Привіт, форумчанам!
Я тут іще новенька. І мене запросили сюди робити анонси своїх навчань по сироварінню. Знаю, що дехто бував уже)
І так, я сировар. Займаюся сироварінням вже 5 років. Пройшла повний шлях від травинки на лузі до сиру на прилавку.
Найближче навчання пройде в Києві 20-21 березня.
Головна ціль наших курсів по сироварінню - це навчити ВАС розуміти, що таке молоко для сироваріння та як правильно із ним працювати.
Коли ВИ зможете бачити причинно-наслідкові зв’язки процесів у сироварінні, коли ВИ будете відчувати сирне зерно та розуміти мікробіологію молока, то ВИ зможете робити смачні сири стабільної якості. Рецептури будь-яких сирів можна знайти у вільному доступі в інтернеті, але розуміння тих чи інших процесів приходить через набуті знання та практичний досвід.
Ми ділимося виключно нашим практичним досвідом, нашими особисто відпрацьованими технологіями приготування сирів, нашими помилками та особистими відкриттями!
Курс розрахований як для початківців, так і для практикуючих сироварів.
І так, що ж чекає на ВАС на цьому курсі:
День 1 (20 березня)
Склад молока. Розпад білків. Розпад жиру. Зброджування лактози.
Кисломолочні та кислоферментні сири.
Сири із поверхневою білою пліснявою.
Практичне відпрацювання технологій сирів по типу: Кварк, Творог, Кротен, Камамбер
День 2 (21 березня)
Стуфатура. Кислотність молока. Визрівання сиру.
Сири групи pasta filata.
Практичне відпрацювання технологій сирів по типу: Качотта (класична та з добавками), Моцарелла (на заквасці), Скаморца
Комбінування сирної тарілки. Подача сиру.
Сир + вино
8 сирів
350 л молока
3 години теорії
7 годин практики
Група 10 чоловік. Кожен учасник працює індивідуально та своїми руками практично зробить сири і отримає навчальний посібник від нашої школи.
Учитель - @Tetyana Dyadechko
І як завжди, практикуючих сироварів просимо принести свої сири для дегустації
Вартість 3800 грн. Бронювання місць обов’язкове - 0969822582