Навчальна поїздка по сироварінню до Литви


Сировари та сиролюби, ми знову запрошуємо ВАС в навчальну поїздку до Європи.
Цього разу буде лише Литва і більш інтенсивний курс навчання.
3 дні теорії від Valdas Kavaliauskas та Тетяна Дядечко (Tetyana Dyadechko), 3 дні практичної роботи в Paskui saulę ir ožkas.
Також, 2 дні інтенсиву в Каунаському технологічному університеті!

Особливість даного навчання в тому, що його проводить сировар, який варить сири
більше 20 років! А сири не прості, вони неймовірно смачні і, що найголовніше стабільної якості
та смаку. І про те, як він це робить, ми і будемо дізнаватися та вивчати! І іще, дуже важливо,
що викладання на зрозумілій нам мові (рос), що значно полегшує сприйняття нового матеріалу.

Також, познайомимося із культурою країни, її традиціями та локальною кухнею. На нас чекає
екскурсія по милому та душевному Вільнюсу,прогулянка вуличками
ділового Каунаса та проживемо декілька днів у традиційному литовському селі.
Сиру буде багато! Сиру справжнього, фермерського!
І все це в колі однодумців-сироманів із незкінченими розмовами про сир.

29 листопада (четвер)
виїзд зі Львова (8:00). Зупинка на ніч неподілік м.Białystok (Польша).
Вечір знайомство - із сиром та червоним сухим.
Готель Stajnia Zamczysk - двомісне розміщення.

30 листопада (п’ятниця)
сніданок і вирушаємо в Литву (8:30). По дорозі відвідаємо ферму/сироварню в Польші.
Прибуваємо до м. Vilnius (Литва) Зустріч із сироваром Валдасом
в душевній сирній крамниці в самому центрі міста - міський ринок.
Порівняльна дегустація фермерських литовських сирів із детальним розглядом різних
технології приготування. Техкарти.
Прогулянка та екскурсія вечірнім Вільнюсом.
Заселення в готель. Одномісне та двомісне розміщення.

1 грудня (субота) - сніданок в “Будинку сироварів”.
День навчання №1. Навчання в “Будинку ремісників” та практичне відпрацювання на сироварні
“Paskui saule ir ozkas”. Введення в сироваріння. Технології виробництва напівтвердих і
твердих сирів.
Вечеря і обговорення дня, що минув.
Заселення (на 3 доби) в прекрасний душевний готель Pirciupio Karcema. Одномісне розміщення.

2 грудня (неділя) - сніданок в “Будинку сироварів”.
День навчання №2. Навчання в “Будинку ремісників” та практичне відпрацювання на
сироварні “Paskui saule ir ozkas”. Технологія приготування сиру по типу “Чеддар”.
Технологія сирів із блакитною цвіллю.Консультації щодо вибору форм, інвентаря, обладнання.
Святкова вечеря разом.

3 грудня (понеділок) - сніданок в “Будинку сироварів”. День навчання №3.
Навчання в “Центрі ремісників” та практичне відпрацювання тут.
“Перші кроки” в м’які сири. Технологія приготуваня та особливості кисло-ферментних сирів.
Технологія приготування та практичне відпрацювання приготування на обладнанні
кисло-молочних десертів, нереально смачної карамелі, справжнього морозиви із молока та
натуральних йогуртів.
Вечеря в “центрі ремісників” із дегустацією продуктів, що ми зробимо.

4 грудня (вівторок) - сніданок. Виізджаємо до міста Kaunas. День відпочинку.
Прогулянка та екскурсія містом. Сирні місця та дегустації локального сиру.
Поселення (на 2 доби) в готель поряд із Технологічним університетом - “Perkuno Namai Hotel”
Двомісне та трьохмісне розселення.

5 грудня (середа) - сніданок. День навчання №4.
Каунаський технологічний університет. Молоко, як сировина для сироваріння.
Мікробіологія молока. Методи аналізу якості молока.
Повернення в готель та підведення підсумків дня, що минув.

6 грудня (четвер) - сніданок. День навчання №5. Каунаський технологічний університет.
Технологія виробництва твердих сирів.
Виізд до Польші. Зупинка на ніч поряд із м. Bialystok. Двомісне розміщення.

7 грудня (п’ятниця) - сніданок. Дорога додому!
Повернення до Львова (орієнтовно 22:00)

Вартість навчального туру - 870 євро.
Телефон для бронювання 096-982-25-82

У вартість включено:

  • дорога по усьому маршруту
  • навчання
  • проживання
  • сніданки та святкова вечеря
  • екскурсії
  • страховка
    Група 10 чоловік.
    Їдемо мікроавтобусом Mecedes Sprinter (20 місць)

Бачити менше

8 лайков

Добрый день, когда планируются похожие курсы по сыроделию?

Доброго дня!

Найближча 29 квітня-5 травня

https://www.facebook.com/events/604692859990959/?ti=icl

1 лайк

Эта мечта, которая никогда не сбудится(но я мечтаю :blush: