В мене є навіс куди не попадає сонце і доволі прохолодно. Там тонким шаром розкидую траву і вона не пріє.
А після козенят в перші тижні Ви не додоювали?
гумова тепла підлога. я зверху описував і фото давав
Ай-я-яй! За ночь 500 грамм?! Не думала, что такое бывает при таком содержании… у меня камерунки первокотки утром по 800-900 давали на 2 месяце после окота
ні. треба було? 16 символів
комбікорм так трощать що за вуха не відтягнеш. в мене одна коза не кітна виявилась то я їй даю геть трошки - вона не те що тарілку вилизує а згризає її всю
Скоріш за все в цьому причина. Моя коза мала четверню цього року, і то мені ще залишалось, при тому що вони були постійно з козою. А одне козеня в перші дні все не висосе. Ось вони і самозапустились - це моя думка.
Я завжди за козенятами два рази здоювала, навіть якщо молока там було лише для кота.
у нас теж навіс але в мене 25 кіз і трави багато то нагрівається знизу
попробуйте козе с проблемными коленями сдать анализ на бруциллез
Додаивать за козлятами нужно постоянно, со второго дня.
Родила коза, пару раз цыркнули молозива с каждой доли, чтобы пробки вышли. Посмотрели, козлята присосались и покушали. Если вымя не сильно перенапряжено - оставили и доим часов через 8-12, можно не до конца. Дальше дойка 2-3 раза в день и полностью выдаиваем все, что не съедают козлята. Даже дальше и когда они под мамами все время.
Если вымя после родов очень перенапряжено, я немного сразу сдаиваю молозиво, чтобы облегчить ношу козочке.
раз все рівно буду здавати аналізи то можливо ще якісь треба?
я больше не знаю что подсказать.
Думаю причина в цьому. Треба було. Якщо вимя не занадто важке, то я добу контролюю козенят і вже через добу після окоту видоюю повністю (щоб козенята могли добу ссати найгустіше молозиво). А потім додоюю за козенятами 3 рази на добу. Якщо коза після окоту виділяє 3-4л молока, а пара козенят в перші дні випиває тільки 2л, то решта просто перегоріла - це раз, а по друге - у кіз не виробилась звичка віддавати вам молоко, і, можливо, надалі вони затримували молоко, коли ви хотіли їх додоїть, і молоко знову перегарало.
З приводу раздоя я з дівчатами повністтю згодна . Я також дою мамок через 12 годин після окоту , молозиво все дітям , а потім 2 раза в день дойка на звичайних началах , без ніяких виключень . Дала мені 100г після годування козенят - дякую , через тиждень вже 1,5 л на дойку віддаст ! Остання коза , яка досі має під собою двух козок по 4 місяця , дає мені не менше 3 л в день ! При тому , що прям перед моїм приходом завжди їх годує
падлючка така
!
Дякую всім за роз’яснення. Надалі буду розумнішим. Що ж, буду надіятись що на наступний рік все виправлю
Наступне питання. Можливо хтось робив штучне запліднення чи ткне мене носом де почитати як це робиться, які результати та скільки коштує. Дякую
І ще одне. От те що вони в мене наче хриплять та підкашлюють, може бути глистами. А на ці глисти якісь аналізи робляться чи краще просто проколоти івермектином і так вирішити проблему?
Я бы проглистогонила в таком случае да и все.
Искусственно у нас осеменяла Ольга @olga79. Может подскажет.
як ви вставляєте нік щоб він виглядав як посилання? підкажіть будь ласка