Причины абортов и мертворождений

Ношпы сколько давать, как применять?

Якщо матка не відкрита до кінця - це коли проходить декілька пальців, а рука не йде, бо малий отвір. Треба , або кулаком надавити на шийку, під тиском вона поступово відкриється. Або, у ситуації, якщо з шийки стирчать ніжки козеняти, потрібно палець ввести в середину і по-колу шийки робити масажні рухи. Тоді теж відкриється повністю.
Щоб зменшити потуги, при ручному втручанні, колоти треба половину дози но-шпи, тобто 1 мл. Після введення препарату треба зачекати, не лізти в козу, 20 - 30 хв., в залежності від сили потуг.
Якщо багатоплідні вагітність і було використано но-шпу, та ще й козенята не прикладаються до вим’я - після народження останнього плоду треба додати “оксітоцин” одноразово. Для кращого скорочення матки та відходження плаценти.
Але, це не по-темі і моя відповідь може бути видалена.Усі ці матеріали є на форумі. Натисніть на “лупу”, і задайте потрібні питання.

2 лайка

Навіть дуже по темі, тому що при мертвородженні такі ситуації трапляються часто. Тепер до аптечки додам ношпу в ампулах

Нарешті вдалось закачати фото Висипу на вимені у кози. Ймовірно, такий же висип був і в минулому році в цю ж пору, тобто восени 2022 і лишився непоміченим. А зараз він як ускладнення після аборту.

Я колю обычно всю ампулу - 2 мл. Если ситуация критическая, через время могу ещё одну ампулу уколоть.

Я могу ошибаться, но похоже на оспу. Пусть меня поправят, читала, что она сама проходит.

Разве на оспу можно болеть по несколько раз?

В лаборатории «Держспоживслужби» сказали, что лучше мес подождать для точного результата, как разобраться…

Ну, подождите. Ситуация-то не критическая, что прям срочно нужны результаты.

Если я правильно понимаю, вирус никуда не девается, просто переходит в латентное состояние. При любом ослаблении иммунитета он снова проявляется. Но, честно, я не большой специалист по заболеваниям вымени. Надеюсь, кто-нибудь ещё что-то подскажет.

1 лайк

Я колись зимою підмивала гарячою водою і застудила виходить ,такі були гнійники, обтирала вимя перекисью а потім дібутіновою мазью втирала на верх посипала присипка антибактеріальна, не підмивала більше тільки дійки і то вологою серветкою чуть тепленькою все що було гнійне лопнуло і повиходило і присохло а ті що були червоненьки просто їх не стало.
Але прийшлось поморочиться.

4 лайка

Здраствуйте

Большое Вам спасибо, АГРОМАДНОЕ:
нашла нашего участкового ветврача,
Дождалась обхода (еле, не без приключений, но),
Съделала анализ на Бруцеллёз и…
Бруцеллёза у нас не нашли и не нашли никакой инфекции в крови… значит причина в другом.

Оказывается, можно сдать внеплановый анализ на БРУЦЕЛЛЁЗ(хотя козам его делают строго по графику 1раз в год, коровам — 2 раза), по показаниям (например, аборт), и стоит он всего в два р. дороже. Но надо быть настойчивым, и лучше звонить сразу завлаборатории, ветврачи эту задачу не решают :grinning:

1 лайк

Моя «старушка» в охоте после выкидыша уже в который раз. Я ещё не водила к козлику, может, стоит через год водить. В тот раз, когда она год прогуляла, не бегала — родился живой козленок

1 лайк

Мы тоже эти вопросы решаем через главврача нашей районной ветеринарки.

В любом случае, не сразу прямо сейчас. Можно пару-тройку месяцев подождать, можно и больше.

1 лайк

Я здогадалась про причину аборта моєї кози.

Наткнулась на форумі на ін-фу, про те, як 3 «здорові» кози конали після прийому глистогінного препарату. Їх раніше не глистогонили, а вони, як виявилось, були заражені глистами, печінковими, здається. І глисти всі здохли — інтоксикація — смерть.
Я, відколи тримаю кіз, їх не глистогонила. Профілактувала сосною, якої вони з‘їдали дуже багато.
А цю козу я купила найпершу, 4 роки тому.
І, коли в одної кози почались проблеми з травленням — проглистогонила всіх — клозантелом. В результаті в старої — аборт і ускладнення(все, що слабе, вилізло), а в молодшої — демодекоз, захворювання ослабленого імунітету.!

1 лайк

Сосна не має глистогонної дії.

Напишіть це ВЕЛИКИМИ ЛІТЕРАМИ на вході в сайт, бо мені кілька разів потрапляла на очі протилежна такій інформація.

1 лайк

У нас на форумі немає подібної інформації. Хіба що я десь прозівала допис. Ветлікарі наші також би не пропустили.

1 лайк

Дякую, що моніторите.

Це було давно, років 2 тому, приблизно.

Будь ласка, дотримуйтесь теми! Всі зайві дописи видалю.

Вибачте, не в ту тему фото кинула))