Сімейне господарство "Мімоза"

Ух! Сьогодні в кінці кінців зрослось з ветом, щоб каструвати поросят. Все, парубки тепер холощоні. Хоча ми вагалися, а може залишити одного та дівчину яка в нас є на розплід, попробувати. Та всеж таки передумали.
Вет каже “Диви. Нема нічого страшного. Робишь отак, отак і отак. Все. В наступний раз і сама зможешь” :astonished: Кажу “Та ти шо! ніби і нема нічого такого, а все одно… ні, ні. Краще тебе погукаю знов” :laughing:

Ще на свій страх і ризик вивела сьогодні дівчат пастися. Перший раз після Пасхи. Дощі і дощі. Сьогодні ніби з ранку і досі ттт дощу нема, то випхала їх. А сіно… лишилось два тюки і всьо :sleepy: А треба дотягнути аж до понеділка його. Там вже як погода дасть, то чоловік буде привозити з роботи на вєліку мішком. Хочаб на ніч щоб було що кинути їм та зранку по жмені.
Трава поперла під дощами добре, а косить все одно нема чого поки(( Дерева даааа ото там гуляй, пасись собі до нісхочу :yum::yum:
У дівчат на сторінках прочитала, що пасуть кізок в таку погоду та у воду додають Байкал. Послала малого в вет аптеку за Байкалом. Якраз поки ми попаслись і Славуня приїхав. Додала у воду, ніби пили. Ну Бог дасть все буде добре. А шо робить як кормити нічим?!

4 лайка

Я все эти дни пасу коз, сена нет, живем только этой мокрой травой, а что может быть? На ночь ничего не даю, во время дойки зерно.

1 лайк

Да хто його зна що може буть. По росі ж кажуть не можна

А ще :laughing: питаю вета " Можна от зараз вивести пасти кіз? з животами там нічого не буде?" Він “не знаю. Знаю, що по росі не можна. А так… Таню, я кіз на малюнках тільки бачив” Я не втрималась та засміялась :rofl::rofl: Кажу “пішли покажу” :joy::rofl:

Ну хочь з поросятами знайомий і те добре :hahaha::stuck_out_tongue_closed_eyes:

13 лайков

Не знаю, я и по росе пасу, подоила в семь утра и вывела на поле, уехала на работу, это было до дождей, когда теплые деньки были,
а во вторник вообще целый день дождь шел, сена нет, так я три раза в день по полчаса пасла, на низу высокая трава, пришли вечером с пузиками, наелись, норм. пока что. Как то так.
Мы с мужем подумали, ведь живут козы дикие и едят и при росе и при дожде, просто привыкнуть надо.

6 лайков

Согласна. Але ж наші то не привчені. От і хвилююсь. Хоча в тому році як то так плавно все йшло – з зими плавно в весну, а потім в літо і дощик не страшний був

У нас после первой мокрой травы всех повздувало. Вечером шли все как беремчатые. А сейчас все нормально. Дождь мелкий идет, а козы пасутся, кушать то хочется.

2 лайка

Таня, це часом не Віталій ветврач із ветлікарні з Павленквського парку? Він мені теж коли кастрував порося все показував і розказував, а хлопці мої втекли із чоловічої солідарності щоб не бачити той процес.

2 лайка

Він самий :joy: дохтор Айболіт

4 лайка

Дівчатка, в кого Свинки, коли можна починати давати свіжу траву поросяткам? Малі котрі, їм по ідеї вже місця два. Вже можна?

Великі Хрюнделі лопають аж бігом :yum::yum: , а маленькім ще побоююсь давати

Таня, можна давати кропиву з маленьких, привчати по троху днів 3. Малим краще люцерку не давать, зараз ще молода дуже, а пізніше привчати до чуть прив"яленої. Ми ще малим даємо осот, тут без проблем, 2-3 дні по трошку, а потім - скільки з"їдять. Молочай не давать, заболить живіт.!!!

1 лайк

А когда люцерку на сено косить? Ещё рано?

Рано ще косити, треба щоб цвіт викинула і перші квіточки були. Але не пізніше, бо буде жорстке сіно.

6 лайков

Та и сейчас она не высохнет, у нас дожди и нет жары.

Всем приветы :wave:
Объясните пожалуйста почему или вернее от чего у коз бывают кукареки на счет нехватки углеводов?
Вот в прошлом году у одной были несколько раз такие заскоки. Вчера у Лаймы случилось. Вернее позавчера пришли с выпаса все :ok_hand: паслась активно, вся такая живчик ну как обычно, а на вечерней дойке от зерна отказалась :thinking: я ей соду – не хочу (( я ей сахар – оо! съела. Принесла на всякий случай водку разведенную – попила и даже не пришлось заливать :thinking: Коза-Алкач? :laughing: Не думаю)) она у меня девочка хорошая :hugs: На утро бодрячком, но выбрала только ячмень. Я ей снова сахар. Съела. В обед уже всё наладилось :+1:t2: и поведение обычное, и зерно съела не перебирая.
Что не так?

1 лайк

Тань, вопрос интересный… ты считаешь, что это нехватка углеводов? Просто у меня тоже две козы такое выделывают время от времени. Утром едят хорошо, в обед и вечером после выпаса отказ от зерна. И выбирают из смеси ячмень

Не знаю где, но находила, что в ячмене много углеводов. Сахар соответственно тоже углеводы. Может я и ошибаюсь :thinking: Но в прошлом году Зефирка меня заколебала своими буду не буду. И перестала после того, как я пару дней проколола её глюкозой

Да что ж такое? Опечатка на опечатке. Спать пора :joy: Замахалась сегодня. Пока все дома были, времени я не теряла :point_up: всех выгнала на субботник в гараж к козам :laughing: порядки наводили

2 лайка

Так вот :blush: Вчера выгребли две стайки, освободили большую стайку и переселили в нее козо-детвору. Теперь у них новая квартира :laughing: Сделали там кормушку и ящичек для зерна. Еще нужно сколотить, чтоб ведро с водой не переворачивали.

То, что выгребли часть отвезли под деревья и смородину (оно за зиму протрухло там :+1:t2: ) Сыновья “мам, так так и надо делать – осенью застелить им (в смысле козам) и до весны. Верхний слой сено снимать, а остальное на огород и под деревья, кусты” Говорю “думаю умные люди так и делают” Да?

Ага и сделала пару фоток новой квартиры :laughing:
Тут кормушки и козюля-шашлычок

Это Розарка (Лайма мама)

Это … имя ни как не клеится (( Козочка от Динары

Нужно пофотать уже малышню, но что-то руки не доходят. Да и Фрея уже Деваха красапетная :star_struck:

11 лайков

:astonished: и чем она тебе не угодила ?