Не согласна с таким заключением.Из собственного опыта
Ласуня 10 окозов ,всегда тройни стабильно 3-4 литра
Ромашка 7 окозов , двойни, всегда 3-4 литра
Первокотка Дая один козлик 2,9 на пике,первокотка Аза-- двойня, 3,100 на пике.Считаю молочность больше генетически заложена.
окози були на початку лютого, березня та 12 квітня.
и вот опять же - не в стрессе причина, много времени прошло, тем более окоты были уже у вас… А сколько они давали через 2-3 месяца после окота?
Подібне , мені здається, на самозапускання. Моя найстарша коза теж самозапускається, але коли вже покрита.
Даже для самозапуска необычно. Да, бывают козы, которые после покрытия начинают сбавлять молоко, , а тут вообще непонятно что
давали максимум на трьох 5 літрів. але під ними були козенята і візувльно вим’я було більше ніж зараз
так ще ж рано покривати? чи ні. ви вже почали?
не переживайте итог покажет следующий окот. я закупила коз и они давали так как у вас до 1.5 лит. на следующий год удивили до 4 и 5 лит. в этом году опять меньше 3 плюс. зависит от года наверное тоже отдых нужен
Ні, я не крию швидко, не хочу щоб козенята зимою народжувались, бо сарай не утеплений.
А може вони самі себе доють, поспостерігайте.
Або той цапок що залишився краде у всіх молоко.
А може хтось втіхаря піддоює
, просто дивна ситуація.
Ще попробую проглистогонити верміком (івермектин). Мені здається що вони в мене хриплять та підкашлюють. Можливо вже “на холодне дую”. Але це без молока на два тижні.
навряд чи. козлика ганяють усі, навіть вже мати не дуже підпускає. сторонній зайти не зможе, все кругом закрито та й сусіди нормальні кругом
есть хорошая козочка у меня потомство идеальное крупное а молока 1200 и все оказалось дочка на общем выгуле подсасывала и она себя доила одела лифчик умудрялась стащить разгрызть а затянула крепче ранки понатирала и жара сняла . в этом году решила оставить так как есть
в мене без вигулу. вони в мене фактично перед очима. то ж навряд чи так вийде
наступна проблема.
в однієї з кіз що дають мало молока пухнуть і болять коліна. причому стає все гірше і гірше. проколював кальцій з фосфором, вітазал, інтровіт. нічого не допомагає
ліве заднє болюче а праве нормальне. передні обидва напухші
я покрываю так, как мне удобно - в этом году 4-х покрыла в середине июня, троих планирую в сентябре, остальных - в начале декабря. И я с молокм всю зиму. А сарай тоже неутепленный, козлята рождались зимой - и никаких проблем не было. Первые несколько часов включаю обогреватель (если забираю у мамки). А если оставляю под козой - вообще никак не выгреваю. Работает теплая подстилка, они лежат как на батарее
ОГО! А с коленями - это проблема нехорошая, скорей всего ёто надо к ветам обращаться, и срочно!
Думаю , що це можна .
А ким плануєте покривати ? Синочком ?
Я б проколола мелоксивет (знеболить та зниме запалення ) , ветадекс ( убере набряк ) і звісно переговорила б з нашими ветеринарами з цього приводу . ![]()
Мої взагалі на вулиці народжують
Ніяких проблем , якщо гарненько витерти .
це куди? сюди?
Ветеринария. Разлел Скорая веринарная помощь. Там отвечают только ветеринары. Создавайте тему. Колени очень не хорошие ((
Взагалі планував штучне запліднення. Синочок ще дуже малий - 4 місяці зараз