Ось на таке пасовище я можу здатись зі стадом і з козлом.
Якби ще туди пастуха гарного…
Та мені вже дідок би для розмов і помірної допомоги підійшов.А Вам молодим і пастуха гарного би.
Вєра, ви на фото років 35 виглядаєте, без шуток.
Може вівці?
А ще я хочу вам всі нагадати, що «на багатих селах» на газон сипляться таку хімію, що…
І вівці там, і кози. Пишуть, що вівці витриваліші і “косять” до жовтня, а кози раніше мусять в хлів.
Ой, чого тільки маркетологи не напишуть! Самі знаєте, що коза травичку трохи поскубе і піде шукати їжу для неї смачнішу.
Головне, щоб їх не привязували, а коли будуть по волі бігати, то і травичка і листочки.
А так же кора, молодые побеги/веточки, цветочные клумбы
Такого племенного козлика нельзя здавать в аренду, очень хорошо, что Зоя @zoia1 не выпалила ему рожки, потому что ему надо охранять своих козочек на поляне.
Славно уже підріс. Поки був менший думала що він більше пішов статурою до мамки ламанча, а тепер дивлюсь і таткові гени бачу
Мені всора позвонили і попросили здати в аренду козу заради молока. Це було вперше і несподівано…
Віддати кращу козу - не по фен-шую) віддати гіршу - аналогічно) гіршу в смислі що не привчена доїтися бо першоокотка - то я з нею зараз воюю… Крім того у мене машинна дііка, а там же напевно ручна…
Ціна не зрозуміла… Кіло в день зерносуміш це 200 грн в місяць, а молока теж дає літрів 200 при ціні від 50 грн - тобто на 10000.
Питання - скільки може коштувати оренда?
А таке щоб просили пускати в сусідський город бур’яни повигризати на закинутій ділянці.- було. Але кози не овечки, кози газонокосилкою не працюють
Але ж зерно будуть купувати і згодовувати для кози орендарі. Поратись біля неї і доїти будуть орендарі. Але одна коза не може бути. Нехай беруть дві: одну дойну і одну молоденьку для компанії, щоб не було стресу. Думаю в місяць оренда 1000 грн. Але треба контролювати, чи правильно годують, випасають, напувають, де тримають.
Да невозможно проконтролировать. Вы же не будете каждый день смотреть, как и чем ее кормят. Сказать могут одно, а делать совсем другое. И притащат вам потом козу с кучей болячек, либо с остановленным рубцом. Хорошо еще, если жива останется. А вам потом лечить эти маститы, хорошо, если не пастереллезы, от которого потом совсем караул.
Ну а вдруг коза клеща инфицированного у них подцепит. Дело на часы…
Ни за что бы я не отдала в аренду своих животных.
Наталья, а у вас есть козы?
Возьмут в аренду, посадят на цепь и будут просто доить. Это же ужас.
Ну не обов’язково такі орендарі трапляться. Я думаю по перше Олена знає тих людей, якщо запитала за ціну. А по друге без
юридичного договора , тим більше якщо дорога тварина, не можна давати в оренду навіть дуже знайомим людям. У нас в свій час тримали одну корову на два господарства. Тиждень жила в одних господарів, а тиждень в інших, але за корову платили пополам.
Тут немного другая ситуация, как я понимаю. Оба хозяина являются владельцами коровы и заинтересованы в ее здоровье. А арендатору пофиг, что будет после него. Ко всему же арендатор, скорее всего, нулевой в вопросе козоводства.
Ну я думаю не всі такі безвідповідальні. І людину, що не кажіть а видно, як відноситься до тварин і який у неї характер. Я наприклад в оренду давала кроликів . Кролички навели кроленяток, а мені потім віддали відкормлених, а кроликів залишили собі. І вернули таких кроличок, що були більші чим мої. І я бачила, як ніжно до них ставилися. Так, що різні люди є.
А если договориться продать, а потом выкупить обратно свою козу, если с ней все в порядке. Вероятно, коза нужна временно и ее не хотят покупать и резать потом. Хотя я бы не связывалась. Лучше пусть покупают молоко.