За месяц до окота из обоих сосков вытекает молозиво

Катюша, невже у Вас %камерунки дають спочатку більше молока ніж нубійки?
Моя камерунка кормить свого козлевіча і мені 500гр є але не більше.
Просто цікаво як у кого.
Камерунки процентні менші від нубійок, відповідно меньше їдять а молока дають нормально.
Тоді у Вас хороші єкземпляри.

2 лайка

У камерунок (87% і 37%) удій був за день. А у процентних нубійок я написала за ранок. Я ж пояснила, що удій ранковий, а остаточно дізнаюсь після відлучення козенят

2 лайка

Ні я не ціджу. У мене питання, чи потрібно в моєму випадку робити масаж вим’я? Дехто рекомендує це робити первокоткам, буцімто щоб звикали.

1 лайк

Нет, кто вообще это делает. Вы же можете абортировать козу. Молока будет столько сколько положено ни больше не меньше, лучше кормить и ухаживать.

8 лайков

Масаж не роблю, просто торкаюсь вимені, як по шерсті гладжу. Ніколи не масажувала до окоту

1 лайк

Дякую вам) Оце дійсно потрібно для не знаючих шукати більше інформації, та вміти її фільтрувати, щоб не наробити клопоту)

4 лайка

Та це ж в Фейсбукі якась дама в коментаріях писала, що потрібно масажувати вимя щоб більше молока давала коза. А я щей подумала. Мої кізки геть і живіт не дають потрогати, не те що вимя.

6 лайков

Із-за таких коментаторів у людей буває біда з тваринами.
Мало того, що можна викликати передчасні роди, так ще спровокувати передчасне виділення молозива, молока, і із-за застою зробити тварині мастит.
Фейсбук - то зло. Як не срач на срачі, то от такі шкідливі коментарі, які можуть вашу тварину загробити.

9 лайков

ні, не треба. Вони до окоту не дуже задоволені коли торкаються вимені. Тому і наслідки можуть бути різні.

3 лайка