Запрошую сироварів та сироманів відправитися із групою однодумців в навчальну поїздку, яка передбачає:
- дводенну лекцію по переробці молока, його якості та методах аналізу молока, технологія та технологічна карта виробництва твердого сиру в технологічному університеті
м. Kaunas (Литва) - 3 дні курсу по сироварінню в Sūrininkų namai (Литва) - теорія та практика м’яких сирів, кисло-ферментні сири, із блакитною пліснявою та сирів із чеддерезацією
- візит ферм та сироварень в Польші, Литві та Латвії.
А іще будемо дегустувати українські фермерські сири, литовські фермерські сири та відомий литовський сир Dziguas, та традиційні кисло-молочні латишські сири. Ну і ризький бальзам та трав’яну настоянку “999”. І звичайно будемо багато говорити про сир, бо ми ж сиромани
Поїздка не є комерційною і вартість - це є сума, що покриває вартість навчання, транспортні затрати (2700км), проживання в готелях, сніданки, екскурсії, страховку.
Вартість 670 евро.
Група 10 чоловік. Їдемо мікроавтобусом Mecedes Sprinter (20 місць)
Телефон 096-982-25-82
24 квітня (вівторок) – виїзд зі Львова (7:00). Відвідування ферми/сироварні в Польші. Зупинка на ніч у м.Białystok (Польша). Вечір знайомство - із сиром та червоним сухим (вечеря оплачена)
Готель Willa Marcella - одномісне розміщення.
25 квітня (середа) – сніданок і вирушаємо в Литву (8:30).
Прибуваємо до м. Kaunas (Литва) і приступаємо до навчання
в Технологічному університеті - День навчання №1.
Заселення в готель Nemunas Tour Residence. Двомісне розміщення.
26 квітня (четвер) - сніданок. День навчання №2.
Продовжуємо навчання в Технологічному університеті
м. Kaunas (Литва). Виїзд до м. Vilnius. Порівняльна дегустація фермерських литовських сирів із детальним розглядом різних
технології приготування. Техкарти. Прогулянка вечірнім Вільнюсом
Заселення на 3 дня в прекрасний душевний готель Pirciupio Karcema. Одномісне розміщення.
27 квітня (пятниця) - сніданок в “Будинку сироварів”.
День навчання №3. Навчання в “Будинку ремісників” та практичне відпрацювання на сироварні: технології твердих та кисло-ферментних сирів. Консультації щодо вибору форм, інвентаря, обладнання.
Повернення в готель. Обговорення дня, що минув.
28 квітня (субота) - сніданок в “Будинку сироварів”.
День навчання №4. Навчання в “Будинку ремісників” та практичне відпрацювання на сироварні - м’які та сири із блакитною пліснявою. Технологія сиру Чеддар.
Прощальна вечеря в “Будинку сировара” (оплачена)
29 квітня (неділя) - сніданок та виїзд в Латвію (8:30)
Відвідування козовода і сировара Раймонда, який спеціалізується на м’яких кисло-ферментних сирах. Заселення в гостинному домі Kalnozoli Vestiena біля озера в маленькому селі Vestiena
Розміщення в дво- і трьохмісних кімнатах.
30 квітня (понеділок) - сніданок.
Відвідування ферми козиної та сироварні, де роблять м’які із
поверхневою пліснявою та тверді сири.
Виїзд на Ригу. Гуляємо та п’ємо рижський бальзам
Заселяємося Happy Hotel. Одно- та двомісне розселення
1 травня (вівторок) - сніданок.
Ранкова екскурсія Ригою. Відвідування ринку та дегустація латвійських сирів. Заїзд в Юрмалу. Виїзд до Польші. Заселення в готель Willa Marcella.
Двомісне розміщення.
2 травня (середа) - сніданок. Дорога додому! Повернення до Львова.