Селянське господарство Буряківських, Харкiвська обл

Дойный сезон в этом году мы не закрыли…
Оставили доиться несколько дойных коз для молочка себе и своим преданым покупателям.

Это место дойки. Ну и конечно же охрана зерновых и молока … ждёт своей зарплаты :yum:

Всё стадо, кроме цапов Сепа и Динара пасутся каждый день по 2 раза в лесу на кустарнике, на сосне, на омеле.

(Сеп, фото осень 2021)

(Динар, фото весна 2021)

Мальчики же в своих аппартаментах - всё включено с доставкой прямо в номер.

И вот как ни крути, но значение слова “козёл” кардильно меняется в сознании уже бывалого козовода, как я.

Ну они же видят своих баб только раз в сезон - и больше ни на лево, ни на право … ни-ни :laughing:
Всё остальное время салоны педикюра, свежая качественная еда с витаминками, сухая постель, воздушные ванны (открой покои - утро, закрой покои - пора спать) … короче сплошной ЗОЖ.

33 лайка

Шікарні козліщі :heart_eyes:

6 лайков

Це добре коли місця вдоволь,
можна зробить для козлів апартаменти далеко від кіз щоб не бачились.

В мене всі по черзі гуляють .
Вранці гуляють козлики , потім гуляють козочки , потім свинки барабульки собирають.
І все це під наглядом щоб весь вольєр не вирили до землі.

9 лайков

Ну, а девочки :heart_eyes:
Девочки - это есть девочки.
Наши девочки зимуют под сеновалом на высокой подстилке и … попробуй их потревожить и загнать в зимнее помещение.

На эту весну покрыты 6 зааненских ярок и одна взрослая чистопородная коза.

Наши ярочки (2020 года рождения).
Все девочки были под мамами от 5-ти до 11-ти месяцев. Покрыты в 1,5г +/-.
Часть барышень покрыты Сепом, часть Динаром.
Дівчата, @Brovarchanka , @tatiana20, @olga79 ваші онучки!

Ада и Мина - дочки Админы и Биткоина.

Зира - дочь Файны и Сепа

Жасмин - дочка Феи и Биткоина

Флора - дочка Фифочки и Биткоина

Снежана - дочка Династии (Фея+Динар) и Биткоина

29 лайков

З одного боку це добре, а з іншого … В цілому є свої плюси і мінуси.
Це добре коли кізоньки слухняні (як от ярки того-цього року і ти ведеш їх одним пальцем за ошийник на весілля) .
А коли ярка під 70-80кг і ти тягнеш до всира…ки ту бабінь 50метрів, а вона і виявляється нічого не хоче поки що…ну і тягнеш її назад тіж 50метрів :sweat_smile:

10 лайков

Ира, а какой характер у парней? У Динара такие рожища :flushed: . Я Данюшку возила к ( со слов хозяйки) заану, так я когда увидела его Рога, забыла зачем приехали :face_with_hand_over_mouth:

6 лайков

Ой как классно! Дождалась внучек :heart_eyes:

Красавицы :smiling_face_with_three_hearts:

Козлы супер!

Оля @olga79 смотрите какой Ваш - наш Динар красотун! И взгляд не изменился, такой же как и три года назад

7 лайков

Ада начала доиться до года, после покрытия пришлось запускать. Молочко очень вкусное.

Очень крупные барышни получились :hugs:
В холке до 83-84 см максимум, объём груди до 1м.

Вовремя приучили к станку - прыгают без проблем - и не нужно затаскивать и так немаленьких тёть на руках :sweat_smile:

5 лайков

Динар - это зааненский кот, он даже когда разговаривает, он мурлыкает … такой мек у него нежнейший.

Ну, а Сеп знает, что у него есть(должны быть) рога. Этот козлик хорошо понимает мужчин :grin:. Масса очень большая - я морально не справляюсь :sweat_smile: Я его кормлю, обрезаю копыта, вакцинирую, навожу марафет, может дать себя чуть погладить.

14 лайков

Ага, красотун :heart_eyes:

Ну, если тянете к Динару - то это не правильно. Легче его его привести и отвести, чем ярку :rofl:

4 лайка

В прошлом году никого не тянула.
Все девчёнки молодцы - как на парад :grin:

5 лайков

Немножко наших сырных успехов (пока остались только вкусненькие воспоминания :yum: :hugs:) эхх

Красочно и вкусно!

39 лайков

Справжні шедеври!

4 лайка

Дякую! І це не тільки розваги, в ще і кропітка робота в сезон :sweat_smile:

12 лайков

Привіт, друзі! :wave:

Софійка сьогодні видала таку мрію:
“Мамо, знаєш, коли закінчиться війна, ми поїдемо на море…хочу купити мушлі, або ж назбирати на березі моря :grinning: :slightly_smiling_face:

Бажаю всім нам миру та спокою :blue_heart: :yellow_heart:

33 лайка

Привіт, Іринко і Софійко! Чудова у Софійки мрія. Най вона збудеться!

8 лайков

@Tatiana20 Привіт, Таня! Дякую :star_struck:

Тільки розігналася писати, а зюськи - світло вимикають, відповідно інтернету теж немає.
Нашого світла від сонячних батарей (сонця малувато) хватає щоб вуло світло в хаті та інших пристойках, підзарядити телефони та накачати води.

13 лайков

Нічого, ми все витерпимо і подолаємо! Будемо ми і буде світло і зв’язок. Тримаймося!

13 лайков

Обіймаю усіх наших господарів і бажаю, щоб у всіх стало і було усе добре :hugs:

Реально розігнатися з тим щоб поділитися, як справиї, важкувато. Раніше було не до цього, бо моральний стан був хужіше нікуди+багато роботи (що і рятувало при поганому моральному стані), а зараз ввійшло у привичку нічого не писати.

Але потихеньку буду надолужувати.

Війна. Дякуючи ЗСУ кацапи до нас не дійшли.

Ми працювали і працюємо на господарстві.
Майже увесь молодняк кізоньок і цапиків роз’їхався на весні до бажаючих, тих, хто бронював кізоньок до їх появи. Нажаль деякі господарі не змогли забрати свою бронь і це зрозуміло. Частина дійних кізоньок зараз чекають на своїх господарів. Залишилося три кізоньки цього року народження, на яких найближчим часом зроблю оголошення.

Наліпила сиру - добре, що є сирний погріб.
Також добре, що увесь свій сир готую з натуральних інгрідієнтів - фермент сичужний у банках, гриб молочний живе в молоці.

Курей у цьому році наплодилося - мати моя дорогенька… учора нарахувала ~45.
І як же ж без дежавю :sweat_smile: На початку літа лупилися під несушкою курчата і звісно куриця встала, а якесь яйце залишилося. Ну і я ж ті яйця повинна прибрати (бовтуни не пртрібні на сідалі). Ну і я ж тянусь до того яйця і на хвильку ловлю себе на думці, що отак на початку літа 2021р я тянулася за яйцем і там… прийшлось колупати ципля, яке трішки не встигло вилупитися під куркою, але дуже швидко обсохло, піднялось на ніжки і репетувало “до своїх!”.
…от так і цього літа тянусь за яйцем… а воно пишіть :face_with_peeking_eye: Мати моя дорогенька, тут бухкає за горизонтом, війна і мені не хватало тільки за пазухою і ще того ципля… і тут собака біля мене стоїть - один рух і немає клопоту. Ну, я ж так не можу, тому прийшлось колупати, зігрівати, кормити і підкладати уночі під квочку. Все вийшло добре, як і влітку 2021.
Зараз курей перевели у валіпіні, бо там більше місця для усієї цієї зграї і теплесенько.

22 лайка

Ірочка, то велика кількість курей у цьому році - то багатство)

11 лайков