Особисте господарство “CAPRINA”

Шо аж три?!:open_mouth:

2 лайка

Так то ж ще перший рік. І у мене всього дві дійні. А наступного року окотяться вісім!

5 лайков

Всё зависит, как ускорится Хочу- Козоместо и наличие златасеребра! :grin:

2 лайка

А в мене теж дві дійні, а наступного року окотяться п’ять, треба терміново шукати три кози! І три корови :open_mouth:

3 лайка

Корови якої породи шукаєте? У нас тут дівчата накупляли джерсійських теличок. Такі невелички гарнюні і дуже молочні.

1 лайк

Я ше не шукаю, мої почують від мене слово корова і я сам буду шукати хто б мене взяв.

28 лайков

Це точно! Саме перше шо мені тре купити то губозакатувальну машинку)

6 лайков

У меня муж периодически заменяет ту самую…:no_mouth:

6 лайков

А в мене дружина, шоб ми без них робили!

8 лайков

Я для себе вирішила, шо мені вистачить 4 дійні, але мінімум 3-х літрові +, дома є і масло, і сметана, і сири, і морозиво, і згущонка, і м’ясо.
Треба в першу чергу тверезо і раціонально розрахувати свої можливості, як матеріальні так і фізичні, тоді все буде файно і без нарікань та накладок.

13 лайков

А я ше не вирішив, от окотяться мої п’ятеро і там побачимо.

7 лайков

А ше козла забула

2 лайка

Ну без козла ніяк!

3 лайка

8 -7 років, і це не враховуючи, що багато продано і пішло на голубці

2 лайка

Враховуючи Ваш досвід третій сарай мабуть буде ідеальним для утримування кіз, тому прошу поділитись цим досвідом, бо в планах будувати, а от що будувати для мене питання.

2 лайка

:hahaha: ох і весело у Вас Іване, зазирнула сюди, поки знайшла хвилинку чаю випити…вирішила що Вашу сторінку безпечніше читати без чаю :sweat_smile:.

Понятіє - да, сараї на жаль ні…не розтягуються ну ніяк )

Я планувала невеличкий на 2 кози. пару свинок і кури.
Тепер виселили звідти свиней, пустили на м’ясо курей, а місця для кіз ще мало :sweat_smile:

Ось Вам темка про козлятники (помешкання для кіз). може щось корисне знайдете там

14 лайков

На жаль не можу скинути фото, бо телефон " взяла покористуватися" дочка, але розкажу на словах, в принципі ми придумали легку конструкцію, яку можна нарощувати.
Етап перший ( він досьогодні, бо в попередньому цегляному, вже тільки козенята новонародженні приймаються і доглядаються)

1. 6 брусків довжиною по 6 метрів. Склали трикутником, скріпили зверху ( попередньо зробивши торці під кутом)
  2. Перетинку , як літера А, прибили. На верхній частині лежить сіно.
  3. Зробили три таких гігінтських літери А.
  4. Поставили їх на швелер з дистанцією 1 метр.
  5. Скріпили між собою по верху і по низу, а також під кожною перемичкою посередині стовпами дерев’яними.
  6. Торці, один зашили вологостійкою тирсоплитою, другий теж, тільки двері вставили.
  7. Великі боки просто забили вологостійкою фанерою і шифером.
    Вийшов великий такого роду вігвам.
  8. В середині набили полички в 2 поверхи, як в поїзді купе. На другий поверх такі собі дощечки драбинки ведуть, щоб кози могли без перешкод іти полежати.
  9. Всередині зробили люк і кормушку.
    Виходить, що літом сіна наскладали на горище, а в зимку відкрили люк і тільки тягни вниз зразуу кормушку.
    Цієї споруди мені було досить на 15-20 кіз.
    Восени будемо дорощувати 2 секції, досить просто зняти двері, відкрутити стінку, поставити 2 гігантських літери А, і назад прикрутити стінку з дверима.
    Доробити лежанок.
    Річ у тім, що я не закриваю кожну козу окремо, у мене комуна козяча, сдадом живуть стадом бігають по лісам😂
13 лайков

Сорі за якість фото

20 лайков

Юля, дуже цікавий у Вас варіант будівлі. Хотілося б ще фото зсередини.
А стіни якось утеплювали? Яка ширина брусів? Козли теж там живуть не розвалюють? Пробачте що стільки запитань, але на перший погляд досить просто і не дуже дорого :blush:.

Можна трошки роз’яснити який швелер, це по низу він іде чи як?

3 лайка

Нічого не утеплювали, кози в мене загартовані мабуть, вони і взимку по лісах бігають.
Козел живе із ними, нічого не ламає, в нього завжди гарний настрій, його ж дівульки завжди із ним …але коли вже він робиться занадто ароматним, то іде жити в друге місце, поки знову нормальним не стане, а хоче паруватися, то нехай в лісі парується😝, бо на пасіння іде з усіма.
Брус 100х50, але мені здається що краще 100\100, просто в нас такі завалялися.
Куски швелера підкладали під низ брусків, можна і щось інше, головне щоб деревина як можна довше не псувалась, проста і куски швелера в нас також завалялись…
В середені, як підкаже фантазія , в нас все по простіше, лежанки в 2 поверха і кормушка із люком до сіна , все, ніяких більше наворотів…

11 лайков