Вітаю всіх на своїй сторіночці! Мене звуть Олена,мені 45років. Маю чудову сім’ю,чоловіка і двох доньок 13 і 7 років. Живемо в селі Пархомівка Харківської област і. Познайомилася з форумом коли в моєму житті з’явилися кози. Хоча коз в моїх планах і думках ніколи не було. Мої батьки коли ми ще з братом були дітьми завжди тримали господарство в тому числі і корову,і ми вміли і доїти і поратися по хозяйству. До коз відношення болу скажем так «не очень». Та я й сама ніколи не думала що в мене буде коза. Коза?! Але моя маленька доня Таїся дуже любила дудлити з бутилки з соскою молоко. І я просто замучилася бігати по селу в пошуках нормального молока. «Та заведи ти вже собі козу»,колись сказала мені братова жінка. І от
ця думка засіла в моїй голові. Так а де її тримати,сарая ж немає нормального,із го подарства тримала тільки бройлерів сезонно. А що скаже чоловік? В селі роботи немає,і він на той час їздив то на север,то у Польщу,Литву,короче дома не жив…Мабуть кусок історії я прпущу,розповім іншим разом. На цей рік у нашому господарстві вже були і бройлери,і нутрії штук 50, поросята п’ятеро, і кури,і звичайно ж кози. Буду знайомити вас з ними.
Вітаємо в нашій сім’ї козолюбів! Розказуйте, показуйте своїх красунь та інших жителів господарства.
Елена, рада познакомится! Поздравляю с открытием странички. Показывайте своих красоток, очень интересно
Вітаємо - вітаємо ! Дуже раді новим та сподіваюся активним форумчанам !
Поздравляю с новосельем!
Вітаємо з відкриттям своєї сторіночки
Господарство у Вас велике, 5 поросят, 50 нутрій- це вже для досвідченої господині
Розповідайте, діліться , дуже цікаво.
Ой,та зовсім навпаки,по неопитності вирішили попробувати тримати поррсят зразу з п’яти штук Пахав чоловік щоб їх прогодувати увесь сезон,добре що то його була ідея «підзаробити»на відгодівлі свиней .слава Богу що всі гарнівиросли. Зараз дуже швидко скорочуємо господарство,всіх крім козочок.
Дякую,дякую усіх хто завітав,за гарний прийом,за теплі слова !
Мама з доцьою Мілка і Красуня. Мама Міла очікуємо другий окот,а красуня перший в березні
Сіра козочка Зірка,її мама зааненка, 6літрова коза,доця получилася теж молочна. Пепшим окотом 3,5л ,стабільно довго 3 л,запустилася з трудом,другим окотом 4,5л , 4л до самої зими,ледве запустила і. мабуть щось зробила не правильно,може пізно запустила,бо на момент окоту вим’я було майже пусте,і було не молозиво а щось на вигляд як сироватка. Привозили ветеринара,сказав що не страшно таке буває,роздоюйтеі і все буде норм. В когось таке було? Що не так? Перед цим були дві кози,які не вспіють погуляти,зразу самі запускалися,правда їх вже немає. Я в тому році працювала і тому з першого дня доїла коз дічі,получається що за третім окотом вона давала менше ніж за другим,хоча до осені вийшла майже на 4літри.і знову не можу впоратися з запуском. Харчі урізала,зерна даю чисто символічно. Якщо зовсім не запускати що буде?
Козочка в следующем сезоне даст меньше молока; козлята не получат молозиво, а значит не будет нужного иммунитета, слабенькие, из них маловероятно получить высокоудойную козу; коза может похудеть и не прийти в форму.
Вовсе не обязательно все это случится, но сквозная дойка - это плохо.
Здравствуйте Елена, рада знакомству, добро пожаловать в нашу козосемью.
А ще якраз на новий рік,у нашому господарстві з’явився новий житель. Козлик Шон,який приїхав з Полтави з господарства «Мімоза».зараз йому місяць,чудовий хлопчик
дякую Тані ще раз за ньогоКрасавец наш внучок! Пусть радует молочными дочками.
Старша помошниця,до козок зовсім равнодушна
Вітаю,Люда,дякую що зайшли в гості. Тепер мені ну дуже хочеться побачити його діда чи бабусю,якщо є така можливість звичайно. Я чомусь думала що у вас тільки заани.
З новосіллям. Гарні козочки у вас. І козлика гарного взяли. Нехай покращує ваших козок.