Катюша, невже у Вас %камерунки дають спочатку більше молока ніж нубійки?
Моя камерунка кормить свого козлевіча і мені 500гр є але не більше.
Просто цікаво як у кого.
Камерунки процентні менші від нубійок, відповідно меньше їдять а молока дають нормально.
Тоді у Вас хороші єкземпляри.
У камерунок (87% і 37%) удій був за день. А у процентних нубійок я написала за ранок. Я ж пояснила, що удій ранковий, а остаточно дізнаюсь після відлучення козенят
Ні я не ціджу. У мене питання, чи потрібно в моєму випадку робити масаж вим’я? Дехто рекомендує це робити первокоткам, буцімто щоб звикали.
Нет, кто вообще это делает. Вы же можете абортировать козу. Молока будет столько сколько положено ни больше не меньше, лучше кормить и ухаживать.
Масаж не роблю, просто торкаюсь вимені, як по шерсті гладжу. Ніколи не масажувала до окоту
Дякую вам) Оце дійсно потрібно для не знаючих шукати більше інформації, та вміти її фільтрувати, щоб не наробити клопоту)
Та це ж в Фейсбукі якась дама в коментаріях писала, що потрібно масажувати вимя щоб більше молока давала коза. А я щей подумала. Мої кізки геть і живіт не дають потрогати, не те що вимя.
Із-за таких коментаторів у людей буває біда з тваринами.
Мало того, що можна викликати передчасні роди, так ще спровокувати передчасне виділення молозива, молока, і із-за застою зробити тварині мастит.
Фейсбук - то зло. Як не срач на срачі, то от такі шкідливі коментарі, які можуть вашу тварину загробити.
ні, не треба. Вони до окоту не дуже задоволені коли торкаються вимені. Тому і наслідки можуть бути різні.