Яблоки в рационе коз

Конечно, можно! Я своим и рассол из-под огурцов и помидоров всегда отдаю.

4 лайка

Спасибо! Я рассолы выливала в канализацию. Обязательно попробую предложить своим козочкам.

1 лайк

Підкажіть будь ласка, (може ще хтось робив такі яблука) ,на Вашому фото яблука світлі,а в мене зробились коричневі (мерзлі на снігу такі бувають) , зробила пробну банку з першого білого наливу, на смак чудові,але чи мають бути вони такого кольору? Перекладала травою одну банку,другу яглицею ( сныть ), з травою вийшли яблука трохи світліші,але не такі ароматні, а з яглицею аромат надзвичайний! На смак кисленькі вміру , досить тверді. І як зберігати вже розгерметизовану відкриту банку?, з травою Відкрила банку раніше, спробувала доповнити доверху яблуками та травою,та знову герметично закрила,але через пару днів помітила,що запліснявів шар трави,що був вже в банці,новий ще кольору не змінив. Звісно таке я вже нікому не дам їсти,але якщо наквасиш бочку і все повториться з пліснявою,то не дуже добре переводити продукти😭 , хочеться мати якийсь стабільний результат. В чому може бути помилка?

1 лайк

1 лайк

Ваші експерименти з банками дуже цікаві. Я думаю, для особистого споживання варто підібрати інший рецепт квашених яблук. Темний колір з’являється від контакту з повітрям, тому яблука у розсолі використовуються довше. Розпечатану бочку з силосованим продуктом я використовую повністю, відбираючи порцію щодня, трава добре ущільнена, верхній шар за день-два не псується але яблука, так, зверху темніють.

2 лайка

Для особистого споживання я не буду заготовляти. Мене більше цікавить для козочок :blush:. Ту банку з яглицею вони злопали за пару днів,з нею все було добре і нічого не запліснявіло, на відміну від тої що з травою. І та і та були щільно натрамбовані без повітряних зазорів,спеціально робила це в банці прозорій,щоб видно було,що там робиться.

2 лайка

Купили ячмінь, а він з вусами .
Замінили на ячмінну крупу грубого помелу.

Це -не рівноцінно ? Вернути ячмінь ? А що робити з вусами?
Чи купити ячмінь кращої якості ?

А фото можна зробити? Навіть не знаю, що відповісти. Не було такого досвіду у годуванні. У нас без вус, може де-не де одинично.

І намагайтеся писати у відповідних темах, будь ласка.

1 лайк

Все ж уточню .
Гарбуз :jack_o_lantern: брати типу такого (Мозоліївський) чи мускатний (Арабатський )?

Який цікавий експеримент . Дякую .

1 лайк

Я для коз просто сушила яблоки, никаких заморочек. Как вариант- можно делать квашеные бочковые: яблоки залить рассолом, на 10 литров воды 200 грамм соли. Яблоки можно переслаивать листьями капусты.

3 лайка

Я теж встигла насушити в вересні трохи . Яблука б ще можна знайти , та сушити вже ніде . А от за кваснину -не знала .
Наступного року зроблю відерце -друге на пробу.

Можна не заморачуватися, якщо часу мало. Це не основний корм для кіз, а так, смаколик.

3 лайка

Цього року і буде смаколиком. Не встигли багато насушити .
А так , якщо буде час і яблука ,будемо сушити .
Августа кожен день з задоволенням їсть декілька скибочок. Дуже любить .

А от квашені , думаю дуже корисні …

2 лайка

Просто когда яблок переизбыток и они пропадают, то лучше пустить их в дело

2 лайка

Я в этом году тоже наквасила, первое ведро уже съели, ещё сделала. Сейчас стоит 4 больших ведра.
Ещё делала кабачки моченые, те что были подморожены немного. Слопали за милу душу.
Сейчас у соседей ещё свежие яблоки есть, доедам. Думаю ещё на неделю хватит.

4 лайка