Селянське господарство Буряківських, Харкiвська обл

А вологості надлишкової нема? В нас в теплиці вогкувато, тому кур не пустиш. А ще перепади температури великі день ніч. В валіпіні, я так розумію перепадів сильних нема?

2 лайка

Так, там немає перепадів. Валіпіні в землі, стіни земляні, саманні, рослини там зараз не ростуть (відповідно не поливаємо), останні перці позрізали на поскладали у холодильник, всю зелень запропонували на розсуд курей - повикльовували усе - мабуть смачно :yum:

В туби з колес закладені черв’ятники. Черви-старателі. Чотири туби заввишки по метру десь. Там уся органіка, гарбузи, яких в цьому році сила силенна, кавуни, обрізки та інше. Зверху це все закрито необрізаними колесами. Це буде додатковий поживний корм для курочок.

Це деякі курячі дітки :heart_eyes:

27 лайков

Вітаю вас, господарі! :blue_heart: :yellow_heart:

Хожу навколо свого будиночка, підглядаю, як є час в інші… Ви всі такі гарні :star_struck:, я вже скучила за зустрічами козоводів. Вже б зустрілися десь за шматочком сирку з кавою десь під Києвом… Та у нас все ще попереду. Приведемо все до ладу та сплануємо зустріч. Мрію потехеньку вже, куди поїду, коли закінчиться війна.

Трішечки хочеться викласти новин.
Як і багато з вас, чекаємо окози.
Кізоньок пасемо і зараз двічі в день, погода дозволяє. Та й спробуй запізнитися на випас, так вони такий галас підіймуть… Добре, що людей на хуторі мало :face_with_peeking_eye:

В тому сезоні робила удар на тверді сири, довготривалого визрівання.
Самі останні голови по плану були Гауда 10голів по ~4кг+. Зробила :sweat_smile:, відправила на визрівання і… Після цього в грудні вже всіх запустила та пішла у відпустку - щоб ручки відпочили :hugs:

Це фото колаж деяких сирів, які ми зараз пропонуємо.

31 лайк

Під кінець 2022 року до нас приблудилася собачка невеличка не молода, чорненька з чудернацькими вушками. Вона то добігла мабуть до нас з траси, а там її залишили, бо у нас це перший випадок за 12 років. Та ще й вагітна (порахувала від дати родів, то мабуть був 1міс вагітності), ну це зрозуміло, тому й викинули.
Короче, вранці знайшли сидячою на мішку з запчастинами, навіть одразу з місця не змогли здвинути. Так і назвали Гайка.

А ~через місяць вже було таке чудо - маленьке біле ведмежатко, якого назвали Білячком (вушка мабуть такі ж будуть чудні, як у мами його, тільки ще не стоять).
Це його фото сьогодняшнє, йому трішки більше місяця. І вже гавкає та ричіть.
Сьогодні була фотосесія.

Вже декілька днів кормимо з мисочки, та і мама його не ображає, доглядає та корме молочком.
Мама Гайка виявилася дуже хазяйською - чужих до хати не підпускає, за ноги хватає, жартую “то вона на мене схожа” :laughing:

28 лайков

Дуже хочеться додому в Луганську обл., бо давно не була. З групи місцевої не злазю, місцеві, хто виїхав залюбки підтримують наших захисників. Подруга в рідному місті піклується за покинутих тварин. Усім людям дуже хочеться додому.
Маму свою в телефонному режимі підтримую. Добре, що там відносно тихо, але ж вони там як заручники: час моськовський, в магазинах рублі, харчі в 5р дорогші, в школі російська, виїхати бажаючим то треба мати великі гроші. Але ж і не всі хочуть кидати свої домівки і це зрозуміло.

Мріємо про перемогу України - це найголовніше зараз для нашої Країни.

24 лайка

Обов’язково зустрінемося після Перемоги !

Супер Ім’я :grinning: :+1:

Він один народився ? :astonished:

7 лайков

:hugs:

Вона така з себе і є. Нашого собаку теж ганяє, не хоче гратися. А йому погратися, ще молодий.
Як тільки закінчить кормити малого, то будемо стерілізувати. Ветеринару дзвонила як тільки вона до нас прибилась. Сказав, чекай. Дочекались.

Так

9 лайков

Іринко, добре,що обізвалася! З приводу зустрічі за чашкою кави з сиром це було б супер. Найкращі спогади пов’язані з нашими зустрічами. Пам’ятаю, як ти виступала, а Соня все тебе смикала. Ти сказала, що ось і Соня хоче щось сказати. А Соня : - мамо, я їсти хочу! Всіх розсмішила. Всі наші зустрічі козоводів були чудові. Нам би тільки Перемогу здобути! Все у нас буде.

15 лайков

Дівчата все у нас буде і перемога за нами буде і зустріч буде однозначно так як зараз працюєм розмножаєм так і надалі все буде але буде веселіше хоть і з сміхом і сльозима але все це нас жде попереду віримо надіємось ждемо.

6 лайков

Вітаю!
Уууххх, ну в нас теж почалося :sweat_smile:
Козиний бебі-бум відкрила Ада, зааненська чистопородна коза. Коза велика, міцна, з красивим вим’ям, на другому окозі народила хлопчика 4,35кг і дівчинку 3,3кг. Люблю так, коли зайшла в роділку, а там вже треба видавати поздоровлення, мазати пупи та одягати бірки :hugs:

Нове життя…

24 лайка

Мріяти, як то кажуть, треба обережно :sweat_smile:

Через деякий час від цього поста отримала запрошення про участь в Органічному ярмарку в Києві. Одразу погодилась, а тільки потім зрозуміла, що скільки треба зробити, щоб попасти туди зі своїми сирочками. Але ж треба влаштовувати двіж за ради життя ферми, допомоги нашим військовим та волонтерській організації “Разом ми вистоїмо”.

Так що, дівчата та хлопці, якщо будете поруч, заходьте, буду рада зустрічі. Така собі репитиція :hugs:

18 лайков