Деревня в городе

Всіх вітаю. Мене звуть Тетяна, маю трьох дітей і внука.
Моя козанутість почалася з того, що діти “присіли” на молоко і чоловік жартома запропонував купити козу. Вивчаючи всі мінуси і плюси порід зупинилися на ламанчі. Нам дуже сподобались козочки Лади з Обухова - покупкою одного козенятка діло не обійшлося. Оскільки купували 2-х місячних козенят, їм потрібна була молочна годувальниця. Приїхавши до Люди в Пухівку за одною дійною козою, купили дві.
Отже, на сьогодні у нас в господарстві п’ять коз з козенятами і цап

27 лайков

Ох уж ті жартівники :sweat_smile::sweat_smile::smiling_face_with_three_hearts:

Ви вже до нас з козородичами сюди завітали, Ладуся в родичах :sweat_smile:
Показуйте своїх годувальниць нам теж цікаво які у Вас манюньки :heart:

7 лайков

У Лади манюнь я купувала минулого року. Це вони привели нам повен двір козявок. На сьогоднi чотири козлика i двi козочки. Чекаємо ще два окоти. Всіх козенят маю намір продати. Козодіти дуже гарних, молочних ліній.
Козел - Тор - від пари Тесей (100% ) і Чіта (3,8 л.)

7 лайков

Хо-хо-хо ! Привіт , Танюша ! Радо вітаю тебе з відкриттям своєї сторіночки ! :tulip: :tulip: :tulip:

так - так … рік тому Таня купила у мене троїх класнючіх дівчаток , одну з них я дуже хотіла залишити собі ( Кралю ) , але Таня " умовила " мене :wink: :laughing: :kissing_heart: … я цілий рік бачила , як ростуть козочки у Тані - вона переодично посилала мені відео-привіти :wink: тож душа моя спокійна та задоволена - в гарних та люблячих руках кози розквітли якнайкраще ! Тепер можемо всі любоватися ними …

ПРОСИМО фото всіх !

7 лайков

Дякую Ладуся.
З дня на день чекаємо Краліного окоту тоді вже представимо всіх красунь і красуньчиків

5 лайков

Наш султан - ТОР (потомок славнозвісного Тесея і красуні Чіти)

Старша дружина (вона ж Главкоза) ЛІСА (донька Доната)(окот в кінці травня)

Друга дружина (вона ж зам.Главкози) ФАІНА (Еней+Фортуна) з нащадками: цапик -ельф, козочка-суслік (обезрожені)

Трейтя дружина ДЖИНА (Джима+Принц) з двома козлами (обезрожені), а тут дали про себе знать гени Принцевого тата, у сірого вушка галікоптерчики.

Улюблена дружина КРАЛЯ (Каміла+Принц) .Сьогодні на світанні народила козла вухастого і неймовірної краси, персикового кольору козулічку - ельфік, але вушка маленькі-маленькі.

І найменша ЛАНА (Шарлота+Принц)на Великодень народила двох ельфіків - сіреньку козочку і незимної краси козла

20 лайков

красивые козки :heart_eyes:

28.04.22 нашому козотату Тору був 1 рік. Сьогодні вдягнули йому на роги по дві резинки - як же він сердешний плакав. З цією війною, я навіть забула які препарати у мене є. Виявилося що в аптечці на окоти є Малоксивет.
Дуже вдячна Ладі @ladusja за консультацію.

2 лайка

Нещодавно знайшла фото місячного Тора.

Це ми його тільки-но купили.

14 лайков

Два тижні тому виставила на продаж козенят, за весь цей час ніхто не поцікавився навіть козочками. Що не так - не знаю.
Як не жаль, але сьогодні вже двом цапикам вділи резинки.
Дівчата підкажіть, будь-ласка як швидше і за яку ціну продать козенят, бо скоро небуде чим годувать не тільки свої дітей, а і кіз.

Шкода, але на жаль не можу нічого порадати. У нас в селі і випоєних навіть за сто гривень не беруть. Про породу нема й мови, як заікнешеся, що породисті, ладні плювати, мов, породистих тільки дураки держать

Танюша , ну що ж тут скажеш … війна … У мене також немає продаж , але я ж розумію чому … тут навіть у Київ не поїдеш , бо пальне ніде не купиш . Тому викормиш до осені та й на м’ясо підуть , якщо годувати немає за що . У мене з початку війни лише одна дівчинка переїхала у нову родину , а 15 красунь залишаються вдома . Мабуть й парувати не буду … а там побачимо .

2 лайка

Таня, як на мою думку, то зараз потрібно думати про дітей в першу чергу.
Ми зарізали місячного козлика, можна було б ще підростить, але такого скаженого у нас ще не було. Б"ється, кусається, уже і коза від нього тікає. А ще взяв моду пісяти у курмушку з зерном. Прибіжить і пудить, наче йому місця мало. Так от вийшло 6,5 кг чистої тушки, 0,5 кг ліверу і 0,5 кг жиру. Так що подумай, що краще - продати за 100 грн, чи годувати сім"ю. І тушене м"ясо смачне, і котлетки . Таке м"ясо і малим і старим і хворим корисне.

16 лайков

Сьогодні сьогорічний сезон окотів завершено. Окотилася нуболаманча Ліса. І знову два козла. Суслік білий, ельфік абрикосовий.

12 лайков

Нарешті і ми дочекалися окотів 2023!

11 лайков

Вітаю хай ростуть здорові,мамка побільше молочка.

2 лайка
13 лайков

Мами їдять, діти відпочивають

16 лайков

Ось і Краля окотилась

10 лайков

у них еще и нянька персональная

3 лайка