Villa Gorbovici

В мене є навіс куди не попадає сонце і доволі прохолодно. Там тонким шаром розкидую траву і вона не пріє.

6 лайков

А після козенят в перші тижні Ви не додоювали?

гумова тепла підлога. я зверху описував і фото давав

Ай-я-яй! За ночь 500 грамм?! Не думала, что такое бывает при таком содержании… у меня камерунки первокотки утром по 800-900 давали на 2 месяце после окота

1 лайк

ні. треба було? 16 символів

комбікорм так трощать що за вуха не відтягнеш. в мене одна коза не кітна виявилась то я їй даю геть трошки - вона не те що тарілку вилизує а згризає її всю

1 лайк

Скоріш за все в цьому причина. Моя коза мала четверню цього року, і то мені ще залишалось, при тому що вони були постійно з козою. А одне козеня в перші дні все не висосе. Ось вони і самозапустились - це моя думка.
Я завжди за козенятами два рази здоювала, навіть якщо молока там було лише для кота.

4 лайка

у нас теж навіс але в мене 25 кіз і трави багато то нагрівається знизу

попробуйте козе с проблемными коленями сдать анализ на бруциллез

2 лайка

Додаивать за козлятами нужно постоянно, со второго дня.
Родила коза, пару раз цыркнули молозива с каждой доли, чтобы пробки вышли. Посмотрели, козлята присосались и покушали. Если вымя не сильно перенапряжено - оставили и доим часов через 8-12, можно не до конца. Дальше дойка 2-3 раза в день и полностью выдаиваем все, что не съедают козлята. Даже дальше и когда они под мамами все время.
Если вымя после родов очень перенапряжено, я немного сразу сдаиваю молозиво, чтобы облегчить ношу козочке.

7 лайков

раз все рівно буду здавати аналізи то можливо ще якісь треба?

я больше не знаю что подсказать.

1 лайк

Думаю причина в цьому. Треба було. Якщо вимя не занадто важке, то я добу контролюю козенят і вже через добу після окоту видоюю повністю (щоб козенята могли добу ссати найгустіше молозиво). А потім додоюю за козенятами 3 рази на добу. Якщо коза після окоту виділяє 3-4л молока, а пара козенят в перші дні випиває тільки 2л, то решта просто перегоріла - це раз, а по друге - у кіз не виробилась звичка віддавати вам молоко, і, можливо, надалі вони затримували молоко, коли ви хотіли їх додоїть, і молоко знову перегарало.

11 лайков

З приводу раздоя я з дівчатами повністтю згодна . Я також дою мамок через 12 годин після окоту , молозиво все дітям , а потім 2 раза в день дойка на звичайних началах , без ніяких виключень . Дала мені 100г після годування козенят - дякую , через тиждень вже 1,5 л на дойку віддаст ! Остання коза , яка досі має під собою двух козок по 4 місяця , дає мені не менше 3 л в день ! При тому , що прям перед моїм приходом завжди їх годує :stuck_out_tongue_winking_eye: :roll_eyes: падлючка така :rofl: :rofl: :rofl: !

9 лайков

Дякую всім за роз’яснення. Надалі буду розумнішим. Що ж, буду надіятись що на наступний рік все виправлю

8 лайков

Наступне питання. Можливо хтось робив штучне запліднення чи ткне мене носом де почитати як це робиться, які результати та скільки коштує. Дякую

І ще одне. От те що вони в мене наче хриплять та підкашлюють, може бути глистами. А на ці глисти якісь аналізи робляться чи краще просто проколоти івермектином і так вирішити проблему?

Я бы проглистогонила в таком случае да и все.

1 лайк

Искусственно у нас осеменяла Ольга @olga79. Может подскажет.

як ви вставляєте нік щоб він виглядав як посилання? підкажіть будь ласка