Аренда коз

Ось на таке пасовище я можу здатись зі стадом і з козлом. :rofl: :heartbeat:

2 лайка

Якби ще туди пастуха гарного… :heart_eyes:

1 лайк

Та мені вже дідок би для розмов і помірної допомоги підійшов.А Вам молодим і пастуха гарного би. :blush: :joy:

7 лайков

Вєра, ви на фото років 35 виглядаєте, без шуток.

2 лайка

Може вівці?
А ще я хочу вам всі нагадати, що «на багатих селах» на газон сипляться таку хімію, що…

4 лайка

І вівці там, і кози. Пишуть, що вівці витриваліші і “косять” до жовтня, а кози раніше мусять в хлів.

2 лайка

Ой, чого тільки маркетологи не напишуть! Самі знаєте, що коза травичку трохи поскубе і піде шукати їжу для неї смачнішу.

6 лайков

Головне, щоб їх не привязували, а коли будуть по волі бігати, то і травичка і листочки.

1 лайк

А так же кора, молодые побеги/веточки, цветочные клумбы :grin:

8 лайков

Такого племенного козлика нельзя здавать в аренду, очень хорошо, что Зоя @zoia1 не выпалила ему рожки, потому что ему надо охранять своих козочек на поляне.

16 лайков

Славно уже підріс. Поки був менший думала що він більше пішов статурою до мамки ламанча, а тепер дивлюсь і таткові гени бачу :heart_eyes:

4 лайка

Мені всора позвонили і попросили здати в аренду козу заради молока. Це було вперше і несподівано…
Віддати кращу козу - не по фен-шую) віддати гіршу - аналогічно) гіршу в смислі що не привчена доїтися бо першоокотка - то я з нею зараз воюю… Крім того у мене машинна дііка, а там же напевно ручна…
Ціна не зрозуміла… Кіло в день зерносуміш це 200 грн в місяць, а молока теж дає літрів 200 при ціні від 50 грн - тобто на 10000.
Питання - скільки може коштувати оренда?
:grinning:

3 лайка

А таке щоб просили пускати в сусідський город бур’яни повигризати на закинутій ділянці.- було. Але кози не овечки, кози газонокосилкою не працюють

3 лайка

Але ж зерно будуть купувати і згодовувати для кози орендарі. Поратись біля неї і доїти будуть орендарі. Але одна коза не може бути. Нехай беруть дві: одну дойну і одну молоденьку для компанії, щоб не було стресу. Думаю в місяць оренда 1000 грн. Але треба контролювати, чи правильно годують, випасають, напувають, де тримають.

1 лайк

Да невозможно проконтролировать. Вы же не будете каждый день смотреть, как и чем ее кормят. Сказать могут одно, а делать совсем другое. И притащат вам потом козу с кучей болячек, либо с остановленным рубцом. Хорошо еще, если жива останется. А вам потом лечить эти маститы, хорошо, если не пастереллезы, от которого потом совсем караул.
Ну а вдруг коза клеща инфицированного у них подцепит. Дело на часы…

Ни за что бы я не отдала в аренду своих животных.

Наталья, а у вас есть козы?

13 лайков

Возьмут в аренду, посадят на цепь и будут просто доить. Это же ужас.

3 лайка

Ну не обов’язково такі орендарі трапляться. Я думаю по перше Олена знає тих людей, якщо запитала за ціну. А по друге без
юридичного договора , тим більше якщо дорога тварина, не можна давати в оренду навіть дуже знайомим людям. У нас в свій час тримали одну корову на два господарства. Тиждень жила в одних господарів, а тиждень в інших, але за корову платили пополам.

Тут немного другая ситуация, как я понимаю. Оба хозяина являются владельцами коровы и заинтересованы в ее здоровье. А арендатору пофиг, что будет после него. Ко всему же арендатор, скорее всего, нулевой в вопросе козоводства.

6 лайков

Ну я думаю не всі такі безвідповідальні. І людину, що не кажіть а видно, як відноситься до тварин і який у неї характер. Я наприклад в оренду давала кроликів . Кролички навели кроленяток, а мені потім віддали відкормлених, а кроликів залишили собі. І вернули таких кроличок, що були більші чим мої. І я бачила, як ніжно до них ставилися. Так, що різні люди є.

4 лайка

А если договориться продать, а потом выкупить обратно свою козу, если с ней все в порядке. Вероятно, коза нужна временно и ее не хотят покупать и резать потом. Хотя я бы не связывалась. Лучше пусть покупают молоко.

3 лайка