигает :cry:

1 лайк

Хи-хи-хи… я уже и выносила, весь ягодник в сене-соломе.

Девочки, вам бы коз… голов 20… быстро отучат от расточительства. :smiling_imp:

5 лайков

У меня и это количество коз вызывает панику в отношении объемов выброшенного « на ветер» сена…

3 лайка

А бОльшее количество вызовет не панику, а жадность и жалость — и вопрос бы решился намнооооого быстрее :wink:

5 лайков

Ось знайшла на фб у дописі моєї коліжанки біолога.
Освіжим ботанічну термінологію.

Біб це або рослина, або плід. Плід боба (квасолі, арахісу) не насіння, а те, що помилково називають стручком. У квасолі і гороху нема стручків, це боби. (Глянула укрвікі статтю “стручок”. Вона проілюстрована горохом. Мвхахаха)

Плід перців, до речі, також не стручок, а псевдо ягода.

Стручок ванілі це також не стручок, а коробочка.

А де стручки? Стручки у гірчиці або капусти. Якщо стручок ширший як довший, то його називають стручечок - у грициків.

(Почитала коменти, уточню. Кочан капусти це не плід. Бульба картоплі це також не плід. Плід картоплі - ягода. Бульба це не корінь, а пагін. Видозмінений пагін).

Горіх це не те, що ми їмо - це весь плід разом зі шкаралупою. І не у волоського горіха, бо у нього кістянка. Арахіс це взагалі не горіх, а насіння всередині боба.

Кедрові горішки не кедрові і не горішки. Це насіння сибірської сосни Pinus sibirica. Кедр, нагадаю, Cedrus.

Але горішок є. Плід гречки це горішок. Живіть з цим.

Щоб двічі не вставати. Жасмин це не жасмин, а чубушник Philadélphus. Хоча деякі і називають його садовим жасмином. Тру жасмин Jasminum зустрічається у нас як кущ з дрібними жовтенькими квіточками. Хоча є різні.

Акація це не акація, а робінія Robinia. Тру акація Acacia схожа на мімозу Mimosa. Те, що продається як мімоза, це насправді акація. Але це навіть різні роди.

Підсніжник і проліска це дві різні рослини.

Ромашка це не квітка, а суцвіття. Причому не всяка ромашка ромашка. Іноді це королиця.

Полуниці це суниці садові. Полуниці також є, але вони ростуть в лісах. В лісах ростуть також суниці лісові.

Плід полуниці і суниць не ягода, а багатогорішок. Ягода, нагадаю, у перця, який не стручок. І в кавуна. Банан тоже ягода. І помідор.

Хто нагуглив у кавуна плід “тыквину”, вітаю. Ви або погодитесь, що це різновид ягоди, або буде залік по структурі і ембріопоходженню перикарпа.

Малина також не ягода, а багатокістянка. Вишня також не ягода, а кістянка.

Плід горобини також не ягода, а яблуко. Груша також яблуко.

В лісі збирають не гриби, а плодові тіла.

Чайний гриб також не гриб, а симбіоз бактерій і грибів.

А гриби взагалі не рослини.

Стебло в цибулі це те, що ми називаєм денцем (коли обрізати цибулину, то місце, звідки корні стирчать). Зверху цибуляча зелень - це несправжнє стебло.

Вловили вже закономірність? Здогадуєтесь, що какао-боби це ніякі не боби, а насіння в ягоді? А кава це не боби, і не ягоди, а що?.. правильно, кістянка.

Що ще?

Ах да. Плече це надпліччя, а плече це від ліктя і вище. Передпліччя це від ліктя і нижче до кисті.

14 лайков

Ух ты! :cowboy_hat_face: о сколько нам открытий чудных…

3 лайка

Ої уж ці науковці, і біології, зокрема. Жаки Паганелі. З усім погоджуюся

1 лайк

Люда, доброе утро! Вчера у меня был знаменательный вечер…муж ВПЕРВЫЕ САМ сказал - козочек бы завести…задумчиво так…и на меня косится… поговорили немного на эту тему и решили в будущем (этим летом начнем забор городить и сарай строить) на след год взять маленьких коз, нам молока на семью только, а больших побаиваемся ибо впервый раз в первый класс. К тому же 6 соток не располагают к табуну… это вступление :blush:
хочу распросить как ты доишь таких маленьких, как себя ведут, сильно ли прыгучие, ну исколько молока дают в норме…1 литр хоть будет?

4 лайка

Ми вже гуляємо з маленькими далеко … метрів за 500, але часа три Сьюзі витримує.

22 лайка

Оце чоловіче рішення) 6 соток не футбольне поле, але ж вони і не повинні пастись на городі… Є куди з ними піти погуляти?

Все, що не з‘їли кури та кози - квітне !

12 лайков