Шевр\кроттен. Я запуталась. Столько рецептов, столько вариаций! Это один и тот же сыр? Подскажите пожалуйста.
- робите шевр.
- складаєте його в формочки
- повністю стікає, починає обростати пліснявою
- отримуєте кротен
Спасибо🙂, а плесень сама вырастет или нужно добавлять?
я довбався, довбався - нічого не росло. потім купив геотрихум кандідум, додав і поросла чудова шубка.
в подальшому як закваску використовую сиворотку з попереднього сиру. пліснява чудово переноситься.
Михаил, спасибо огромное. Куплю плесень и вперёд!
А сколько максимально у вас такая сыворотка хранилась?
тиждень в холодильнику. просто часто робив шевр. я його сам найбільше люблю.
я думаю що і довше можна, нічого не буде. але це моя особиста думка, я не спеціаліст. спитайте краще у профі. у Світлани @natur , наприклад.
Извините что Вас мучаю, но еще а вопрос. А шевр Вы делали в форме поленца? Добавки давали? Какой он получался?
Если я положу в зерно укроп и чеснок. Это будет шевр или сыр аля деревня?
Это будет сыр " а-ля Воротынцева в деревне"
в Італії роблять шевр шляхом сціжування в великому шмотку тканини, а потім те все вивалюється в миску. захотів сиру, аідламав шматок і їсиш. можеш собі зробити полінце або шайбу. але італійці не заморочуються
суть в тому що шевру не дають визрівати. з’їдають . якщо хочеться його визріти - кротен, валенсе, і ще один (в банці визріває) забув назву. в залежності від умов іизрівання виходять різні сири
шевр - молодий мякий сир. додавайте що забажаєте, але це буде така намазка на основі шевра. якщо вам чи клієнтам подобається то в чому проблема. але то вже не шевр
Возможно имели ввиду Лабне?
сен-марселен. 16 символів
в мене з шевром завжди інша проблема. зловити той момент щоб вже з’явився згусток (який можна перекласти в форму) і він не перетворився на творог. через раз виходить. наче і температура не більше 20’ і не більше 24 годин тримаю. все рівно один раз на смак шевр, інший творог. ось що тут робити?
ось тут ФРАНЦУЗСКИЙ ШЕВР | Как сделать идеальный мягкий козий сыр - YouTube Чиркин розповідає як вносити сиворотку. Тільки мені так і не зрозуміло 1 чи 2 %. Чиркин каже 1% а литовський майстер що 2%.
Ще згадав з приводу плісняви. Я був зробив робочий розчин з ГК і ним обприскав вже підсушені кротенчики. Вийшло бімба!
Кол-во сыроватки зависит от зрелости молока( кислотности), парное или пару часов после дойки-2%, более зрелое- 1%. Зависит от температуры окр среды, где сыр “киснет”.
Но! Главное- чистая, хорошо созревшая сладкая сыроватка .Не из- под лактик сыров, не хранившаяся неделями в холодильнике.Чтоб получить качественный сыр- растим качественную закваску.
Что значит сладкая сыворотка, от брынзы? Подскажите плиз.